Libnet.ro
UNICEF

01:06

Decizii de ultima ora ale Mitropoliei Moldovei: Sarbatoarea Sfintei Parascheva va fi limitata la ziua de 14 octombrie. Mai multe evenimente, anulate. Racla cu moastele va ramane in Catedrala Mitropolitana

B1 B1,
Decizii de ultima ora ale Mitropoliei Moldovei: Sarbatoarea Sfintei Parascheva va fi limitata la ziua de 14 octombrie. Mai multe evenimente, anulate. Racla cu moastele va ramane in Catedrala Mitropolitana

Preotul Constantin Sturzu, purtator de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, a anuntat ca racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasa joi dimineata, cum era programat, ci va. continuă pe B1

Criza Covid bulverseaza credinciosii. Mitropolia Moldovei: Sarbatoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza anul acesta

Mitropolia Moldovei si Bucovinei sustine ca singurul eveniment religios care va fi organizat la Iasi de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva va fi Sfanta Liturghie din 14 octombrie, racla urmand sa ramana in cladirea catedralei pe toata durata sarbatorilor. Mitropolia ieseana a trimis in acest sens o notificare catre Prefectura judetului Iasi.

Reactia Mitropoliei Moldovei si Bucovinei dupa ce Raed Arafat a anuntat ca la Sfanta Parascheva vor avea voie doar locuitorii Iasiului

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat luni seara ca din cauza numarului mare de infectari inregistrat in Iasi CNSU a decis ca la racla cu moastele Sfintei Parascheva sa aiba voie doar iesenii. Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei transmit ca sarbatoarea nu va fi fectata.

Reactia oficiala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei dupa ce Raed Arafat a interzis pelerinajul la Sfanta Parascheva

Pelerinajul la Sfanta Perascheva reprezinta unul dintre cele mai mari din tara si chiar din Europa. in preajma datei de 14 octombrie, atunci cand se sarbatoreste hramul Sfintei Cuvioase Prascheva, sute de mii de credinciosi se adunau din toate colturile tarii pentru a se inchina la moastele cuvioasei, dar si la moastele altor sfinti, aduse .

Maine incepe pelerinajul traditional la Iasi de sarbatoarea Sfintei Parascheva. incalca restrictiile libertatea religioasa? Ce spune reprezentantul Romaniei in panelul de specialitate de la OSCE

Pe de-o parte avem decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, care a decis ca in perioada urmatoare se vor interzice pelerinajele, cel mai apropiat fiind cel anual de la Iasi, de sarbatoarea Sfintei Parascheva. De cealalta parte avem reactia BOR care atrage atentia ca asemenea restrictii trebuie luate astfel incat sa nu duca la afectarea unor libertati. Se incalca libertatea religioasa interzicand acest pelerinaj? Cum pot fi acomodate securitatea sanitara a populatiei cu dorintele evlavioase ale unei parti a populatiei? HotNews. ro a stat de vorba cu Catalin Raiu, reprezentantul Romaniei in panelul de experti pe libertate religioasa al OSCE si presedintele FoRB Romania, asociatie pentru Promovarea Libertatii Religioase.

Purtatorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei: Am luat act de decizia autoritatilor

Reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei afirma ca Sfanta Liturghie de la Catedrala Mitropolitana din Iasi, programata pe 14 octombrie, va avea loc, dar ca au luat act de decizia autoritatilor ca doar localnicii sa participe la manifestarile religioase.

Ultima ora! Un camion plin cu paleti de plastic a ars mai mult de o ora pe Autostrada A1. Ce s-a intamplat cu soferul

Un incident teribil a avut loc in aceasta dimineata pe Autostrada A1, in apropierea localitatii Recas, pe sensul de mers Timisoara-Lugoj. Aici, un TIR care transporta paleti de plastic si alte materiale combustilbile a ars ca o torta pentru aproximativ o ora, timp in care fumul dens a devenit de neoprit. Ce spun autoritatile Reprezentantii .

Ultima ora. Microbuz plin cu copii, implicat intr-un accident rutier. Cei mici urmau sa ajunga la after-school

Momente de panica pentru unsprezece copii, dupa ce au fost victimele unui accident rutier, petrecut cu putin timp in urma. Nefericitul eveniment a avut loc in Ploiesti, pe strada Zidari, in jurul orei 10:50. in ce stare se afla micutii Alerta in randul parintilor, dupa ce copiii lor, pe care ii stiau in siguranta, au .

Anunt de ultima ora de la Revolut. Toti romanii care au abonament la ei trebuie sa afle asta

Anunt pentru toti romanii care folosesc Revolut! Ce trebuie sa stie cei care au abonament la ei? Utilizatorii au parte de mari surprize! Totul este din ce in ce mai usor cu Revolut. Anunt de ultima ora pentru romanii care folosesc Revolut Utlizatorii Revolut pot de acum sa monitorizeze toate abonamentele si platile recurente. Totul .

Ultima ora! Ludovic Orban, anunt neasteptat despre majorarea pensiilor. Ce trebuie sa stie toti pensionarii

Ludovic Orban a vorbit in cursul serii de duminica despre posibilitatea majorarii pensiilor. Acesta le recomanda pensionarilor sa nu se mai increada in promisiunile PSD, deoarece Guvernul nu are fabrica de tiparit bani. Drept urmare, pentru moment, pensiile nu vor suferi schimbari, cu atat mai putin majorari. Veste proasta pentru pensionari Pandemia de COVID-19 a .

ştiri de la B1

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2181 seconds )