Libnet.ro
UNICEF

14:45

Decembrie 1989, dupa 25 de ani: Episodul 2 Colindul celor morti: Prunci, copii si tineri ucisi in Decembrie 1989, iertati-ne

Adevărul Adevărul,
Decembrie 1989, dupa 25 de ani: Episodul 2 Colindul celor morti: Prunci, copii si tineri ucisi in Decembrie 1989, iertati-ne

Rataciti in tihna libertatii, privim la cei morti in Decembrie 1989 fara a mai avea putere sa intelegem jertfa lor. Libertatea si bunastarea au ofilit in noi floarea curajului de acum 25 de ani. Sarmane marionete, am ajuns personajele unui teatru al absurdului falsa democratie post-decembriste. Desi ne credem vii, noi suntem morti. Ei, mortii din Decembrie 1989 sunt de fapt, cei vii, cei mantuiti. continuă pe Adevărul

1989, dupa 25 de ani

Care este imaginea cea mai tulburatoare de la Revolutie, care va rasare in minte, dupa 25 de ani?Au raspuns Marta Petreu, Simona Sora, Norman Manea, Radu Vancu, Dan Perjovschi, Andrei Serban, Liviu Antonesei, Lucian Dan Teodorovici.

Dupa 25 de ani.Democratie si speranta

Am citit in aceste zile de dinaintea implinirii a 25 de ani de la victoria Revolutiei din Decembrie numeroase articole. De evocare sau de bilant. Am scris si eu cateva.

Sondaj INSCOP: La 25 de ani de la Revolutie, romanii nu stiu adevarul despre evenimentele din decembrie 1989

La 25 de ani de la schimbarea de regim, romanii nu cunosc adevarul in legatura cu ce s-a intamplat in decembrie 1989, iar majoritatea considera ca evenimentele de atunci au fost initiate din interiorul.

FOTO Ceremonial militar la mormantul eroilor Lucian Marin si Cristian Olaru. Dupa 25 de ani de la Revolutie

Cei doi eroi barladeni morti in urma evenimentelor din decembrie 1989 au fost comemorati de cadrele militare si autoritatile locale. Primarul Constantin Constantinescu nu si-a exprimat regretele direct, in fata familiilor eroilor.

23 decembrie 1989. Lovitura de stat de la Bucuresti a adus teroristii la Timisoara. Halucinanta poveste de la Poligrafie

Teroarea s-a lasat asupra Timisoarei incepand cu 23 decembrie 1989. Dupa fuga lui Nicolae Ceausescu a inceput nebunia cu teroristii inventati de cei care urmau sa puna mana pe putere.

Economia dupa 25 de ani - bilantul si provocari pe termen mediu (raport)

In ultimul sfert de secol economia Romaniei a traversat un parcurs tumultos, caracterizat prin destructurare, restructurare, acumulare de dezechilibre macroeconomice si ajustare a acestora. A fost o perioada de ample modificari structurale in functionarea economiei, de la dependenta de CAER, la un grad ridicat de integrare economica cu tarile UE, se arata intr-un raport transmis vineri investitorilor de Banca Transilvania. Documentul, semnat de economistul sef al institutiei- Andrei Radulescu- arata ca principala provocare in 2015 va fi legata de reluarea investitiilor.

Mel B divorteaza dupa 7 ani de casnicie! Sotul ei, acuzat de violenta domestica!

Se pare ca mariajul lui Mel B cu Stephen Belafonte a ajuns la final. Fosta membra a trupei Spice Girls ar fi gata sa divorteze dupa un mariaj care a durat 7 ani. Iata ce s-a intamplat! .

25 de ani de la Revolutie. Ziua de 22 decembrie 1989: Fuga lui Ceausescu si zeci de mii de oameni in strada, sub tiruri de gloante

In 22 decembrie 1989, zeci de mii de bucuresteni au iesit in strada si l-au fortat pe Nicolae Ceausescu sa fuga cu un elicopter. Cateva ore mai tarziu, institutii publice erau atacate de teroristi cu focuri de arma. Medicii de la Ambulanta spun ca au dus zeci de raniti, sub tiruri de gloante, scrie Mediafax.

Sondaj INSCOP: Aproape 80% dintre romani nu stiu adevarul despre ce s-a intamplat in decembrie 1989

La 25 de ani de la schimbarea de regim, romanii nu stiu adevarul in legatura cu ce s-a intamplat in decembrie 1989 si cei mai multi considera ca evenimentele de atunci au fost initiate din interiorul Romaniei, releva un sondaj INSCOP - Adevarul dat publicitatii luni, potrivit Agerpres.

Cum s-a murit la Cluj in decembrie 1989. Studentii de la Teatru au reconstituit, in strada, tragicele clipe: Ei au murit ca noi sa fim aici

Batea un vant taios la kilometrul zero al Clujului, locul unde acum un sfert de veac oamenii au murit pentru libertate. in acelasi loc, la aceeasi ora 15. 35, in aceeasi zi, 21 decembrie, dar la 25 de ani distanta, un grup de studenti la Teatru au facut o reconstituire, in strada, a ceea ce s-a petrecut la Revolutie in Piata Libertatii din Cluj. Mesajul tinerilor artisti: Ei au murit ca noi sa fim aici.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1993 seconds )