Libnet.ro
UNICEF

10:30

Efectul crizei cipriote: Companiile din Romania au retras 10 miliarde de lei din depozite

Adevărul Adevărul,
Efectul crizei cipriote: Companiile din Romania au retras 10 miliarde de lei din depozite

Criza cipriota si-a pus amprenta si pe sistemul bancar din Romania. Sucursala Bank of Cyprus din Romania a fost inchisa pentru mai bine de trei saptamani, pana cand depozitele au fost transferate catre Marfin Bank, iar populatia si firmele au spart depozitele de teama crizei cipriote. Companiile din Romania au scos 10 miliarde de lei din bancile locale. continuă pe Adevărul

Companiile din Romania au retras 10 miliarde de lei din bancile romanesti, de teama crizei cipriote. Retragerile au vizat depozite de peste 100.000 de euro

In primul trimestru al anului 2013 a continuat descresterea valorii depozitelor din sistemul bancar, la 31 martie 2013 consemnandu-se 303,7 miliarde lei, in scadere cu 3,6% fata de trimestrul anterior, respectiv cu 2,2% la nivelul anului. in termeni reali, s-au inregistrat reduceri de 5,2% fata de sfarsitul anului 2012, respectiv 7,1% fata de perioada similara a anului precedent. Modificarea trimestriala de minus 11,3 miliarde lei a depozitelor la bancile din Romania a fost determinata de scaderea cu 10 miliarde lei a depozitelor in lei detinute de companii la bancile participante la FGDB. Declinul depozitelor in lei ale persoanelor juridice a fost mult mai pronuntat pentru depozitele de peste 100. 000 euro, scaderea fiind mai lenta pe segmentul depozitelor de valori inferioare acestui nivel, se arata intr-o nota publicata luni de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Companiile din Romania au retras 10 miliarde de lei din bancile romanesti, de teama crizei cipriote. Retragerile au vizat depozite de peste 100.000 de euro

In primul trimestru al anului 2013 a continuat descresterea valorii depozitelor din sistemul bancar, la 31 martie 2013 consemnandu-se 303,7 miliarde lei. Modificarea trimestriala de minus 11,3 miliarde lei a depozitelor la bancile din Romania a fost determinata de scaderea cu 10 miliarde lei a depozitelor in lei detinute de companii la bancile participante la FGDB. Declinul depozitelor in lei ale persoanelor juridice a fost mult mai pronuntat pentru depozitele de peste 100. 000 euro, scaderea fiind mai lenta pe segmentul depozitelor de valori inferioare acestui nivel, se arata intr-o nota publicata luni de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

Retrageri de peste 100.000 euro la sucursalele bancilor straine din Romania: Criza din Cipru, factorul de influenta

La sucursalele bancilor straine din Romania au fost consemnate retrageri cu precadere pe segmentul depozitelor in valuta de peste 100. 000 euro, se arata intr-o nota publicata de Fondul de Garantare a.

LEADERS FOR LIFE - primul program de leadership sustenabil din Romania.

WWF-Romania anunta lansarea primului program de leadership sustenabil din Romania, ce a avut loc astazi, in cadrul conferintei European CSR Lessons. Programul Leaders for Life a fost dezvoltat de Trend Consult Group in parteneriat cu WWF Romania si a aparut din nevoia de a crea noua generatie de lideri, care sa detina o abordare strategica, sa fie foarte bine conectati la provocarile mediului de business actual si sa gaseasca solutii la problemele economice, respectand, in acelasi timp, .

Copiii inchisi in orfelinatele groazei din Romania

Sute de mii de copii, care au fost inchisi in orfelinatele groazei din Romania, au fost declarati irecuperabili si erau batuti, infometati, maltratati si abuzati sexual, pentru simplul motiv ca sistemul.

Exista o cantareata din Romania care castiga 200.000 de euro pe concert! Si nu este Inna!

Pana de curand se credea ca Inna este cea mai scumpa cantareata de la noi, ajungand la un moment dat sa castige 40. 000 de euro pentru un concert. Iata ca exista o artista, extrem de iubita in toata lumea, care incaseaza chiar si 200. 000 de euro. Continue reading .

George Friedman: Am plecat din Romania confuz. Romanii par sa creada ca solutia este sa fie parte a Europei, o putere slaba inconjurata de altele mai mari

Fondatorul si presedintele companiei Stratfor Strategic Forecasting), George Friedman, publicat o analiza despre Romania si viitorul acesteia, declarandu-se sceptic in legatura cu aparententa la UE. Friedman sugereaza ca o posibila alternativa pentru Romania ar fi orientarea catre un sistem de relatii care sa includa NATO, UE dar si Turcia, pe care o considera o putere regionala in expansiune. Presedintele Stratfor a conferentiat in Romania joi, 16 mai, plecand apoi spre Moldova in cadrul unui turneu regional.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2141 seconds )