Libnet.ro
UNICEF

13:45

Focar nou de pesta porcina africana in judetul Galati. Sute de animale, ucise in satul Talpigi, comuna Ghidigeni

Adevărul Adevărul,
Focar nou de pesta porcina africana in judetul Galati. Sute de animale, ucise in satul Talpigi, comuna Ghidigeni

Acesta este cel de-al 15-lea focar de boala confirmat in ultimele 45 de zile in judetul Galati. Pana acum, incluzand si focarul de la Talpigi, s-a facut eutanasierea tuturor porcilor din patru localitati. in celelalte s-a actionat doar punctual, in gospodariile afectate. continuă pe Adevărul

Galati: Focar de pesta porcina africana

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta CJSU) a aprobat, miercuri, Planul de masuri la confir.

PENTRU LUPTA MPOTRIVA EPIDEMIEI DE PESTA PORCINA AFRICANA: Bulgaria primeste de la UE aproape trei milioane de euro

Bulgaria va primi asistenta financiara in valoare de 2,9 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru a contracara efectele epidemiei de pesta porcina africana, s-a stabilit in urma intalnirii de marti ce a avut loc intre comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentelor, Vytenis Andriukaitis, si ministrul bulgar al Agriculturii, Dessislava Taneva, a informat postul national de televiziune BNT), transmit Sofia Globe si Novinite.

Bulgaria primeste aproape trei milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru a lupta impotriva epidemiei de pesta porcina africana

Bulgaria va primi de la Uniunea Europeana asistenta financiara in valoare de 2,9 milioane de euro pentru a contracara efectele epidemiei de pesta porcina africana, iar alte 11 milioane de euro sunt asteptate ca ajutor de urgenta pentru despagubiri in cazul focarelor deja eliminate de pesta porcina africana din industria de crestere a porcilor.

Despagubiri de peste 6,5 milioane de lei, platite pentru pesta porcina in judetul Ialomita

Pesta Porcina Africana PPA) evolueaza in 169 de localitati din 22 de judete, cu un numar de 581 de focare dintre care 3 focare in exploatatii commerciale si un focar intr-o exploatatie de tip A). in total, pana la 1 august, au fost eliminati 378. 394 de porci afectati de boala si exista 1. 757 de cazuri la mistreti.

Pesta porcina africana, noi focare in Ilfov. Masurile luate de primaria Jilava...

Noi focare de pesta porcina africana au fost descoperite in localitatea Darasti-Vlasca, comuna Adunatii-Copaceni, judetul Giurgiu.

Pesta porcina africana la Munteni. Este al 14-lea nou focar de boala din judetul Galati din ultimele 30 de zile

Deocamdata, autoritatile au decis ca in cursul zilei de joi sa fie ucisi doar cei 38 de porci din gospodaria in care a fost depistata boala. Nu se va interveni in restul localitatii deoarece focarul se afla la marginea asezarii, destul de departe de restul gospodariilor.

Pesta porcina africana, focarul numarul 13 in judetul Galati. Sute de porci au fost ucisi miercuri dimineata la Negrilesti

Dupa ce molima a fost confirmata, autoritatile au decis eutanasierea preventiva a tuturor animalelor din localitate. Miercuri dimineata, medicii veterinari insotiti de jandarmi, politisti si militari au descins in 143 de gospodarii si au ucis 464 de porci.

Un nou focar de pesta porcina africana a fost descoperit in judetul Arges

Un nou focar de pesta porcina a fost descoperit in judetul Arges. Autoritatile au anuntat gasirea focarului intr-ogospodarie din comuna Ratesti.

ALERTA in Galati! Nou focar de pesta porcina. Peste 450 de animale, EUTANASIATE

Un nou focar de pesta porcina a aparut in comuna Negrilesti, judetul Galati, peste 450 de animale urmand sa fie eutanasiate.

Pesta porcina africana face ravagii in Salaj. Un al patrulea focar confirmat in doar cateva zile

Toate gospodariile in care a fost confirmata prezenta bolii au fost dezinfectate si puse sub supraveghere, iar animalele, sacrificate.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3378 seconds )