Libnet.ro
UNICEF

22:15

Elena Ghica, cea mai inteligenta romanca din secolul al XIX-lea. Prima feminista a vorbit fluent noua limbi si a fost izgonita din Rusia din cauza eruditiei fenomenale

Adevărul Adevărul,
Elena Ghica, cea mai inteligenta romanca din secolul al XIX-lea. Prima feminista a vorbit fluent noua limbi si a fost izgonita din Rusia din cauza eruditiei fenomenale

Dora dIstria a fost printesa Elena Ghica, una dintre cele mai remarcabile figuri feminine ale secolului al XIX-lea. A fost prima feminista din istoria Romaniei. Pictorita, scriitoare, muzician talentat, Dora a fost, pe deasupra, si prima femeie romanca alpinist. continuă pe Adevărul

Coreea de Nord trece prin cea mai grava seceta din ultimul secol

Coreea de Nord trece prin cea mai grava seceta din ultimul secol, anunta agentia oficiala de presa nord-coreeana, citata de Le Figaro. Din cauza secetei, au fost compromise campurile de orez din provinciile.

Nord-coreenii se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimul secol

Coreea de Nord se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimul secol, situatie care ar putea conduce la o agravare a penuriei de produse alimentare, relateaza AFP. Productia de grau este serios afectata,.

Ambasada SUA, la aniversarea de135 de ani de relatii diplomatice cu Romania:Ne dorim ca toti romanii sa se bucure de pace si securitate, protejati de statul de drept.NATO este nu doar cea mai mareata alianta din istoria mondiala, ci si cea care asigura s

In data de 14 iunie, Statele Unite ale Americii si Romania sarbatoresc 135 de ani de relatii diplomatice. Lumea s-a schimbat considerabil in aceasta perioada. Multi diplomati din ambele tari au depus eforturi sustinute de-a lungul anilor pentru a construi, mentine si consolida relatia. Ne bucuram acum de rezultatele eforturilor lor, sub forma unui parteneriat strategic infloritor, transmite Ambasada SUA prin intermediul unui comunicat de presa.

Cum arata cea mai colorata pestera din lume. Imagini spectaculoase din pestera curcubeu

Pestera Reed Flute din China atrage vizitatori de peste o mie de ani, iar unele inscriptii descoperite aici dateaza din timpul Dinastiei Tang, din jurul anilor 790. Este cea mai colorata pestera subterana din lume, iar aceste fotografii surprind imagini impresionante.

Concert cu intrare libera la cea mai veche biserica din Brasov

Corul Bach al Bisericii Negre isi incheie stagiunea printr-un concert de muzica sacra din romantism, care se va desfasura vineri 19 iunie de la ora 19. Intrarea este libera.

Simona Dragan, prima romanca din PNL-Diaspora aleasa consilier local in Spania

Simona Dragan este prima romanca din PNL-Diaspora aleasa consilier local in Spania, la primaria din Calatayud, Regiunea Autonoma Aragon, in urma constituirii noilor guverne locale, arata un comunicat transmis azi redactiei.

Cea mai EXACTA HARTA a Caii Lactee a fost realizata! Ce SECRETE au iesit la iveala despre galaxia noastra

O echipa de astronomi brazilieni a folosit datele adunate de sonda WISE Wide-field Infrared Survey Explorer) , apartinand NASA, pentru a realiza cea mai exacta harta a Caii Lactee dintre cele elaborate pana.

Groapa de gunoi ilegala, posibil cea mai mare din Europa, descoperita in sudul Italiei

Autoritatile italiene au descoperit o groapa de gunoi neautorizata, care ar putea fi cea mai mare din Europa, la nord de orasul Napoli, informeaza site-ul postului Euronews. Substante chimice, ma.

Keyboardio este cea mai scumpa, ergonomica si ciudata tastatura [VIDEO]

Oricine scrie la tastatura de mai mult de cateva saptamani are mari sanse sa aprecieze eficienta conferita de tastatura mecanica Keyboardio. E foarte ciudata estetic. in acelasi timp, aceasta creatie are mari sanse sa va faca incredibil de eficienti la tehnoredactare, asigurandu-va simultan ca pozitia in care va tineti mainile pe taste este una dintre [] Keyboardio este cea mai scumpa, ergonomica si ciudata tastatura [VIDEO] Nebun dupa tehnologie? Pasionat de stiinta? Gasesti tot ce te intereseaza pe playtech. ro .

Depozitarul a procesat cea mai mare valoare inregistrata pana acum pentru distribuirea dividendelor

Depozitarul Central informeaza ca, in data platii dividendelor pentru emitentul OMV Petrom SA, 12 iunie 2015, a fost procesata cea mai mare valoare inregistrata pana in prezent pentru distribuirea dividendelor, respectiv 626. 112,82 lei.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2166 seconds )