Libnet.ro
UNICEF

20:45

CSM semnaleaza erori factuale si de apreciere in raportul MCV

Adevărul Adevărul,
CSM semnaleaza erori factuale si de apreciere in raportul MCV

Consiliul Superior al Magistraturii si-a prezentat, miercuri, pozitia publica fata de raportul MCV al Comisiei Europene ce critica dur modificarile din justitie aduse de guvernarea PSD ALDE. CSM semnaleaza erori factuale si de apreciere in raportul MCV si califica drept inacceptabile unele aprecieri referitoare la Consiliul Superior al Magistraturii. continuă pe Adevărul

Consiliul Superior al Magistraturii, despre Raportul MCV: Contine unele erori factuale sau de apreciere pentru a crea o perceptie gresita cu privire la CSM

Consiliul Superior al Magistraturii CSM) raspunde criticilor pe care i le-a adus Comisia Europeana in Raportul MCV si sustine ca a avut o atitudine pozitiva in procedura de modificare a legilor justitiei. De asemenea, CSM considera inacceptabil faptul ca CE ii imputa ca a facut presiuni asupra instantei supreme, prin faptul ca nu a reinnoit mandatul presedintelui Sectiei penale a acestei instante.

Prima reactie a ministrului Justitiei dupa Raportul MCV: Are iz politic, sunt multe interese, foloseste standarde duble. El nu exclude ca Guvernul sa atace MCV la Curtea Europeana pentru Justitie.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a avut miercuri o prima reactie dupa publicarea Raportului MCV, el sustinand ca acesta are iz politic, foloseste standarde duble si se raporteaza la obiective miscatoare. El a mai sustinut ca este cam mult sa se solicite, de exemplu, suspendarea legilor, iar acest lucru iese din tiparul MCV. Despre posibilitatea ca Guvernul sa atace raportul MCV la Curtea Europeana de Justitiei, Toader a spus ca nu a vorbit nimeni cu el pe aceasta tema, dar nu a exclus sa atace raportul la CJUE.

Prima reactie a ministrului Justitiei dupa Raportul MCV: Are iz politic, sunt multe interese, foloseste standarde duble. El nu exclude ca Guvernul sa atace MCV la Curtea Europeana de Justitie

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a avut miercuri o prima reactie dupa publicarea Raportului MCV, el sustinand ca acesta are iz politic, foloseste standarde duble si se raporteaza la obiective miscatoare. El a mai sustinut ca este cam mult sa se solicite, de exemplu, suspendarea legilor, iar acest lucru iese din tiparul MCV. Despre posibilitatea ca Guvernul sa atace raportul MCV la Curtea Europeana de Justitie, Toader a spus ca nu a vorbit nimeni cu el pe aceasta tema, dar nu a exclus contestarea raportului la CJUE.

Barna: PSD vrea sa atace raportul MCV la Curtea Europeana

Presedintele USR, Dan Barna, sustine ca PSD vrea sa atace raportul MCV la Curtea Europeana de Justitie. Aflam azi ca PSD vrea sa dea in judecata Comisia Europeana pentru Raportul MCV. Acest guvern trebuie sa plece. Acest guvern face Romania de rusine, ne scoate din Europa si alunga tinerii din tara, a scris Barna pe Facebook.

UPDATE Raportul MCV 2018: Comisia Europeana critica n mai multe rnduri concentrarea puterii n minile ministrului Justitiei: Noua legislatie ofera posibilitatea ca ntreaga ierarhie DNA sa fie nlocuita cu procurori selectati de ministru

Raportul MCV 2018 critica in mai multe randuri consolidarea autoritatii ministrului Justitiei, vorbind inclusiv despre concentrarea puterii in mainile acestuia. in raportul tehnic MCV se noteaza explicit ca noua legislatie si modul in care au fost aplicate recent normele ofera posibilitatea ca intreaga ierarhie a DNA sa fie inlaturata si inlocuita cu procurori selectati de catre ministrul Justitiei.

Tudorel Toader: Raportul MCV are iz politic, multe interese, foloseste standarde duble si se raporteaza la obiective mobile, miscatoare

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat miercuri ca raportul MCV facut public de Comisia Europeana are iz politic, multe interese, foloseste standarde duble si se raporteaza la obiective.

Tudorel Toader: Raportul MCV are iz politic, multe interese, foloseste standarde duble si se raporteaza la obiective mobile, miscatoare (VIDEO)

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat miercuri ca raportul MCV facut public de Comisia Europeana are iz politic, multe interese, foloseste standarde duble si se raporteaza la obiective.

Tariceanu face precizari: Raportul MCV nu poate fi atacat

Calin Popescu Tariceanu spune ca raportul MCV nu este un act juridic, iar PSD nu ar avea cum sa atace raportul la Curtea de Justitie Europeana. Precizarea vine dupa ce pe surse a aparut informatia cum ca.

Tariceanu ii contrazice pe social-democrati: Raportul MCV nu este un act juridic. El nu poate fi atacat sau contestat in justitie (VIDEO)

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri, referitor la intentia colegilor de coalitie de a ataca la Curtea Europeana de Justitie raportul MCV, ca acesta nu poate fi contestat. Sa ne.

Eugen Nicolicea: Din raportul MCV, vom pune n aplicare doar ce este posibil / n decursul timpului ni s-a solicitat si ncalcarea Constitutiei

Eugen Nicolicea a declarat ca vor fi luate in considerare recomandarile din raportul MCV, insa va fi pus in aplicare doar ceea ce este posibil. Deputatul PSD a adaugat ca de la instituirea MCV, Romaniei i-au fost solicitate si lucruri imposibile, cum ar fi incalcarea Constitutiei si a deciziei Curtii Constitutionale.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2135 seconds )