Libnet.ro
UNICEF

01:05

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Teleormanul, un judet imbatranit, saracit si depopulat

Adevărul Adevărul,
Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Teleormanul, un judet imbatranit, saracit si depopulat

In cei 25 de ani care s-au scurs de la Revolutia din 1989, Teleormanul s-a schimbat odata cu Romania. Primul sfert de secol de dupa Revolutie gaseste judetul mai sarac, mult depopulat si imbatranit. continuă pe Adevărul

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Cartierul Orizont si mall-urile din nordul orasului, cele mai vizibile noutati ale Buzaului

In cei 25 de ani care au trecut de la Revolutia din 1989, Buzaul s-a schimbat odata cu Romania. Primul sfert de secol de democratie gaseste municipiul mai bogat cu un cartier si o noua zona comerciala, alta decat centrul, insa mult mai depopulat.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Istoricii: Ce nu a distrus comunismul a distrus capitalismul

Oltenii sunt convinsi ca Romania s-a schimbat dramatic in ultimii 25 de ani, de cand s-a sfarsit regimul communist condus de Nicolae Ceausescu. Fuga celui mai iubit fiu al poprului de pe acoperisul Comitetului Central, a deschis, in anul 1989, portile unor noi vremuri.

FOTO Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Slatina, un oras care si-a inlocuit imaginea de oras comunist si industrial

Slatina a fost proclamata resedinta de judet in 1979, dar adevarata sa fata nu a aparut in primii ani de dupa 1989, si mult mai tarziu, respectiv dupa anul 2004. Abia acest an poate fi considerat ca punct de reper pentru modernizarea urbei, fapt tot mai evident pe masura ce anii au trecut. Orasul si-a schimbat look-ul, toata lumea recunoaste, iar lucrurile nu se oprescu aici.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Consecintele traiului in conditii restrictive: e bine sa fim cumpatati pentru ca nu stim ce vremuri vin

Romantic, inegalabil si stralucitor ca o perla in razele soarelui din inima Baraganului. Asa este descris orasul de pe malul Borcei de catre sciitorul si jurnalistul Gheorghe Frangulea in cartea sa Calarasi, mon amour. Orasul din sufletul meu. Cu bune si cu rele, ultimii 25 si-au pus amprenta si pe acest loc.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Severinul, un oras al contrastelor

Un oras al contrastelor, cu multi oameni saraci, care abia supravietuiesc, dar si cu imbogatitii tranzitiei, care traiesc in vile somptuoase si se plimba la volanul unor autoturisme de lux. Cam asa s-ar putea caracteriza Severinul, dupa 25 de ani de libertate.

Cum s-a schimbat Iasiul in 25 de ani. De la epoca bisnitarilor si a tramvaielor Tatra, la era supermarketurilor si a transportului second-hand

Un sfert de secol de la caderea comunismului a gasit orasul Iasi schimbat radical pe alocuri, dar cu o economie in pioneze si cu o administratie a orasului lipsita de orizont.

FOTO Cum s-a schimbat Vasluiul in ultimii 25 ani:Judetul sugrumat de saracie, in urma prabusirii industriei

Odata cu tara, Vasluiului a cunoscut transformari majore in ultimii 25 ani, atat social, cat mai ales economic. La un sfert de secol de la caderea regimului comunist, regasim un judet mai modern, cu infrastructura noua, insa sugrumat de somaj, ca urmare a privatizarilor ratate a marilor colosi industrial.

Cum s-a schimbat Maramuresul in 25 de ani. De la moartea mineritului la supermarketuri

Revolutia din 1989 a insemnat pentru Maramures inceputul unor mai schimbari. Poate cea mai importanta schimbare a fost aceea legata de disparitia mineritului, care a dus la cresterea somajului in multe dintre localitatile judetului si care a facut ca mii de oameni sa ramana fara un loc de munca.

FOTO Cum s-a schimbat Sibiul in ultimii 25 de ani

De la valutisti si consignatii la marile hypermarketuri, de la vechile fabrici comuniste la Zona Industriala Vest si de la vechiul centru istoric la bijuteria care atrage milioane de turisti, Sibiul a cunoscut schimbari substantiale in ultimii 25 de ani.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2372 seconds )