Libnet.ro
UNICEF

14:15

Focar de pesta porcina africana descoperit in orasul Braila: Mai multe animale au fost eutanasiate

B1 B1,
Focar de pesta porcina africana descoperit in orasul Braila: Mai multe animale au fost eutanasiate

Virusul pestei porcine africane a fost depistat si in orasul Braila, la un proprietar care crestea cinci porci, informeaza obiectivbr. ro. Acesta a anuntat autoritatile la sfarsitul saptamanii. continuă pe B1

Pesta porcina, descoperita in orasul Braila

Un focar de pesta porcina a fost confirmat intr-o gospodarie din municipiul Braila, potrivit informatiilor furnizate marti de Directia Sanitar Veterinara Braila. Proprietarul porcilor a observat ca.

Un nou focar de pesta porcina africana

Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor DSVSA) a identificat un nou focar de pesta porcina africana PPA) intr-o exploatatie comerciala din comuna Vacareni, asa incat numarul.

Un nou focar de pesta porcina africana: Mai multe animale au fost eutanasiate

Virusul pestei porcine africane a fost depistat si in orasul Braila, la un proprietar care crestea cinci porci, informeaza obiectivbr. ro. Acesta a anuntat autoritatile la sfarsitul saptamanii.

Pesta porcina africana a ajuns la Braila

Pesta porcina africana a intrat in municipiul Braila. A fost depistata in municipiu, mai exact intr-o curte situata pe Sos. Ramnicu Sarat, vizavi de Oborul Brailei, unde proprietarul crestea cinci porci. La.

Pesta porcina africana se EXTINDE. A ajuns si in judetul Ilfov

In judetul Ilfov a fost inregistrat un prim caz de pesta porcina africana, la o stanalanga care s-a aflat un cotet cu 15 porci. Focarul se afla la granita dintre Tunari si comuna Stefanestii de.

Reguli stricte pentru vanatorii buzoieni, dupa aparitia unor focare de pesta porcina africana in jurul Buzaului

Porcii mistreti de pe fondurile de vanatoare vor fi inventariati, iar efectivele vor fi transmise Directiei Sanitar-Veterinare. Asta au decis membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in cadrul Planului de masuri pentru prevenirea aparitiei unor focare de pesta porcina africana pe teritoriul judetului Buzau.

Alerta in judetul Constanta! Au fost declarate 53 de focare de pesta porcina africana

Laboratorul National de Referinta din cadrul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala IDSA) a confirmat pe raza judetului Constanta, pana la data de 19 august, 53 de focare de pesta porcina africana.

Autoritatile in alerta, dupa ce s-au inmultit focarele de pesta porcina africana in jurul Buzaului

Buzaul este amenintat de virsul pestei porcine din toate partile. Duoa focarele deja cunoscute, in Braila si Ialomita, un focar a fost depistat si in judetul Ilfov. in aceste conditii, autoritatile sanitar-veterinare din judetul Buzau au decis sa intensifice masurile de contracarare a raspandirii virsului pestei.

Pesta porcina africana s-a mutat la oras. Porc ucis de teribila boala contagioasa intr-o gospodarie din municipiul Braila

Veterinarii au confirmat ca porcul mort intr-o gospodarie din cartierul Obor din municipiul Braila era infectat cu virusul pestei porcine africane. Ei au dispus uciderea preventiva a celorlalti porci din gospodarie, insa masura exterminarii tuturor porcilor din oras oficial, ar exista 150 de capete, in gospodarii de la periferie) nu va fi aplicata.

Peste 70 de animale, ucise preventiv in comuna Borcea, localitate unde a fost confirmata pesta porcina africana

Virusul pestei porcine africane se extinde amenintator in toata partea de sud-est a Romaniei. Judetul Calarasi este cel de-al noualea in care a fost confirmata boala, iar 70 de porci din localitatea Borcea au fost ucisi imediat.

ştiri de la B1

actualitate, 14:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,204 seconds )