Libnet.ro
UNICEF

01:05

Duminica Floriilor. Traditii si obiceiuri de Florii. Rugaciunea de binecuvantare a salciei

Antena3 Antena3,
Duminica Floriilor. Traditii si obiceiuri de Florii. Rugaciunea de binecuvantare a salciei

Duminica este Duminica Floriilor. Ortodocsii sarbatoresc Intrarea Domnului in Ierusalim. Cu o saptamana inaintea Patimilor Sale, Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, pe un asin, inconjurat de cei 12 Apostoli ai sai. continuă pe Antena3

Traditii de Florii. Ce semnificatie are Duminica Floriilor

Pe 1 aprilie 2018, crestin-ortodocsii sarbatoresc Floriile. in Romania sunt numeroase superstitii si traditii de Florii, aceasta sarbatoare fiind una de mare insemnatate pentru.

Duminica Floriilor, sarbatoarea intrarii Domnului in Ierusalim. De ce depaseste salcia starea normala, de ramura banala

Sarbatoarea de Florii, care celebreaza sosirea lui Iisus Hristos in Ierusalim, marcheaza inceputul saptamanii Patimilor ce culmineaza cu noaptea de inviere si cu marea sarbatoare de Paste. Ramurile de salcie si dezlegarea la peste sunt simbolurile Floriilor.

De ce se impart ramuri de salcie credinciosilor in Duminica Floriilor. in vechime, in aceasta zi, regii gratiau condamnati

Prima mentiune referitoare la sarbatoarea Floriilor dateaza din jurul secolului al IV-lea. in trecut, sarbatoarea Floriilor mai purta numele de Duminica Aspirantilor sau a Candidatilor la Botez, intrucat in aceasta zi toti cei care nu primisera inca botezul mergeau la episcop pentru a-i increstina, iar regii si imparatii acordau gratieri.

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2005 seconds )