Libnet.ro
UNICEF

20:45

Deficitul bugetar urca la 1,67% din PIB dupa primele trei luni. Cheltuielile de personal au crescut cu 9%, pe fondul majorarilor salariale

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Deficitul bugetar urca la 1,67% din PIB dupa primele trei luni. Cheltuielile de personal au crescut cu 9%, pe fondul majorarilor salariale

Deficitul bugetar a crescut in martie cu aproape 10 miliarde de lei, ajungand la 1,67% din Produsul Intern Brut dupa primele trei luni ale anului, de la 0,73% din PIB la finalul lunii februarie, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice. continuă pe Wall-Street Ro

Ministerul Finantelor anunta ca deficitul bugetar a urcat la 1,67% din PIB dupa primele trei luni

In contextul crizei provocata de COVID-19 in Romania, Minsiterul Finantelor Publice a anuntat luni un deficit bugetar care a crescut in martie cu aproape 10 miliarde lei, ajungand la 1,67% din Produsul.

EXECUTIA PE PRIMUL TRIMESTRU Deficit bugetar de 1,67% din PIB

Deficitul bugetar pe care l-am inregistrat in primul trimestru se ridica la 18,06 miliarde lei, respectiv 1,67% din PIB, conform executiei publicate de Ministerul Finantelor.

ITALIA: Deficitul va depasi 10% din PIB, cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 30 de ani

Guvernul italian a acceptat vineri sa majoreze deficitul public la cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 30 de ani, pentru a finanta redresarea in urma pandemiei de coronavirus COVID-19), transmit Reuters si DPA.

Efectul coronavirusului: Deficit bugetar de trei ori mai mare, in primul trimestru

Romania a inregistrat un deficit bugetar de 1,67% din PIB 18,06 miliarde lei), in primul trimestru din acest an , de circa 3 ori mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului precedent 0,52% din PIB), reiese din datele Ministerului Finantelor Publice MFP). De precizat ca de la jumatatea lunii martie au intrat in vigoare Decretul presedintelui si primele ordonante militare. De asemenea, a fost adoptata si OUG 292020 prin care se poate amana plata taxelor.

IN 2020: Consiliul Fiscal estimeaza un deficit de 7,45% din PIB

Consiliul Fiscal considera ca scenariul macroeconomic fundamentat de Guvern, construit pe un declin al PIB real cu 1,9%, este unul foarte optimist, si evalueaza deficitul bugetar al anului curent la circa 7,3% - 7,45% din PIB, insa in situatia unei contractii mai severe a activitatii economice, indicele ar putea depasi 10% din PIB.

actualitate, 20:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2086 seconds )