Libnet.ro
UNICEF

13:30

PRIMA imagine cu o GAURA NEAGRA a fost prezentata oficial: E cea mai puternica dovada a existentei acestora (FOTO si VIDEO)

B1 B1,
PRIMA imagine cu o GAURA NEAGRA a fost prezentata oficial: E cea mai puternica dovada a existentei acestora (FOTO si VIDEO)

Prima imagine cu o gaura neagra a fost prezentata miercuri de oamenii de stiinta. O echipa de cercetatori au inceput proiectului Event Horizon Telescope EHT) in anul 2012, cu scopul de a surprinde imagini c. continuă pe B1

Moment istoric pentru astrofizica - Va fi publicata prima fotografie cu o gaura neagra

Gaurile negre sunt uriase, puternice, indepartate si misterioase. Gaura neagra este un mediu extrem, un obiect cosmic atat de dens, incat lumina nu poate scapa de campul sau gravitational. Miercuri este de asteptat sa fie publicata prima fotografie a unei gauri negre de catre cercetatorii din reteaua Event Horizon Telescope. Momentul este unul de referinta, fiindca am putea vedea unul dintre cele mai enigmatice obiecte din univers. Astronomii au facut teorii, calcule, simulari despre gauri negre, iar acum suntem aproape de a vedea o fotografie cu orizontul evenimentului, camp gravitational atat de puternic, incat orice obiect patrunde in perimetrul sau, dispare in gaura neagra.

VIDEO LIVETEXT A fost prezentata prima imagine a unei gauri negre, moment de referinta pentru astrofizica

In sapte orase din lume au inceput la ora 16. 00 conferinte de presa si a fost anuntata una dintre cele mai mari descoperiri din astrofizica: o imagine cu orizontul unei gauri negre. Datele de la opt telescoape uriase de pe patru continente au fost combinate si analizate, ca parte a unui efort urias de cercetare. Astronomii au facut teorii, calcule, si simulari despre gauri negre, iar acum putem vedea o imagine in premiera cu orizontul evenimentului, camp gravitational atat de puternic, incat orice obiect patrunde in perimetrul sau, dispare in gaura neagra. Imaginea prezentata acum este a unei gauri negre aflata la 55 milioane de ani lumina de Terra. HotNews. ro transimite LIVE TEXT anuntul.

A aparut prima fotografie cu o gaura neagra din Univers. De ce i se spune monstrul

Cercetatorii de la Event Horizon Telescope au facut publica prima fotografie facuta vreodata unei gauri negre din Univers. O echipa formata din peste 200 de oameni de stiinta din toate colturile lumii a facut publica prima fotografie a unei gauri negre. Aceasta e localizata intr-o galaxie denumita M87 si reprezenta un pas urias facut in [] .

A fost prezentata prima imagine a unei gauri negre, moment de referinta pentru astrofizica

In sapte orase din lume s-au desfasurat conferinte de presa si a fost anuntata una dintre cele mai mari descoperiri din astrofizica: prima imagine cu o gaura neagra. Datele de la opt telescoape uriase de pe patru continente au fost combinate si analizate, ca parte a unui efort urias de cercetare. Astronomii au facut teorii, calcule, si simulari despre gauri negre, iar acum putem vedea o imagine in premiera cu o gaura neaga situata la peste 50 de milioane de ani lumina de Terra. Astazi putem vedea ceva ce nu credeam ca vom vedea vreodata, a spus seful proiectului EHT.

Gaura neagra in 10 glume excelente: cum a reactionat internetul

Prima imagine din lume cu o gaura neagra a fost surprinsa de catre astronomi iar internetul nu s-a putut abtine de la glume. Pentru prima data in istoria omenirii, avem o fotografie care.

EXCLUSIV. Alexandru Mironov, despre prima imagine a unei gauri negre: Un eveniment deosebit. Ca sa va dati seama de dimensiuni, este de peste 6 miliarde de ori mai mare decat Soarele (FOTO)

Jurnalistul de stiinta Alexandru Mironov a declarat, pentru B1. ro, ca publicarea primei imagini cu o gaura neagra este un eveniment deosebit. O gaura neagra este un obiect cosmic, face parte din vestiarul.

Cum arata o gaura neagra: imaginea istorica surprinsa in premiera de specialisti

Intr-o premiera istorica, specialistii au dat publicitatii prima imagine cu o gaura neagra. Acest moment ne poate ajuta sa intelegem mai bine acest fenomen. Stire in curs de.

Lumea admira pentru prima oara o gaura neagra

O portiune rotunda intunecata in mijlocul unui disc stralucitor - o echipa de oameni de stiinta a dezvaluit miercuri, pentru prima oara in Istorie, adevarata imagine a unei gauri negre, relateaza AFP.

ştiri din High-tech

ştiri de la B1

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1998 seconds )