Libnet.ro
UNICEF

07:00

Financial Times: Guvernul roman a fost demis joi in urma votului din Parlament

Hotnews Hotnews,
 Financial Times: Guvernul roman a fost demis joi in urma votului din Parlament

Guvernul de centru-stanga al Romaniei a fost inlaturat joi in urma voturilor din Parlament, marind astfel perspectivele unei perioade extinse de incertitudine politica intr-una dintre cele mai sarace tari ale UE. inlaturarea Vioricai Dancila, prima femeie premier a Romaniei, vine cu doar o luna inainte de alegerile prezidentiale, unde ea candideaza din partea Partidului Social-Democrat. in sfarsit am oprit PSD sa faca rau Romaniei, a declarat joi, Ludovic Orban, liderul partidului national-liberal din Opozitie. continuă pe Hotnews

SONDAJ Guvernul Dancila a fost demis - Ce crezi ca se va intampla?

Dupa ce motiunea de cenzura a trecut si guvernul Dancila a fost demis, a inceput batalia pentru viitorul guvern. Presedintele Iohannis incepe maine consultarile cu partidele, dar se prefigureaza, deja, mai multe optiuni, in functie de preferintele fiecarei grupari. Sondaj HotNews. ro: Guvernul Dancila a fost demis - Ce crezi ca se va intampla?.

Care este prima reactie a Vioricai Dancila dupa ce Guvernul PSD a fost DEMIS!

Toate partidele s-au unit pentru a trece motiunea de cenzura. Au fost si colegi din cadrul PSD care au tradat, spune Viorica Dancila dupa votul inregistrat astazi, vot in urma caruia Guvernul PSD a fost demis.

Guvernul Dancila a fost demis

ACTUALIZARE - Viorica Dancila: Motiunea a trecut, toate partidele s-au unit pentru a trece aceasta motiune, au fost si colegi care au tradat. Nu este o problema, plecam cu datoria implinita. Le doresc succes celor care vor prelua guvernarea si sa vina cu o noua formula guvernamentala. Fac un apel la presedintele Iohannis sa nominalizeze cat mai repede un premier, astfel incat sa-si asume guvernarea. --- * ACTUALIZARE - Guvernul Dancila a picat, motiunea de cenzura a trecut la vot cu 238 de voturi. Cinci voturi au fost contra motiunii. in total au votat 243 de parlamentari. Era nevoie de 233 de voturi pentru caderea guvernului. Din acest moment, guvernul Dancila este demis si ramane in functie cu puteri diminuate nu are voie sa dea ordonante simple si OUG-uri) pana la instalarea noului guvern.

CTP: Urmasul Guvernului ceausist a fost demis

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, joi, motiunea de cenzura in urma careia a fost demis Guvernul Dancila.

Motiunea de cenzura a trecut de votul Parlamentului, Guvernul Viorica Dancila a fost demis

Guvernul PSD Viorica Dancila a fost demis de plenul Parlamentului, care a aprobat joi motiunea de cenzura depusa de opozitie cu 238 de voturi pentru.

Klaus Iohannis, prima reactie dupa ce Guvernul Dancila a fost demis LIVE TEXT si VIDEO

Presedintele Klaus Iohannis va face declaratii de presa la ora 15. 30, anunta Administratia Prezidentiala. Anuntul apare la putin timp dupa ce Guvernul Viorica Dancila a cazut in Parlament in urma.

Klaus Iohannis, prima reactie dupa ce Guvernul Dancila a fost demis: Anticipatele, cea mai buna solutie

Presedintele Klaus Iohannis va face declaratii de presa la ora 15. 30, anunta Administratia Prezidentiala. Anuntul apare la putin timp dupa ce Guvernul Viorica Dancila a cazut in Parlament in urma.

Financial Times: Trump e doar in parte motivul pentru care puterea Americii slabeste

Decizia dlui Trump de a abandona cel mai important aliat al Americii din Siria este nesabuita - nu doar din cauza ca deschide calea unei revigorari a militantilor ISIS. Dar tradarea lui nu e nici macar originala. Diferenta consta numai in faptul ca Statele Unite isi platesc acum mai scump greselile, potrivit Financial Times, citat de Rador.

Financial Times: Draghi a ignorat recomandarile interne ale BCE privind decizia de a reporni QE

Banca Centrala Europeana a decis repornirea programului de achizitie a obligatiunilor in ciuda obiectiilor emise de proprii oficiali, un alt semn care confirma disensiunile existente in cadrul institutiei, scrie Financial Times. Comitetul de politica monetara al BCE, care cuprinde tehnocrati din Banca Centrala Europeana si din cele 19 banci centrale nationale din zona euro, i-au transmis o scrisoare lui Mario Draghi cu doar cateva zile inaintea luarii deciziei, recomandand ne-reluarea programului de achizitie, spun trei membri ai comitetului.

Financial Times: Aliatii se confrunta cu o America pe care te poti baza mai putin

Stabilitatea americana ajunsese deja sub semnul intrebarii in ultimii ani. Dispretul dlui Trump pentru NATO si retragerea din diverse tratate au asigurat acest lucru. insa existau versiuni ale acestui unilateralism si la administratiile anterioare. Actuala controversa se afla la un alt nivel de gravitate. Ea implica faptul ca, intr-o relatie bilaterala cu SUA, absolut totul e negociabil - si inca in termenii dictati de Washington, potrivit Financial Times, citat de Rador.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2185 seconds )