Libnet.ro
UNICEF

22:31

Cum sarbatoresc romanii, pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Nationale

Adevărul Adevărul,
Cum sarbatoresc romanii, pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Nationale

Pe langa cei 166 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, romanii serbeaza in acest an pe 15 ianuarie si Ziua Culturii Nationale. Cu acest prilej, in tara si peste hotare vor avea loc mai multe evenimente, de la vernisaje si lansari de carti la spectacole de teatru, lecturi si concerte. continuă pe Adevărul

Ziua Culturii Nationale, marcata vineri, la Biblioteca I.H. Radulescu

Biblioteca Judeteana Ion Heliade Radulescu marcheaza si anul acesta, pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Nationale. De aceasta data, invitat special va fi eminescologul Nicolae Georgescu, care va lansa o carte dedicata lui Eminescu si va sustine si o conferinta pe aceasta tema.

Eminescu si Ziua Culturii Nationale, intr-un program special la TVR, cu H.R. Patapievici, Lucian Boia si Dan C. Mihailescu

Televiziunea Romana marcheaza Ziua Culturii Nationale, pe 15 ianuarie, prin transmisiuni si programe speciale, alaturi de Dan C. Mihailescu, Lucian Boia, Horia Roman Patapievici, Ioana Both, Marius Manole si Grigore Lese.

Ziua Culturii Nationale, sarbatorita la Panciu prin lansare de carte, spectacol de teatru si expozitie

Vineri, 15 ianuarie 2016, Primaria Orasului Panciu si Casa Oraseneasca de Cultura Panciu organizeaza mai multe manifestari prin intermediul carora comunitatea locala va sarbatori Ziua Culturii Nationale si implinirea a 166 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

Liber la muzeele din Targoviste de Ziua Culturii Romane

Anual, pe 15 ianuarie, romanii sarbatoresc aniversarea zilei de nastere a poetului Mihai Eminescu si Ziua Nationala a Culturii Romane.

15 ianuarie in istorie: Ziua lui Eminescu. Se naste Wikipedia

CALENDAR: Ce s-a intamplat la 15 ianuarie.

Horoscop zilnic, 15 ianuarie 2016. Taurii nu recunosc cu niciun chip ca au gresit

Horoscop zilnic, 15 ianuarie 2016. Taurii au un comportament despotic si fac greseli pe care nu le recunosc in fata celorlalti, iar Racii isi judeca mult prea aspru membrii familiei.

Tinerimea Romana la Ziua Culturii Nationale

Spectacolul de muzica si poezie DOR DE EMINESCU sustinut de Corul de camera Preludiu, dirijor Voicu Enachescu si Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu este modul in care Centrul National de Arta Tinerimea Romana onoreaza Ziua Culturii Nationale in acest an. La Palatul Tinerimea Romana, in seara de 15 ianuarie de la ora 19, celor .

Buzoienii sunt invitati de Ziua Culturii la teatru, recital de poezie si expozitie de arta

Ziua Nationala a Culturii va fi marcata la Buzau printr-o serie de evenimente organizate de Teatrul George Ciprian, in parteneriat cu alte intitutii de cultura din judet. Un spectacol de teatru pentru copii, o expozitie de pictura, recitaluri de muzica usoara si clasica, dar si o cafenea literara - de toate acestea vor avea parte, vineri, toti cei care vor veni la Teatrul George Ciprian pentru a marca Ziua Nationala a Culturii.

Minune la Galati. Hotii nu au mai furat mana muzei lui Eminescu, desi acest lucru s-a intamplat 20 de ani la rand, de ziua marelui poet

Premiera pentru Galati. Dupa ce peste 20 de ani a fost vandalizata an de an, cea mai veche statuie a lui Mihai Eminescu a ramas intacta. Asta chiar si de 15 ianuarie, ziua marelui poet, atunci cand mana muzei era mereu furata. Reusita s-ar putea datora si masurilor extreme de paza luate de autoritati in ultimul an paza permanenta in parc, camere de supraveghere si intensificarea patrulelor politistilor locali.

Horoscopul zilei - 15 ianuarie. Zi plina, din cauza unor evenimente neasteptate

Zi de vineri si un weekend destul de pline pentru majoritatea nativilor zodiacului, avand in vedere ca unele evenimente neasteptate vor avea loc, mai ales in a doua parte a zilei. BERBECZiua de vineri si intr.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2172 seconds )