Libnet.ro
UNICEF

10:45

Eminescu si Ziua Culturii Nationale, intr-un program special la TVR, cu H.R. Patapievici, Lucian Boia si Dan C. Mihailescu

Adevărul Adevărul,
Eminescu si Ziua Culturii Nationale, intr-un program special la TVR, cu H.R. Patapievici, Lucian Boia si Dan C. Mihailescu

Televiziunea Romana marcheaza Ziua Culturii Nationale, pe 15 ianuarie, prin transmisiuni si programe speciale, alaturi de Dan C. Mihailescu, Lucian Boia, Horia Roman Patapievici, Ioana Both, Marius Manole si Grigore Lese. continuă pe Adevărul

Ziua Culturii Nationale, marcata vineri, la Biblioteca I.H. Radulescu

Biblioteca Judeteana Ion Heliade Radulescu marcheaza si anul acesta, pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Nationale. De aceasta data, invitat special va fi eminescologul Nicolae Georgescu, care va lansa o carte dedicata lui Eminescu si va sustine si o conferinta pe aceasta tema.

Cum sarbatoresc romanii, pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Nationale

Pe langa cei 166 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, romanii serbeaza in acest an pe 15 ianuarie si Ziua Culturii Nationale. Cu acest prilej, in tara si peste hotare vor avea loc mai multe evenimente, de la vernisaje si lansari de carti la spectacole de teatru, lecturi si concerte.

Ziua Culturii Nationale, sarbatorita la Panciu prin lansare de carte, spectacol de teatru si expozitie

Vineri, 15 ianuarie 2016, Primaria Orasului Panciu si Casa Oraseneasca de Cultura Panciu organizeaza mai multe manifestari prin intermediul carora comunitatea locala va sarbatori Ziua Culturii Nationale si implinirea a 166 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu, subiect de dezbatere

15 ianuarie. Nu intamplator Ziua Culturii Nationale coincide cu ziua in care il celebram pe Mihai Eminescu. Este si o zi de reflectie asupra culturii romane si a proiectelor culturale. La 166 de ani de la nasterea poetului national, azi, Catalin Stefanescu ne invita sa aniversam Ziua Culturii Nationale alaturi de cateva personalitati ale culturii romanesti actuale: Lucian Boia, Dan C. Mihailescu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Both si Marius Manole. Dezbaterea poate fi urmarita de la 21. 10, la TVR 1 si TVR HD.

Mihai Eminescu, poetul confiscat de mit

Pe 15 ianuarie, ziua nasterii lui Mihai Eminescu, se sarbatoreste Ziua Culturii Nationale. Asta pentru ca Eminescu a devenit sinonim cu natiunea romana, fiind, in mentalul colectiv, forma ei de expresie cea mai inalta. Eminescu este, fara indoiala, un mit. Despre cum s-a transformat poetul intr-o figura emblematica a romanitatii scrie istoricul Lucian Boia intr-o carte extrem de curajoasa, intitulata Mihai Eminescu, romanul absolut. Facerea si desfacerea unui mit, volum aparut la Editura Humanitas.

Multi ar trebui sa il citeasca pe Eminescu, sa vada diferenta dintre abordarea superficiala si cea profunda

Presedintele PSD Liviu Dragnea, prezent la Piatra Neamt pentru sedinta Comitetului Executiv al PSD, a mers astazi la statuia lui Mihai Eminescu pentru a depune o coroana de flori de Ziua Culturii Nationale. Liviu Dragnea a precizat ca PSD a avut initiativa ca ziua de 15 ianuarie sa fie Ziua Culturii Nationale, transmit surse din presa.

Proiect despre Romanul Eminescu la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau

De Ziua Culturii Nationale, elevii si profesorii l-au sarbatorit in biblioteca liceului pe Luceafarul poeziei romanesti, in cadrul proiectului Romanul Eminescu.

Biblioteca Judeteana il omagiaza la toate sediile sale si in scoli pe Mihai Eminescu

Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu Vrancea va invita de Ziua Culturii Nationale la aniversarea a 166 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

Tinerimea Romana la Ziua Culturii Nationale

Spectacolul de muzica si poezie DOR DE EMINESCU sustinut de Corul de camera Preludiu, dirijor Voicu Enachescu si Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu este modul in care Centrul National de Arta Tinerimea Romana onoreaza Ziua Culturii Nationale in acest an. La Palatul Tinerimea Romana, in seara de 15 ianuarie de la ora 19, celor .

Criticul Alex Stefanescu, actrita Corina Danila si pianista Ioana Maria Lupascu, invitati vineri la conferinta publica Eminescu si noi

Evenimentul va avea loc vineri, 15 ianuarie, 2016, ora 18. 00, la Ateneul Popular, unde se celebreaza Ziua Culturii Nationale.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2162 seconds )