Libnet.ro
UNICEF

08:15

FOTO Revolutia din decembrie 1989 din Alba Iulia, imortalizata cu un aparat adus pe furis din Germania Federala

Adevărul Adevărul,
FOTO Revolutia din decembrie 1989 din Alba Iulia, imortalizata cu un aparat adus pe furis din Germania Federala

Primul om care a pozat si filmat, pe 22 decembrie 1989, multimea iesita pe strazile din Alba Iulia, pentru inlaturarea regimului Nicolae Ceausescu, a fost Nicu Murgasanu. continuă pe Adevărul

Ceremonii in Bucuresti in memoria eroilor cazuti in Revolutia din decembrie 1989

Ministerul Apararii Nationale a organizat luni in Bucuresti mai multe ceremonii militare de depuneri de coroane de flori la monumentele inchinate Eroilor Martiri cazuti pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989.

Evenimentele din decembrie 1989 din Romania, rememorate in presa internationala

La 25 de ani de la Revolutia din 1989, nu doar romanii isi amintesc de momentul in care au strigat pentru prima data libertate!, ci si presa internationala comemoreaza Revolutia din Romania, noteaza Me.

Sondaj INSCOP: La 25 de ani de la Revolutie, romanii nu stiu adevarul despre evenimentele din decembrie 1989

La 25 de ani de la schimbarea de regim, romanii nu cunosc adevarul in legatura cu ce s-a intamplat in decembrie 1989, iar majoritatea considera ca evenimentele de atunci au fost initiate din interiorul.

Sute de revolutionari s-au adunat la Universitate pentru a comemora eroii din decembrie 1989

Peste 200 de revolutionari s-au adunat, duminica, in Piata Universitatii pentru a evoca miscarea de strada din urma cu 25 de ani, reprimata cu gloante si arestari, care avea sa reprezinte inceputul Revolutiei de la Bucuresti si caderea regimului comunist, informeaza Mediafax.

Filmul Revolutiei din Decembrie 1989 de la Cugir, al doilea oras liber de comunism dupa Timisoara

Revolutia in judetul Alba a inceput la Cugir in 21 decembrie 1989 si a cuprins Alba Iulia si localitatile invecinate. Cugirul a fost al patrulea oras din Romania in care au izbucnit manifestari impotriva regimului Ceausescu. Primele miscari de strada de la Cugir au avut loc la ora 9,45 pe 21 decembrie 1989.

Eroii martiri ai Revolutiei din decembrie 1989 din Baia Mare, comemorati in Piata Revolutiei

Municipiul Baia Mare a avut si el eroii sai la Revolutia din 1989 care a schimbat pentru totdeauna Romania. Eroii martiri ai Revolutiei din 1989 au fost comemorati in Baia Mare printr-un ceremonial religios si militar care a avut loc in Piata Revolutiei din municipiu, in fata troitei din zona.

EXCLUSIV: Mesajele cifrate ale Ambasadei Poloniei la Bucuresti din timpul Revolutiei din decembrie 1989, desecretizate

Iliescu si Brucan au cerut, in zilele Revoutiei din 1989, ajutorul URSS, dar Moscova a exclus orice inteventie militara, rezulta dintr-un mesaj trimis de reprezentantii ambasadei Poloniei in centrala de la Varsovia. Miezul vechii structuri, desi fara Nicolae Ceausescu, a ramas neschimbat, opina autorul cablogramei.

INTERVIU Laszlo T337;kes: in 22 decembrie 1989, pe miscarile populare s-a montat o lovitura de stat

Omul care a insemnat scanteia evenimentelor din decembrie 1989 spune, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, ca Revolutia a fost furata. Laszlo T337;kes crede ca alegerea lui Klaus Iohannis reprezinta, simbolic, vointa politica a oamenilor de a continua schimbarea de regim. Interviu realizat de Melania Cincea Timpolis), pe baza unei idei, unui concept lansat de Iulia Badea-Gueritee.

VIDEO Cantecele Revolutiei din Decembrie 1989: De la Craciun insangerat, la Bravi eroi

Majoritatea cantecelor dedicate evenimentelor din Romania, de acum un sfert de veac, sunt in stil rock si se regasesc si in format video pe internet. Au fost scrise la Bucuresti, Timisoara, dar si in strainatate, de artisti romani stabiliti acolo.

VIDEO Cantecele Revolutiei din Decembrie 1989: De la Craciun insangerat la Bravi eroi

Majoritatea cantecelor dedicate evenimentelor din Romania, de acum un sfert de veac, sunt in stil rock si se regasesc si in format video pe internet. Au fost scrise la Bucuresti, Timisoara, dar si in strainatate, de artisti romani stabiliti acolo.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2087 seconds )