Libnet.ro
UNICEF

01:05

Elvetia: Banca centrala vrea sa intervina pe piata valutara

România Liberă România Liberă,
Elvetia: Banca centrala vrea sa intervina pe piata valutara

Banca centrala a Elvetiei este pregatita sa intervina pe piata valutara pentru a relaxa politica monetara, dupa ce, la jumatatea lunii ianuarie, a renuntat la plafonul minim de 1,2 franci/euro, a declarat Jean-Pierre Danthine, vicepresedintele institutiei, citat de Reuters, relateaza Mediafax. continuă pe România Liberă

Banca Nationala a Elvetiei, pregatita sa intervina pe piata valutara

Banca Nationala a Elvetiei BNS) este pregatita sa intervina pe piata valutara pentru a relaxa politica monetara, dupa ce, in 15 ianuarie, a eliminat pragul minim de 1,20 franci pentru un euro, a afirmat, marti, vicepresedintele Jean-Pierre Danthine, transmite Reuters, citat de Agerpres. Abandonarea pragului minim de 1,20 franci pentru un euro, stabilit in urma cu trei ani, a provocat o apreciere de 30% a francului elvetian in raport cu moneda euro si cu 25% fata de dolar. Mentinerea acestui prag ar fi costat institutia 100 miliarde de franci elvetieni 110,84 miliarde de dolari) pe luna, a avertizat recent Fritz Zurbruegg, membru al Board-ului BNS. Acesta a apreciat ca BNS ar putea lua in considerare stabilirea unui prag minim pentru un cos valutar alcatuit din euro si dolar.

Criza francului: banca centrala a Elvetiei, gata sa intervina pe piata valutara

Banca centrala a Elvetiei este pregatita sa intervina pe piata valutara pentru a relaxa politica monetara, dupa ce a renuntat la plafonul minim de 1,2 franci/euro, a precizat Jean-Pierre Danthine, vicepresedintele institutiei, conform Reuters.

Banca centrala a Chinei va continua sa investeasca in companiile italiene

Banca centrala a Chinei PBOC) va continua sa investeasca in companiile italiene, a afirmat guvernatorul PBOC, Zhou Xiachuan, intr-un interviu acordat publicatiei Corriere della Sera, transmite Reuters, conform Agerpres.

Banca Nationala a Elvetiei se declara pregatita sa intervina pe piata valutara

Banca Nationala a Elvetiei BNS) este pregatita sa intervina pe piata valutara pentru a relaxa politica monetara, a afirmat vicepresedintele Jean-Pierre Danthine, informeaza Reuters. BNS ar putea lua in.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2137 seconds )