Libnet.ro
UNICEF

01:05

Decizia Rusiei de a pune capat South Stream este definitiva

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Decizia Rusiei de a pune capat South Stream este definitiva

Decizia Rusiei de a pune capat proiectului gazoductului South Stream este una definitiva, a declarat, ieri, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, potrivit Itar Tass. continuă pe Ziarul Bursa

Vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul Bulgariei: Vestea opririi proiectului South Stream este un bluff

Anuntul presedintelui rus Vladimir Putin ca renunta la proiectul gazoductului South Stream este un bluff. Este o miscare tactica prin care Rusia vrea sa determine Bulgaria sa se opuna Comisiei Europene, astfel incat deznodamantul sa fie exact construirea South Stream, a declarat Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar, citat de Novinite.

Oficial bulgar: Vestea opririi proiectului South Stream este un bluff al lui Putin

Anuntul presedintelui rus Vladimir Putin ca renunta la proiectul gazoductului South Stream este un bluff. Este o miscare tactica prin care Rusia vrea sa determine Bulgaria sa se opuna Comisiei Europene, astfel incat deznodamantul sa fie exact construirea South Stream, a declarat Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar, citat de Novinite.

Oficial bulgar: Anuntul opririi proiectului gazoductului South Stream este un bluff al lui Vladimir Putin

Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar, sustine ca anuntul lui Vladimir Putin de a renunta la proiectul gazoductului South Stream este un bluff, o miscare tactica.

Renuntarea Rusiei la proiectul South Stream da batai de cap Europei

Succesul Uniunii Europene, de a forta Kremlinul sa renunte la constructia conductei de gaz South Stream, a dus la o noua provocare: de a crea o metoda de alternativa de alimentare cu gaze naturale pentru Europa de Sud-Est.

Abandonarea South Stream, cea mai mare infrangere geopolitica a lui Putin

Gazoductul reprezenta principala arma de influenta politica a Moscovei asupra Europei Centrale si de Est. Anuntul facut de Vladimir Putin la Ankara, privind abandonarea constructiei gazoductului South Stream pe sub Marea Neagra spre Bulgaria si apoi catre centrul Europei prin Balcani si Ungaria, a fost primit de multi oficiali si analisti cu surprindere. Pentru Romania, singura tara din regiune care a refuzat constant, prin presedintele Traian Basescu, orice asociere cu South Stream, este o veste de doua ori buna. Pe de o parte, slabeste, chiar daca nu scapa de tot de impresurarea ruseasca, iar pe de alta, importanta ei energetica regionala creste.

Rusia se declara pregatita sa negocieze cu tarile care au participat la South Stream pentru un nou gazoduct, dar nu si cu Bulgaria

Rusia este pregatita sa negocieze cu mai multe dintre tarile care participa la proiectul gazoductului ruso-italian South Stream, abandonat luni de Moscova, pentru a le include eventual in traseul unui alt gazoduct, a anuntat miercuri seara ambasadorul Rusiei la UE, Vladimir Cijov, citat de AFP. Serbia, Ungaria si Austria sunt insa citate de diplomat in randul tarilor cu care Rusia este dispusa sa negocieze. Aceste declaratii vin dupa ce Vladimir Putin a anuntat ca abandoneaza proiectul South Stream, in urma refuzului Bulgariei de a autoriza trecerea gazoductului pe teritoriul sau.

Erdogan face jocurile lui Putin. Rusia a negociat cu Turcia o ruta alternativa pentru South Stream

Presedintele rus Vladimir Putin si-a pierdut rabdarea si a pus capat proiectului de gazoduc South Stream, contestat de UE, dar a negociat o alternativa cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan.

Roiss, OMV: Investitiile din Marea Neagra, mult mai importante decat South Stream

Anuntul de luni al Rusiei, ca renunta la realizarea gazoductului South Stream, a dat fiori reci statelor europene care depind in mare masura de gazele rusesti si mai ales celor care au tradat proiectul european Nabucco.

Premierul Bulgariei: Sa salvam proiectul South Stream doar daca este profitabil

Noi ar trebui sa ne concentram asupra problemei eficientei proiectului South Stream, iar in cazul in care proiectul aduce un profit in jur de 400 de milioane de euro pe an, ar trebui sa-l salveze. , a declarat premierul Bulgariei, Boiko Borisov, comentand declaratiile lui Vladimir Putin care a spus ca proiectul este oprit, potrivit Novinite. com. Este un bluff si o miscare tactica prin care Rusia vrea sa determine Bulgaria sa se opuna Comisiei Europene, astfel incat deznodamantul sa fie exact construirea South Stream, a declarat miercuri si Martin Dimitrov, vicepresedintele Comisiei pentru energie din Parlamentul bulgar.

OMV va continua discutiile cu Gazprom pentru constructia gazoductului South Stream

Presedintele rus Vladimir Putin a anuntat luni ca Rusia nu poate continua realizarea proiectului de gazoduct ruso-italian South Stream din cauza obiectiilor Comisiei Europene. Putin a apreciat ca pozitia Uniunii Europene in legatura cu proiectul South Stream nu este constructiva si din acest motiv Rusia isi va reorienta resursele catre alte state.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2002 seconds )