Libnet.ro
UNICEF

08:15

INTERVIU Laszlo T337;kes: in 22 decembrie 1989, pe miscarile populare s-a montat o lovitura de stat

Adevărul Adevărul,
INTERVIU Laszlo T337;kes: in 22 decembrie 1989, pe miscarile populare s-a montat o lovitura de stat

Omul care a insemnat scanteia evenimentelor din decembrie 1989 spune, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul, ca Revolutia a fost furata. Laszlo T337;kes crede ca alegerea lui Klaus Iohannis reprezinta, simbolic, vointa politica a oamenilor de a continua schimbarea de regim. Interviu realizat de Melania Cincea Timpolis), pe baza unei idei, unui concept lansat de Iulia Badea-Gueritee. continuă pe Adevărul

25 de ani de la Revolutie. Ziua de 22 decembrie 1989: Fuga lui Ceausescu si zeci de mii de oameni in strada, sub tiruri de gloante

In 22 decembrie 1989, zeci de mii de bucuresteni au iesit in strada si l-au fortat pe Nicolae Ceausescu sa fuga cu un elicopter. Cateva ore mai tarziu, institutii publice erau atacate de teroristi cu focuri de arma. Medicii de la Ambulanta spun ca au dus zeci de raniti, sub tiruri de gloante, scrie Mediafax.

22 decembrie 1989, ziua victoriei Revolutiei: Personajele cheie ale condamnarii sotilor Ceausescu (VIDEO)

22 decembrie 1989 a insemnat ziua in care Romania a scapat de regimul comunist. in jurul pranzului, Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, fugeau de furia multimii iesite in strada la bordul unui.

22 decembrie 1989. Primul si singurul militar care a trecut de partea revolutionarilor: Teroristii au fost inventati de esalonul IIsi Securitate

Pe 22 decembrie, in jurul orei 10, in balconul Operei, baza revolutionarilor timisoreni, si-a facut aparitia maiorul Viorel Oancea, de la U. A fost primul si singurul militar care a trecut de partea revolutionarul inaite de fuga lui Nicolae Ceausescu.

VIDEO 22 decembrie 1989. Revolutia a inceput in Iasi la doua ore dupa fuga cu elicopterul a cuplului dictatorial

Revolutia de la Iasi a urmat tiparul celor mai multe orase din tara: s-a iesit in strada dupa plecarea lui Nicolae Ceausescu din cladirea Comitetului Central. Dupa 22 decembrie, la Iasi a murit un singur om, impuscat dupa o misiune acasa la o telefonista.

FOTO Revolutia din decembrie 1989 din Alba Iulia, imortalizata cu un aparat adus pe furis din Germania Federala

Primul om care a pozat si filmat, pe 22 decembrie 1989, multimea iesita pe strazile din Alba Iulia, pentru inlaturarea regimului Nicolae Ceausescu, a fost Nicu Murgasanu.

Victor Ponta compara 22 decembrie 1989 cu 21 decembrie 2014

Premierul Victor Ponta s-a declarat duminica bucuros ca se incheie o perioada de dispute si scandal, referindu-se la incheierea mandatului lui Traian Basescu.

Cum mi-am petrecut ziua de 22 decembrie 1989

Imisi amintesc ca, in acea zi teribila, la Universitate, in Bucuresti, vitrinele librariei Eminescu erau sparte si ca in fata statuilor, o masina de pompieri spala asfaltul de singe.

Sondaj INSCOP: La 25 de ani de la Revolutie, romanii nu stiu adevarul despre evenimentele din decembrie 1989

La 25 de ani de la schimbarea de regim, romanii nu cunosc adevarul in legatura cu ce s-a intamplat in decembrie 1989, iar majoritatea considera ca evenimentele de atunci au fost initiate din interiorul.

Ceremonii in Bucuresti in memoria eroilor cazuti in Revolutia din decembrie 1989

Ministerul Apararii Nationale a organizat luni in Bucuresti mai multe ceremonii militare de depuneri de coroane de flori la monumentele inchinate Eroilor Martiri cazuti pentru victoria Revolutiei din decembrie 1989.

Sondaj INSCOP: Aproape 80% dintre romani nu stiu adevarul despre ce s-a intamplat in decembrie 1989

La 25 de ani de la schimbarea de regim, romanii nu stiu adevarul in legatura cu ce s-a intamplat in decembrie 1989 si cei mai multi considera ca evenimentele de atunci au fost initiate din interiorul Romaniei, releva un sondaj INSCOP - Adevarul dat publicitatii luni, potrivit Agerpres.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2019 seconds )