Libnet.ro
UNICEF

12:46

De ce este considerata Cumintenia Pamantului una dintre cele mai mari opere artistice din istoria omenirii

Adevărul Adevărul,
De ce este considerata Cumintenia Pamantului una dintre cele mai mari opere artistice din istoria omenirii

Lucrarea Cumintenia pamantului a dat nastere de aprinse controverse chiar de la prezentarea ei. Cu toate acestea, marele filosof roman Constantin Noica o considera o lucrare geniala pentru omenire. Exegetii operei lui Brancusi proclama necesitatea unei campanii de informare, pentru a patrunde intr-o anumita masura in tainele artei lui Brancusi. continuă pe Adevărul

Recep Tayyip Erdogan: Turcia se confrunta cu unul dintre cele mai mari valuri de terorism din istorie

Turcia se confrunta cu unul dintre cele mai mari valuri de terorism din istoria sa, a afirmat luni presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a promis sa ia masuri impotriva rebelilor kurzi si a gruparii Statul Islamic, dupa cele mai recente atacuri. Trebuie sa lovim aceste organizatii teroriste in maniera cea mai puternica, a spus Erdogan intr-un discurs public tinut la Istanbul, facand un apel la cetatenii turci sa se mobilizeze, potrivit AFP.

Turcia se confrunta cu unul dintre cele mai mari valuri de terorism din istoria sa

Turcia se confrunta cu unul dintre cele mai mari valuri de terorism din istoria sa, a afirmat luni presedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a promis sa-i pedepseasca pe rebelii kurzi si pe jihadistii din gruparea Stat Islamic ISIS) dupa ultimele atacuri teroriste, informeaza AFP.

Tibi Useriu, primul roman care a castigat 6633 Ultra, unul dintre cele mai solicitante maratoane din lume, va primi 25.000 de lei

Tibi Useriu, primul roman care reuseste sa castige 6633 Ultra Arctic, unul dintre cele mai solicitante ultramaratoane din lume primeste 25. 000 de lei de la Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud. Luni, consilierii judeteni si-au dat acordul, in unanimitate, pentru ca Tibi sa primeasca acest premiu de excelenta.

Subscriu la Cumintenia pamantului

Stirea a venit de pe socializare: statul roman ia Cumintenia pamantului. Cu 11 milioane de euro, agreate de proprietari. 5 milioane da statul, 6 adunam noi, romanii patrioti. in lipsa unor surprize neplacute, solutia este foarte buna, aproape ideala. in primul rand, s-a ajuns la o intelegere, avem o solutie concreta, cu cifre rotunde.

Cheta in doar 10 zile pentru Cumintenia pamantului

Avocatul Bogdan Grabowski, reprezentantul proprietarilor sculpturii lui Constantin Brancusi Cumintenia Pamantului, a subliniat, la Adevarul live, ca procesul de achizitie al operei lui Brancusi trebuie sa fie finalizat in 10 zile, pe 30 martie, nu pe 31 octombrie, cum a declarat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Cumintenia Pamantului. Casa de licitatie Artmark a renuntat la mandatul de reprezentare a familiei proprietare in negocierea cu statul

Casa de licitatie Artmark a anuntat ca a renuntat la reprezentarea familiei proprietare in negocierea cu statul, privind Cumintenia Pamantului. Reprezentantii firmei spun ca au pastrat discretia deoarece nu au dosrit sa puna presiune asupra familiei proprietare si membrilor comisiei de negociere.

Ce este aceea o cula si cum arata cea mai veche locuinta boiereasca fortificata din Romania, scoasa la vanzare pentru jumatate mil. euro

Cula Greceanu, situata in Maldaresti-Valcea, este cea mai veche cula din Romania locuinta boiereasca fortificata, cu mai multe caturi, raspandita in sec. 18 in Oltenia n. red), dar si una dintre cele mai spectaculoase constructii de acest fel.

Topul contractelor pentru intretinerea si modernizarea soselelor: suma total alocata de Romania e de 3,7 miliarde euro, Nelu Iordache a castigat cele mai mari licitatii

Autoritatile publice au incheiat contracte publice in valoare de peste 16,3 miliarde de lei fara TVA peste 3,7 miliarde de euro) pentru modernizarea si intretinerea drumurilor, in urma unor licitatii electronice demarate in perioada 2011-2015, arata un nou document publicat de Agentia pentru Agenda Digitala. Cele mai mari patru contracte, cu valori cuprinse intre 527,2 milioane lei si 1,1 miliarde de lei, au fost atribuite de Primaria Otopeni si de Ministerul Dezvoltarii, avand ca principal beneficiar firma Romstrade, controlata de unul dintre 'regii asfaltului', Nelu Iordache, trimis in judecata de DNA in 26 aprilie 2013, sub acuzatiile de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.

Cele mai ciudate arome de inghetate: un britanic a lansat delicii cu gust de ansoa si de iarba proaspat taiata

Un barbat din Marea Britanie, Aldo Gallone, de 47 de ani, este celebru in Regat pentru ca inventeaza cele mai ciudate tipuri de inghetata, cu arome care nu te imbie la degustat. Printre sortimentele aparte se numara cele cu aroma de ansoa sau de iarba proaspat taiata, special gandite pentru perioada verii.

Cele mai ieftine 10 destinatii europene de city break pentru anul acesta: cat costa o excursie de trei zile in Budapesta

Ofertele bune in materie de city break sunt mana cereasca pentru turistii infocati. Cea mai recenta serie de recomandari a unui site de planificare financiara, in care sunt dezvaluite cele mai ieftine destinatii europene, nu este, asadar, de trecut cu vederea.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2152 seconds )