Libnet.ro
UNICEF

06:30

Evolutia pestei porcine africane in Romania: 645 de focare, 8 judete afectate

Adevărul Adevărul,
Evolutia pestei porcine africane in Romania: 645 de focare, 8 judete afectate

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA) a prezentat situatia raspandirii virusului Pestei Porcine Africane PPA) pe teritoriul Romaniei. continuă pe Adevărul

Judetul Constanta, sub amenintarea pestei porcine africane: 27 de focare, 8 localitati in carantina

Centrul Local de Combatere a Bolilor a prezentat joi, 9 august, un bilant al situatiei raspandirii virusului pestei porcine africane in judetul Constanta. Noi focare de boala au aparut in ultimele zile.

Controale in fermele de porci din judetul Buzau pentru depistarea pestei porcine africane

Veterinarii le recomanda crescatorilor de animale sasi ia toate masurile de siguranta pentru ca raspandirea pestei porcine in fermele lor i-ar putea duce la faliment. in momentul de fata, in tara au fost depistate peste 500 de focare, in opt judete.

Bilantul pestei porcine africane. Anuntul facut de ANSVSA

Numarul focarelor de pesta porcina africana confirmate pe teritoriul Romaniei a ajuns la 645, acestea fiind active in opt judete din nord-vestul si sud-estul tarii, a anuntat, vineri, Autoritatea Nationala.

ANSVSA, reactie in criza pestei porcine africane

In urma informatiilor aparute in spatiul public, ANSVSA face urmatoarele precizari: Crescatorii de porci, operatorii din industria de profil, asociatiile de vanatori si pescari, gestionarii fondurilor de.

Guvernul, criticat de specialisti din cauza pestei porcine

Masurile privind prevenirea si combaterea pestei porcine africane ar trebui sa fie mult mai ferme, a declarat presei, miercuri, presedintele Colegiului Judetean al Medicilor Veterinari, fost director al DSVSA.

Criza pestei porcine: Autoritatile abia acum liciteaza serviciile de prevenire si eradicare a bolilor la animale

Romania se chinuie de doua luni cu o criza a pestei porcine care a dus la uciderea a zeci de mii de porci. Cu toate acestea, doar acum 13 directii sanitar-veterinare sunt in proces de licitatie pentru servicii.

Isarescu: Posibilele efecte ale pestei porcine nu au fost incluse in calculele BNR privind inflatia

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei BNR), Mugur Isarescu, a anuntat miercuri, la prezentarea raportului asupra inflatiei, ca posibilele efecte ale pestei porcine nu au fost incluse in calculele bancii centrale, dar a avertizat ca Romania importa cantitati mari de carne de porc.

Autoritatile isi recunosc neputinta in fata PESTEI PORCINE: Specialisti din Danemarca, la sediul ANSVSA pentru a face un studiu epidemiologic

Autoritatile romane isi recunsoc neputinta in fata pestei porcine si apeleaza la ajutor international. La sediul ANSVSA, miercuri, a sosit dr. Sten Mortensen, Directorul Administratiei Veterinare.

Consiliul Judetean Galati a alocat de urgenta 1,2 milioane de lei pentru combaterea pestei porcine

Cea mai mare suma - 200. 000 de lei, va fi virata Primariei Suceveni localitate in care au fost depistate trei focare de infectie, iar toti porcii domestici au fost ucisi). Fondurile vor fi folosite pentru procurarea substantelor necesare dezinfectoarelor si a echipamentelor aferente.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2078 seconds )