Libnet.ro
UNICEF

11:00

Curtea Supremasesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu legea de eliminare a pensiilor speciale

Adevărul Adevărul,
Curtea Supremasesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu legea de eliminare a pensiilor speciale

ICCJ a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu legea de eliminare a pensiilor speciale, precizand ca sesizarea vizeaza actul normativ in intregime. continuă pe Adevărul

ICCJ sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu legea de eliminare a pensiilor speciale

ICCJ a decis sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu legea de eliminare a pensiilor speciale, precizand ca sesizarea vizeaza actul normativ in intregime.

Cine sunt deputatii care s-au abtinut marti la votul pe proiectul de eliminare a pensiilor speciale

Printre deputatii care s-au abtinut, marti, la votul asupra proiectului de eliminare a pensiilor speciale, se numara sase deputati ALDE, printre care Varujan Vosganian, Anton Anton, Toma Petcu si Andrei Gerea, si 13 deputati UDMR, printre care si Korodi Attila, potrivit Mediafax.

Surse: Curtea Suprema va ataca la CCR legea privind desfiintarea pensiilor speciale ale magistratilor

Inalta Curte de Casatie si Justitie va sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei pentru controlul de constitutionalitate ex-ante a legii privind desfiintarea pensiilor speciale ale magistratilor, informeaza.

Curtea Suprema se pregateste sa sesizeze CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale magistratilor

Sefii instantei supreme au decis convocarea Sectiilor Unite pentru ziua de miercuri, unde urmeaza sa se voteze daca iCCJ va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la legea prin care au fost eliminate pensiile speciale pentru magistrati.

VIDEO Camera Deputatilor a decis eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale magistratilor si parlamentarilor. Pensiile militarilor raman neatinse Punctul vulnerabil al legii la CCR

Camera Deputatilor a adoptat cu 247 de voturi pentru si 21 de abtineri proiectul de lege care elimina pensiile speciale. Masura ii vizeaza pe deputati si senatori, judecatori si procurori, personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor, functionarii publici cu statut special, functionarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic si consular, membrii Curtii Constitutionale, precum si personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviatia civila. Actul normativ nu-i vizeaza pe militari si politisti. Chiar daca parlamentarii au eliminat pensiile speciale legea risca sa nu poata fi aplicata.

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale, supus la vot in plenul Camerei Deputatilor

Proiectul de eliminare a pensiilor speciale este supus la vot, marti, in Camera Deputatilor. Daca nu va fi aprobat, Guvernul este pregatit sa isi asume raspunderea asupra proiectului care vizeaza eliminarea.

Cacealmaua eliminarii pensiilor speciale: de ce proiectul adoptat de Parlament este sortit respingerii la CCR

Parlamentarii au votat pentru eliminarea pensiilor speciale, adica inclusiv ale lor, dar legea a fost formulata defectuos, atat ca procedura, cat si in continut, astfel incat sansele sa treaca de Curtea Constitutionala sa fie minime.

Camera Deputatilor dezbate eliminarea pensiilor speciale

ACTUALIZARE - Presedintele inaltei Curti de Casatie si Justitie a convocat, pentru miercuri, o sedinta a sectiilor reunite, dupa eliminarea pensiilor speciale. --- * ACTUALIZARE - PSD, dupa adoptarea legii: Somam Guvernul Orban sa nu reintroduca pensiile speciale prin ordonanta de urgenta --- * ACTUALIZARE - Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptata - 247 de voturi pentru, 21 de abtineri.

Eliminarea pensiilor speciale, la mana deputatilor. Ce pensii sunt vizate

Mai multe categorii de pensii speciale ar urma sa fie eliminate in urma votului de marti al deputatilor asupra celor doua proiecte de eliminare a pensiilor speciale depuse de PNL si USR.

Camera Deputatilor a adoptat proiectul privind eliminarea pensiilor speciale

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti, in calitate de for decizional, proiectul de lege de eliminare a pensiilor speciale pentru mai multe categorii de bugetari.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )