Libnet.ro
UNICEF

07:00

Eclipsa partiala de soare va fi observata vineri si in Hunedoara. Acoperirea va atinge gradul maxim la ora 11:51

Adevărul Adevărul,
Eclipsa partiala de soare va fi observata vineri si in Hunedoara. Acoperirea va atinge gradul maxim la ora 11:51

O eclipsa partiala de soare va putea fi observata vineri intre orele 10:45 si 13:05 pe teritoriul Romaniei, potrivit cercetatorului Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Eclipsa va putea fi observata si in judetul Hunedoara. continuă pe Adevărul

Romanii din Brasov care au creat o harta pe care vezi cand trebuie sa te uiti pe cer ca sa vezi eclipsa partiala de soare

O echipa de romani au pregatit o aplicatie speciala pentru eclipsa partiala de vineri, de la ora 10. Astfel, cu ajutorul unor harti interactive, putem vedea ora exacta in care putem privi eclipsa oriunde pe glob.

Eclipsa partiala de Soare la momentul echinoctiului de primavara, un spectacol astronomic rar

O eclipsa partiala de Soare, in timpul careia Luna va acoperi peste jumatate din discul astrului, va putea fi observata si din Bucuresti, vineri, intre orele 10. 48 si 13. 04, fiind un fenomen astronomic.

Eclipsa partiala de Soare din 20 martie. Ce vom putea vedea din Romania

Pe 20 martie vom putea vedea de pe teritoriul Romaniei o eclipsa partiala de Soare. Aceasta este prima eclipsa a anului 2015, care va putea fi observata in faza partiala din Europa, nordul Africii si vestul Asiei. in nordul extrem eclipsa de Soare va fi una totala. O eclipsa de Soare se produce atunci cand [].

Eclipsa partiala de Soare, vizibila si in Romania. Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii

Pe 20 martie, romanii vor putea vedea o eclipsa partiala de Soare. Daca planuiesti sa urmaresti eclipsa de Soare, am adunat o serie de informatii utile. Eclipsa partiala de Soare este, de fapt, totala Cu toate ca in Europa inclusiv Romania), nordul Africii si nordul Asiei, eclipsa se va vedea ca una partiala, in partea [].

De unde pot observa pitestenii cel mai bine eclipsa partiala de soare

Pentru Pitesti, eclipsa partiala va avea un grad de acoperire a Soarelui de aproximativ 45,77% magnitudine 55,3%) ceea ce inseamna ca, pentru privitori, aproximativjumatate din discul solar va fi acoperit de umbra Lunii. Fenomenul poate fiobservat si de la Muzeul Judetean Arges.

Eclipsa partiala de soare in Romania. Cum sa-ti protejezi ochii daca vrei sa o observi sau sa o fotografiezi

Vineri, 20 martie, are loc prima eclipsa totala de soare din 2015, in regiunea Norvegiei si a Insulelor Feroe, vizibila partial si in restul Europei, nord estul Asiei si vestul Africii si in Romania. Aceasta.

Eclipsa partiala, interes relativ scazut

Vineri 20 martie, amatorii de astronomie din tara noastra se vor putea bucura de o eclipsa partiala de Soare.

Psihologii AVERTIZEAZA: eclipsa de soare ne poate afecta starile psihice!

Psihologul Hanibal Dumitrascu a declarat, pentru MEDIAFAX, ca starile psihice ale persoanelor vulnerabile se pot acutiza odata cu eclipsa partiala de Soare, iar psihoterapeutul Cristian Andrei a spus ca fenomenul.

Eclipsa de soare din 20 martie va fi vizibila si din Romania

O eclipsa partiala de Soare, in timpul careia Luna va acoperi peste jumatate din discul Soarelui, va putea fi observata si din Romania, pe 20 martie, intre orele 10. 04, acesta fiind singurul fenomen astronomic de acest tip din 2015 si din urmatorii cinci ani.

Fenomen astronomic rar vizibil din Romania. La ce ora, unde si cum se va vedea eclipsa de Soare din 20 martie

Romanii vor putea vedea pe 20 martie o eclipsa de Soare, dar numai in faza partiala a ei. Eclipsa incepe in jurul orei 10:45, are maximul in jurul orei 11:55 si se termina la 13:05, cu o durata medie pentru.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,216 seconds )