Libnet.ro
UNICEF

23:00

Surse: Curtea Suprema va ataca la CCR legea privind desfiintarea pensiilor speciale ale magistratilor

B1 B1,
Surse: Curtea Suprema va ataca la CCR legea privind desfiintarea pensiilor speciale ale magistratilor

Inalta Curte de Casatie si Justitie va sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei pentru controlul de constitutionalitate ex-ante a legii privind desfiintarea pensiilor speciale ale magistratilor, informeaza. continuă pe B1

RALUCA TURCAN: Au fost depuse peste 40 de amendamente la legea privind alegerea primarilor in doua tururi

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat, marti, la inceputul sedintei de Guvern, ca au fost depuse peste 40 de amendamente la legea privind alegerea primarilor in doua tururi, iar Guvernul va discuta si accepta unele dintre ele, cele care aduc un plus.

Legea privind comercializarea produselor romanesti, contestata la Comisia Europeana. Discutiile continua de cativa ani

Legea privind comercializarea produselor romanesti, Legea nr. 1502016, despre care producatorii autohtoni spun ca nu s-a aplicat niciodata, iar reprezentantii supermarketurilor ca este imposibil de aplicat, a adus, totusi, o schimbare in piata de retail pe segmentul de produse alimentare. A creat apetitul pentru produsele romanesti. Marile retele s-au temut de o revolta puternica din partea producatorilor, dupa modelul Frantei, a spus Nini Sapunaru, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in emisiunea Agro Jurnal de la Digi24. Astfel, au aparut spatiile destinate exclusiv produselor romanesti si s-a redus timpul de plata a produselor de catre comercianti, potrivit fermierinromania. ro.

Ultimele ore de negocieri inaintea sesiunii extraordinare. Parlamentarii vor vota legea privind eliminarea pensiilor speciale

Sunt ultimele ore de negocieri intre partide inainte de sesiunea extraordinara convocata de PSD. Parlamentarii au fost chemati din vacanta sa voteze legea privind eliminarea pensiilor speciale.

UPDATE Instanta suprema va ataca la Curtea Constitutionala legea privind eliminarea pensiilor speciale pentru magistrati - surse

Instanta suprema va ataca la Curtea Constitutionala actul normativ adoptat marti de catre deputati care vizeaza eliminarea pensiilor de serviciu ale judecatorilor si procurorilor, au declarat pentru HotNews. ro surse oficiale. De altfel, magistratii au deja de partea lor o decizie a CCR din 2010 care le-a sigilat pensiile si pe care au invocat-o frecvent in ultimele doua luni, de cand s-a pus problema unui act normativ de abrogare a pensiilor de serviciu.

Curtea Suprema se pregateste sa sesizeze CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale magistratilor

Sefii instantei supreme au decis convocarea Sectiilor Unite pentru ziua de miercuri, unde urmeaza sa se voteze daca iCCJ va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la legea prin care au fost eliminate pensiile speciale pentru magistrati.

ştiri din Politica

ştiri de la B1

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2193 seconds )