Libnet.ro
UNICEF

19:45

DNA: 12 persoane, retinute pentru contracte de achizitii frauduloase la spitale din judetele Harghita si Brasov

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
DNA: 12 persoane, retinute pentru contracte de achizitii frauduloase la spitale din judetele Harghita si Brasov

DNA a anuntat, vineri, ca 12 persoane au fost retinute, in dosarul care vizeaza presupusa atribuire frauduloasa a unor contracte de achizitie publica la spitale din judetele Brasov si Harghita. Printre retinuti sunt managerul Spitalului de Boli Infectioase Brasov, managerul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, un ofiter de politie, mai multi functionari din spitale, dar si consilieri judeteni si locali, potrivit News. continuă pe Ziarul Bursa

12 persoane retinute dupa perchezitii in trei judete. Suspiciuni de coruptiecu privire la achizitiile de aparatura si consumabile pentru spitale COVID

12 persoane au fost retinute in urma perchezitiilor care au avut loc joi in trei unitati medicale din judetele Brasov, Harghita si Iasi.

12 persoane retinute pentru coruptie in spitalele COVID! Un manager de spital a acceptat 90.000 de euro mita pe contracte cu echipamente medicale

12 persoane, printre care si doi manageri de spitale, au fost retinute de DNA vineri, ca urmare a perchezitiilor efectuate joi in mai multe judete din tara, inclusiv la doua unitati medicale COVID din Brasov si una din Harghita.

Dosarul de coruptie privind achizitiile de echipamente medicale: 12 persoane au fost retinute

12 persoane au fost retinute dupa perchezitiile din judetele Brasov, Iasi si Harghita, in dosarul de echipamente medicale supraevaluate.

Dosarul achizitiilor de echipamente medicale: Au fost retinuti manageri de spitale, un politist, consilieri locali Robot cumparat la pret triplu, pentru o mita de 25.000 de euro

Managerul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, fostul manager al Spitalului de Boli Infectioase Brasov, mai multi angajati din spitale, un politist si consilieri locali se afla printre cele 12 persoane retinute de DNA in dosarul vizand atribuirea unor contracte pentru care spitalele ar fi organizat proceduri formale prin care sa fie desemnata castigatoare o anumita firma. De exemplu, un fost consilier judetean este acuzat ca a primit mita de 25. 000 de euro, iar in schimb Spitalul de Boli Infectioase Brasov a cumparat cu 949. 620 de lei un robot pentru dezinfectie cu ultraviolete, in conditiile in care valoarea de piata a produsului era cuprinsa intre 285. 000 de lei si 380. 000 de lei.

Sase persoane, retinute in dosarul furtului miliardului

Sase persoane, printre care ex-conducatorii institutiilor bancare implicate in devalizarea sistemului bancar din Moldova, au fost retinute de Procuratura Anticoruptie si PCCOCS, cu suportul operativ al CNA.

Ancheta DNA la spitale COVID din Brasov si Harghita: Achizitii supraevaluate, pentru mita de pana la 89.000 de euro

DNA a anuntat ca face cercetari pentru luare de mita si trafic de influenta intr-un dosar in care sunt vizate persoane din conducerea unor spitale din judetele Brasov si Harghita, care au atribuit contracte de achizitie de echipamente si produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu indeplineau conditiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare. Conform procurorilor, prejudiciul adus spitalelor s-ar ridica la peste 1,66 de milioane de lei, iar sumele de bani date sau promise de catre reprezentantul firmei careia i-au fost atribuite contractele ar varia intre 5. 000 euro si 89. 000 euro.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 19:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2107 seconds )