Libnet.ro
UNICEF

17:00

Culisele plecarii din tara a Reginei Mama, Elena, povestite de Regele MihaiFOTO

Adevărul Adevărul,
Culisele plecarii din tara a Reginei Mama, Elena, povestite de Regele MihaiFOTO

Una dintre cele mai mari dorinte ale Regelui Mihai a fost ca trupul mamei sale, Regina Elena, sa fie adus si inmormantat in Romania, alaturi de mormantul sau, ceea ce s-a si intamplat vineri, cand sicriul cu ramasitele Reginei-mama a ajuns in Romania. continuă pe Adevărul

Osemintele Reginei Mama, Elena, sunt aduse, vineri, in tara: Ultima dorinta a Regelui Mihai, implinita. Familia Regala a anuntat doliu national timp trei zile (VIDEO)

Regina Elena se intoarce, vineri, acasa, pentru totdeauna. Mama si fiul ei, Regele Mihai, vor sta, din nou, impreuna, in eternitate. Osemintele Reginei Mama, Elena, vor fi repatriate si reinhumate in noua.

VIDEO Ramasitele pamantesti ale Reginei mama Elena au ajuns vineri dimineata in Romania. Mesajele transmise de Iohannis si Dancila

Regina-Mama Elena este repatriata, vineri, pentru a fi reinhumata la Curtea de Arges, alaturi de fiul ei, Regele Mihai I, potrivit programului facut public de Casa Regala. Regina Elena a murit la Lausanne, in ziua de 29 noiembrie 1982, timp in care tara noastra se afla sub dictatura comunista. Ea a fost inmormantata la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne. 20 Cortegiul funerar cu sicriul Reginei-mama Elena a ajuns la Curtea de Arges, unde aceasta va fi reinhumata sambata, alaturi de fiul ei, Regele Mihai I. Biografie: Elena, Regina care a fost obligata de cinci ori sa ia calea exilului.

Klaus Iohannis, despre repatrierea Reginei-Mama Elena: Un act de dreptate istorica, un gest de recuperare identitara si de patriotism civic

Presedintele Klaus Iohannis spune ca repatrierea Reginei-Mama Elena este nu doar un act de dreptate istorica si demnitate, ci un demers necesar pentru recuperarea si intregirea valorilor Romaniei contemporane.

Sicriul cu ramasitele pamantesti ale Reginei mama Elena, depus si la Palatul Elisabeta

Sicriul cu ramasitele pamantesti ale Reginei mama Elena, care va fi adus in Romania vineri dimineata, va fi depus si la Palatul Elisabeta din Bucuresti, inainte de ceremonia de reinhumare, programata sambata la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, transmite Mediafax.

Moment istoric in Romania. Povestea nestiuta a Reginei-mama Elena

La 71 de ani de la plecarea in exil si la 37 de ani de la deces, ramasitele pamantesti ale Elenei, mama Regelui Mihai, vor fi reinhumate la Curtea de Arges. Se intoarce astfel in tara in care a devenit.

Carmen Moise, despre semnificatia bratarilor purtate la mana de nepoatele Reginei-Mama Elena, in ziua reintoarcerii pe pamant romanesc

Jurnalista Carmen Moise a povestit, la emisiunea Previziuni, de la Antena 3, ce reprezinta bratarile purtate la mana de Principesa Margareta si Surorile Acesteia, in aceasta zi de mare sarbatoare pentru.

Regina-Mama Elena se intoarce, dincolo de moarte, la tara ei. Principesa Margareta, mesaj plin de emotie

Principesa Margareta a transmis un mesaj plin de emotie, legat de repatrierea ramasitelor pamantesti ale Reginei-mama Elena. Custodele Coroanei Romane a anuntat ca momentul va avea loc vineri, pe 18 octombrie. Regina-Mama Elena se intoarce, dincolo de moarte, la tara ei Custodele Coroanei Romane a transmis un mesaj, in acest sens, prilejuit de momentul repatrierii .

Cine a fost Regina Mama Elena: Cum a reusit sa salveze orfanii evrei, punandu-si propria viata in pericol

Regina-Mama Elena se intoarce acasa, asa cum si-a dorit fiul sau, Regele Mihai. Ea va fi repatriata, pentru a fi reinhumata la Curtea de Arges, alaturi de Regele Mihai. Familia Regala a anuntat doliu pentru.

Regina-mama Elena, reinhumata alaturi de fiul ei, regele Mihai I, la Curtea de Arges

Regina-mama Elena a Romaniei va fi reinhumata alaturi de fiul ei, regele Mihai I, la Curtea de Arges.

VALI IRINA CIOBANU, ARTIST PLASTIC: Piata de arta din tara noastra trece printr-o perioada de tranzitie

Reporter: Cum arata astazi piata de arta din tara noastra? Vali Irina Ciobanu: Este o piata de tranzitie.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2154 seconds )