Libnet.ro
UNICEF

13:45

Din nou despre achizitii publice

Hotnews Hotnews,
 Din nou despre achizitii publice

Modificarile nu sunt de nuanta, sunt de fond. De exemplu, legislatia actuala interzice impartirea unui contract pe loturi deoarece se considera ca, in acest mod, va65474;loarea contractului scade si se vor putea folosi proceduri de achizitie publica mai putin transparente si competitive. Legea viitoare - care se conformeaza directivelor europene - impune impartirea in loturi intotdeauna, iar neimpartirea in loturi trebuie sustinuta cu explicatii detaliate. Se considera ca, in acest mod, piata nu mai este confiscata de companiile mari, care exclud agentii economici medii si mici care au, de fapt, capacitatea de a presta respectivele servicii sau de a pune la dispozitie bunuri la preturi mult mai mici. continuă pe Hotnews

Orice autoritate inregistrata in Sistemul Electronic de achizitii Publice va trebui sa plateasca anual un tarif de 800 de lei, incepand cu anul 2016 - proiect de Ordonanta de Urgenta

Orice autoritate contractanta inregistrata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice SEAP) va avea obligatia, incepand cu anul 2016, sa plateasca anual, catre operatorul acestui sistem, un tarif de acces in cuantum de 800 de lei la care se adauga taxa pe valoare adaugata, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta. Masura vizeaza asigurarea unei parti din finantarea necesara pentru administrarea si operarea, de catre Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei AADR), a sistemului electronic de achizitii publice, in conditiile in care AADR functioneaza in regim de autofinantare. Delia Popescu, sefa AADR, a precizat pentru HotNews. ro ca acest tarif a fost instituit initial prin Hotarare de Guvern in anul 2009, in cuantum de 1500 lei/an, ulterior acesta fiind 2500 lei/an. In 2010, acest tarif, de 2500 de lei/an, a fost abrogat printr-o alta Hotarare de Guvern. Vezi in articol ce cheltuieli sunt cu operarea SEAP si ce venituri anuale se estimeaza ca vor fi realizate prin introducerea tarifului anual de 800 de lei.

Ginerele lui Traian Basescu, din nou in fata magistratilor. Radu Pricop a cerut sa fie scos de sub control judiciar

12- Ginerele fostului presedinte Traian Basescu, Radu Pricop, a fost din nou astazi in fata magistratilor de la Curtea de Apel. in fata magistratilor a ajuns azi, in acelasi dosar,.

Sifonare anuntata:Cum explica Guvernul 'secretizarea' firmelor cu sub 5% dintr-un contract de achizitii publice

Posibila portita pentru sifonarea banilor publici si aparitia conflictelor de interese: subcontractantii cu contracte mai mici de 5% din valoarea totala nu trebuie declarati. Oficialii statului justifica aceasta alegere cu caracterul 'neimportant' al acestor contracte fata de obiectul principal al achizitiei.

Dezvaluirile liderului unei grupari din Moldova despre ce patesc violatorii din Vaslui in inchisoare

Adrian Corduneanu, liderul celei mai temute grupari din Moldova, vorbeste despre ce chinuri vor indura cei sapte violatori ai tinerei din Vaslui, scrie cancan. ro. Beleaua spune ca a fost de sase ori la inchisoare, si.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2128 seconds )