Libnet.ro
UNICEF

19:15

Economia Romaniei a crescut anul trecut cu 7%, cea mai mare crestere din 2008. Am depasit pana si China

Adevărul Adevărul,
Economia Romaniei a crescut anul trecut cu 7%, cea mai mare crestere din 2008. Am depasit pana si China

Produsul Intern Brut PIB) al Romaniei a crescut anul trecut cu 7%, comparativ cu anul 2016, acesta fiind cel mai mare avans din 2008 pana in prezent, arata primele estimari publicate miercuri de Institutul National de Statistica INS). continuă pe Adevărul

Datoria publica a Romaniei a crescut anul trecut cu peste 1,2 miliarde euro, la 33,53 miliarde euro

Datoria publica a Romaniei a crescut anul trecut cu 1,235 miliarde euro, la 33,53 miliarde euro, potrivit datelor publicate vineri de Banca Nationala a Romaniei BNR), scrie News. ro. La finalul anului 2016, datoria publica a Romaniei a fost de 32,3 miliarde euro, in crestere cu 629 milioane euro fata de finalul lui 2015, arata datele BNR.

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a crescut anul trecut cu 7,5%

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut anul trecut cu 7,5%, serie bruta, fata de anul anterior, ritm incetinit fata cel din 2016, arata datele publicate astazi de Institutul National de Statistica INS).

Produsul intern brut a crescut anul trecut cu 7,0%, comparativ cu 2016

Fata trimestrul IV din anul 2016, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 6,9%, in 2017, pe seria bruta si de 7,0% pe seria ajustata sezonier, potrivit unui comunicat de presa al Institutului National de Statistica INS).

Economia Romaniei creste pe steroizi

Romania a incheiat anul 2017 cu cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana si cu un avans mai mare decat al Chinei. insa, dupa cum spune si replica celebra, cu cat cazi mai de sus, cu atat te vei lovi mai tare. Este si parerea economistilor, cand vorbesc despre cifrele spectaculoase cu care avanseaza economia tarii.

Aproape 5.000 de cereri de azil au fost depuse anul trecut, cu 161% mai multe decat in 2016

Aproape 5. 000 de cereri de azil au fost depuse anul trecut la structurile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrari IGI), cu 161 la suta mai multe decat in 2016, cei mai multi solicitanti de azi fiind din Irak, Siria si Afganistan, iar peste 3. 600 dintre ei au beneficiat de cazare in centrele IGI. De asemenea, 3. 580 de migranti au fost gasiti cu sedere ilegala pe teritoriul Romaniei, cu 36 la suta mai multi decat in 2016.

Economia Romaniei a crescut cu 7% in anul 2017

Produsul Intern Brut - PIB - pe anul 2017 a crescut cu 7% fata de anul 2016. in trimestrul IV din 20.

Industria romaneasca a produs cu 8,2% mai mult anul trecut

Industria, sector care reprezinta aproape un sfert din economia romaneasca, a inregistrat anul trecut o crestere a productiei cu 8,2%, serie bruta, fata de anul anterior, sustinuta de cresterile industriei extractive si industriei prelucratoare, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica INS), citate de News. ro. In anul 2017, comparativ cu anul 2016, productia industriala serie bruta) a fost mai mare cu 8,2%, ca efect a cresterilor celor trei sectoare industriale: industria prelucratoare +8,9%), industria extractiva +5,9%) si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat +1%), se arata in comunicat.

Industria romaneasca a produs cu 8,2% mai mult anul trecut

Industria, sector care reprezinta aproape un sfert din economia romaneasca, a inregistrat anul trecut o crestere a productiei cu 8,2%, serie bruta, fata de anul anterior, sustinuta de cresterile industriei extractive si industriei prelucratoare, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica INS).

BVB a raportat pentru anul trecut un profit net in crestere cu 89%, de 14,7 milioane lei

Profitul net consolidat preliminar raportat anul trecut Bursa de Valori Bucuresti BVB) a atins nivelul de 14,68 milioane lei, in crestere cu 89% comparativ cu anul anterior, de la 7,76 milioane lei in 2016, acesta fiind obtinut in proportie de 88% din segmentul de tranzactionare al grupului, care a crescut de la 6,61 milioane lei la 12,88 milioane lei, arata raportul publicat miercuri de BVB, citat de news. ro.

INFOGRAFIC Consiliul Concurentei a avut o activitate intensa anul trecut. Ce ne asteapta in 2018?

Continuam seria articolelor ce incearca sa anticipeze dezvoltarile in zona de concurenta. Consiliul Concurentei ramane una dintre cele mai puternice autoritati, cu experienta bogata si renume format inclusiv prin sanctiunile mari aplicate in ultima perioada. Se pot observa atat investigatii influentate de actiuni similare realizate de Comisia Europeana sau de catre alte autoritati de concurenta, dar si actiuni cu un pronuntat specific local. In plus, anul trecut a existat o investigatie in care Consiliul Concurentei a apelat la sprijinul unei alte autoritati de concurenta in analizarea unei posibile practici anticoncurentiale.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2146 seconds )