Libnet.ro
UNICEF

09:30

EXCLUSIV. Alexandru Mironov, despre prima imagine a unei gauri negre: Un eveniment deosebit. Ca sa va dati seama de dimensiuni, este de peste 6 miliarde de ori mai mare decat Soarele (FOTO)

B1 B1,
EXCLUSIV. Alexandru Mironov, despre prima imagine a unei gauri negre: Un eveniment deosebit. Ca sa va dati seama de dimensiuni, este de peste 6 miliarde de ori mai mare decat Soarele (FOTO)

Jurnalistul de stiinta Alexandru Mironov a declarat, pentru B1. ro, ca publicarea primei imagini cu o gaura neagra este un eveniment deosebit. O gaura neagra este un obiect cosmic, face parte din vestiarul. continuă pe B1

VIDEO LIVETEXT A fost prezentata prima imagine a unei gauri negre, moment de referinta pentru astrofizica

In sapte orase din lume au inceput la ora 16. 00 conferinte de presa si a fost anuntata una dintre cele mai mari descoperiri din astrofizica: o imagine cu orizontul unei gauri negre. Datele de la opt telescoape uriase de pe patru continente au fost combinate si analizate, ca parte a unui efort urias de cercetare. Astronomii au facut teorii, calcule, si simulari despre gauri negre, iar acum putem vedea o imagine in premiera cu orizontul evenimentului, camp gravitational atat de puternic, incat orice obiect patrunde in perimetrul sau, dispare in gaura neagra. Imaginea prezentata acum este a unei gauri negre aflata la 55 milioane de ani lumina de Terra. HotNews. ro transimite LIVE TEXT anuntul.

A fost prezentata prima imagine a unei gauri negre, moment de referinta pentru astrofizica

In sapte orase din lume s-au desfasurat conferinte de presa si a fost anuntata una dintre cele mai mari descoperiri din astrofizica: prima imagine cu o gaura neagra. Datele de la opt telescoape uriase de pe patru continente au fost combinate si analizate, ca parte a unui efort urias de cercetare. Astronomii au facut teorii, calcule, si simulari despre gauri negre, iar acum putem vedea o imagine in premiera cu o gaura neaga situata la peste 50 de milioane de ani lumina de Terra. Astazi putem vedea ceva ce nu credeam ca vom vedea vreodata, a spus seful proiectului EHT.

PREMIERA absoluta. Prima fotografie facuta vreodata unei gauri negre a fost data publicitatii

Echipa de cercetatori din cadrul proiectului Event Horizon Telescopea prezentat miercuri, in premiera absoluta, fotografia unei gauri negre, o reusita majora in domeniul astrofizicii. Fotografia va.

PRIMA imagine cu o GAURA NEAGRA a fost prezentata oficial: E cea mai puternica dovada a existentei acestora (FOTO si VIDEO)

Prima imagine cu o gaura neagra a fost prezentata miercuri de oamenii de stiinta. O echipa de cercetatori au inceput proiectului Event Horizon Telescope EHT) in anul 2012, cu scopul de a surprinde imagini c.

ştiri din High-tech

ştiri de la B1

actualitate, 09:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2158 seconds )