Libnet.ro
UNICEF

20:00

Deciziile Curtii Constitutionale nu sunt obligatorii pentru toata lumea

Hotnews Hotnews,
 Deciziile Curtii Constitutionale nu sunt obligatorii pentru toata lumea

Dl Toader se insala, evident. Exista o autoritate a statului roman care are un istoric recent si absolut remarcabil in directia asta. Exista o institutie care demonstreaza, intre altele, o flagranta si virulenta lipsa de respect fata de numeroase decizii ale Curtii Constitutionale. Care nu se considera obligata catusi de putin de ele, care le ignora fara vreun obstacol sau opozitie, si fara ca decidentii de acolo sa poata fi trasi la raspundere in orice fel pentru lipsa de respect astfel demonstrata si pusa in practica. continuă pe Hotnews

Eugen Nicolicea, despre cazul Kovesi:Decizia Curtii este obligatorie pentru toata lumea

Presedintele Comisiei juridice din Camera Deputatilor a vorbit despre decizia CCR privind existenta unui conflict intre Guvern si presedinte legat de revocarea procurorului-sef al DNA. Eugen Nicolicea a.

Protest la TIFF fata de decizia Curtii Constitutionale: S-a strans lume sa discute despre un film prost care s-a petrecut la Bucuresti

Cateva zeci de persoane au protestat, miercuri seara, fata de decizia Curtii Constitutionale in spatiul amenajat de TIFF in Piata Unirii pentru proiectiile in aer liber. S-a strans lume sa discute despre un film prost care s-a petrecut la Bucuresti. deceei, a postat, aseara, presedintele TIFF, Tudor Giurgiu, pe pagina sa de Facebook.

Prima reactie a DNA, dupa decizia Curtii Constitutionale

Procurorii DNA au avut o prima reactie dupa decizia Curtii Constitutionale care a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind un conflict juridic de natura constitutionala intre ministrul Justitiei si.

VIDEO Cum a ajuns Valer Dorneanu, actualul sef al Curtii Constitutionale, deputat de Iasi pe listele PSD. Lista promisiunilor electorale fantasmagorice

Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, cel care a anuntat ca exista un conflict intre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si presedinte Klaus Iohannis, iar sefa DNA, Laura Codruta Kovesi ar trebui demisa, a fost doua mandate parlamentar de Iasi din partea PSD.

Ciolos, despre decizia CCR: Judecatorii Curtii Constitutionale indeparteaza tot mai mult institutia de rolul sau de gardian al Constitutiei

Fostul premier Dacian Ciolos sustine ca judecatorii Curtii Constitutionale indeparteaza tot mai mult institutia de rolul sau de gardian al Constitutiei si o transforma intr-un jucator politic. El mai spune ca formatiunea sa, Miscarea Romania impreuna, prin programul politic pe care il va avea, va depolitizata complet Curtea. De asemenea, Platforma Romania 100 considera ca CCR a devenit un instrument politic si trebuie reformat.

Protest anuntat in Piata Victoriei dupa decizia Curtii Constitutionale privind conflictul Guvern-Presedinte legat de revocarea sefei DNA

Comunitatea Coruptia ucide a anuntat miercuri dupa-amiaza organizarea unui protest in Piata Victoriei, dupa decizia Curtii Constitutionale privind conflictul Guvern-Presedinte legat de revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi.

Augustin Lazar, prima reactie dupa decizia Curtii Constitutionale

Procurorul General, Augustin Lazar, a avut o prima reactie dupa decizia Curtii Constitutionale. Acesta a sustinut ca a luat act de decizie si la fel ca seful statului asteapta motivarea CCR. Biroul de infor.

Si-a facut un selfie in baie, dar toata lumea a observat ceva de-a dreptul bizar in spatele tinerei (FOTO)

Si-a facut un selfie in baie, dar toata lumea a observat ceva de-a dreptul bizar in spatele tinerei. Cel mai probabil Paula Sophia Garcia Espino nu se astepta ca urmaritorii sai de pe Twitter sa treaca.

Cum trebuie reactionat la decizia Curtii Constitutionale

Este evident ca decizia Curtii face parte dintr-un proces mai lung si destul de usor de anticipat prin care puterea politica incearca aservirea statului si implicit distrugerea sistemului constitutional. Spre deosebire de Ungaria si Polonia, unde procesul de distrugere a statului constitutional este aproape complet, situatia Romaniei are un numar de particularitati: in Romania, presedintele ramane, cel putin deocamdata, o autoritate politica si institutionala care se opune distrugerii statului de drept nu exista nici o institutie similara in Ungaria parlamentara si Polonia semi-prezidentiala unde aceeasi forta politica controleaza parlamentul, presedintia si guvernul).

Votul n cazul deciziei Curtii Constitutionale: 6 judecatori pentru si 3 mpotriva. Livia Stanciu, Daniel Morar si Stefan Minea s-au opus deciziei

Votul judecatorilor Curtii Constitutionale in cazul deciziei privind refuzul revocarii sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost de 6 la 3, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres. S-au opus deciziei judecatorii Livia Stanciu, Daniel Morar si Stefan Minea.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 20:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2671 seconds )