Libnet.ro
UNICEF

12:00

DEPUTAT USR: Cheltuielile bugetare in primele doua luni din 2019 cresc fata de anul trecut

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
DEPUTAT USR: Cheltuielile bugetare in primele doua luni din 2019 cresc fata de anul trecut

Deputatul USR, Claudiu Nasui, precizeaza ca, potrivit executiei bugetare, cheltuielile in primele doua luni din 2019 cresc fata de anul trecut cu peste 4,1 miliarde lei, iar 85% din venituri au fost cheltuite pe salarii, pensii si asistenta sociala. continuă pe Ziarul Bursa

Comertul cu amanuntul, avans de 8.2% pe primele doua luni

Cumparaturile pe primele doua luni facute de romani si masurate prin cifra de afaceri din comertul cu amanuntul au crescut fata de perioada similara din 2018 cu 8,2%, in usor recul fata de viteza cu care crescusera in 2018 fata de 2017, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul National de Statistica. Aceasta crestere s-a datorat cresterii vanzarilor de produse nealimentare +11,4%), comertului cu carburanti +9,4%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun +4,5%).

Deficit bugetar de 5,2 miliarde de lei, dupa primele doua luni

Guvernul a incheiat primele doua luni ale acestui an cu un deficit bugetar de 5,2 miliarde lei. Ca de obicei, cele mai mari cresteri de cheltuieli au fost la salarii, bunuri si servicii si asistenta sociala. Cei mai multi bani s-au intors tot din salarii, cele mai mari cresteri de incasari venind din impozitul pe salairi si venit si contributii de asigurari.

DE LA 0,58% LA 0,51% DIN PIB: Deficitul bugetar a scazut usor, in primele doua luni

Ministerul Finantelor a publicat astazi, pe pagina de internet a institutiei, executia bugetului general consolidat, pe baza datelor operative de executie ce s-a incheiat pe primele doua luni ale anului 2019 cu un deficit de 5,2 miliarde de lei, respectiv 0,51% din PIB, fata de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,58% din PIB inregistrat in aceeasi perioada a anului 2018.

Nasui, despre cheltuielile excesive ale statului: Strategia guvernarii e dupa noi, potopul

Cheltuielile totale cresc din nou, raportat la aceeasi perioada a lui 2018, cu peste 4,1 miliarde de lei, cea mai mare problema fiind ca statul a cheltuit 85% din veniturile sale fiscale pe salarii, pensii si asistenta sociala, subliniaza Claudiu Nasui, in urma anaizei facute asupra executiei bugetare pe primele doua luni, publicate pe site-ul MFP.

ANALIZA Halep sufera fara Cahill: Simona are cifre mai slabe la toate capitolele fata de primele trei luni din 2018

Asa cum era de asteptat, uzura fizica si despartirea de antrenorul australian au influentat negativ rezultatele romancei.

Ministrul Sanatatii a descoperit mizerie crunta in doua spitale din Romania: Mi se lipeau pantofii pe jos, se spala cu apa neagra, asternuturile erau murdare

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, taie in carne vie dupa ce a descoperit mizerie crunta in doua spitale din Romania. Un control inopinat la Spitalul Judetean Gorj, apoi la Spitalul de Urgenta din.

Deputat USR, atac la Ludovic Orban: PNL e condus de un fost ministru al Transporturilor care nu a facut mai nimic bun in vremea mandatului sau

Deputatul Iulian Bulai USR) l-a atacat, luni, pe presedintele liberalilor, Ludovic Orban, despre care a spus ca nu a facut mai nimic cand era ministru la Transporturi. Atacul e surprinzator in contextul in care liberalii si au stabilit ca in campanie pentru europarlamentare sa nu se atace cu USR.

Executie bugetara intarziata: deficit de 0,51% din PIB. Daca bugetul pe 2019 era aprobat de anul trecut, deficitul era mai mare

Ministerul Finantelor Publice a afisat luni, 1 aprilie, executia bugetara pe primele doua luni ale acestui an, desi trebuia sa o faca pe 25 martie. Chiar daca este aceasta intarziere, aceasta arata ca deficitul pe primele doua luni din acest an a fost de 0,51% din PIB, mai mic cu 0,07 puncte procentuale comparativ cu anul trecut.

Deficit bugetar de 0,51% din PIB in ianuarie-februarie. Daca bugetul pe 2019 era aprobat de anul trecut, deficitul era mai mare

Ministerul Finantelor Publice a afisat luni, 1 aprilie, executia bugetara pe primele doua luni ale acestui an, desi trebuia sa o faca pe 25 martie. Chiar daca este aceasta intarziere, aceasta arata ca deficitul pe primele doua luni din acest an a fost de 0,51% din PIB, mai mic cu 0,07 puncte procentuale comparativ cu anul trecut.

La doua luni dupa liberare, fostul presedinte al CJ Buzau, Cristi Bigiu, a fost chemat din nou la proces

Procurorii anticoruptie nu il vor liber pe fostul presedinte al Consiliul Judetean Buzau, Cristinel Bigiu. Tribunalul Vrancea a admis cerea DNA prin care contesta decizia de liberare conditioana a fostului politician buzoian. Primul termen al procesului va avea loc in data de 17 aprilie. Cristinel Bigiu a executat doi ani si sase luni, adica o jumatate din sentinta dispusa de Curtea de Apel Ploiesti.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 12:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2186 seconds )