Libnet.ro
UNICEF

01:05

FOTO VIDEO Chisinaul, de Ziua Victoriei si a Europei, locul unde se ciocnesc civilizatia Estului si Vestului

Adevărul Adevărul,
FOTO VIDEO Chisinaul, de Ziua Victoriei si a Europei, locul unde se ciocnesc civilizatia Estului si Vestului

Ziua de 9 Mai ramane pentru majoritatea moldovenilor o zi de sarbatoare, in care propaganda, simbolurile comunismului si ale Rusiei sunt inca la ele acasa, o zi libera pentru oamenii muncii, incarcata de melancolie si nostalgie dupa Uniunea Sovietica. Totodata, tinerii etnici moldoveni si romani, cunoscatori ai noii istorii, predata dupa 1991, reprezinta singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana. continuă pe Adevărul

FOTO VIDEO Chisinaul, de Ziua Victoriei si a Europei, loc de ciocnire al civilizatiei Estului si Vestului

Ziua de 9 Mai ramane pentru majoritatea moldovenilor o zi de sarbatoare, in care propaganda, simbolurile comunismului si ale Rusiei sunt inca la ele acasa, o zi libera pentru oamenii muncii, incarcata de melancolie si nostalgie dupa Uniunea Sovietica. Totodata, tinerii etnici moldoveni si romani, cunoscatori ai noii istorii, predata dupa 1991, reprezinta singurul vector real pentru integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana.

Parada militara de Ziua Victoriei: cum arata arsenalul Rusiei ce a defilat sub ochii lui Putin [FOTO]

Ziua Victoriei, 9 mai, marcheaza capitularea Germaniei naziste in cel de-al doilea Razboi Modial in fata Uniunii Sovietice. Cu ocazia victoriei din Marele Razboi Patriotic, asa cum a fost denumit de rusi, Kremlinul a organizat o mare parada militara in.

Parada militara de Ziua Victoriei: cum arata arsenalul Rusiei ce a defilat astazi sub ochii lui Putin [FOTO]

Ziua Victoriei, 9 mai, marcheaza capitularea Germaniei naziste in cel de-al doilea Razboi Modial in fata Uniunii Sovietice. Cu ocazia victoriei din Marele Razboi Patriotic, asa cum a fost denumit de rusi, Kremlinul a organizat o mare parada militara in.

LIVE VIDEO Ziua Victoriei, sarbatorita grandios la Moscova. Putin: Nu vom permite sa fie uitati eroii care au salvat lumea

Federatia Rusa organizeaza astazi ceea ce se anunta a fi cea mai grandioasa parada militara de Ziua Victoriei dupa destramarea Uniunii Sovietice. Europenii sarbatoresc la 9 mai invingerea fortelor naziste si eliberarea continentului de sub controlul Germaniei lui Hitler.

Cum este celebrata Ziua Victoriei in regiunea transnistreana

Administratia de la Tiraspol organizeaza mai multe evenimente pentru a marca la 9 mai in stanga Nistrului Ziua Victoriei. Astfel, la Tiraspol va avea loc o parada militara in dimineata zilei de 9 mai, dar vor mai fi organizate si concerte cu participarea interpretilor din Rusia Iosif Kobzon si Veaceslav Butusov.

9 Mai: ziua victoriei asupra cui?

Circula zvonul prin presa internationala ca presedintele rus Vladimir Putin va participa la parada de 9 Mai Ziua Victoriei in Crimeea. Gestul este plin de semnificatii. Marile natiuni si, orice s-ar spune, rusii sunt o mare natiune stau si pe niste mari mituri. Iar Marele Razboi pentru Apararea Patriei, asa cum numesc rusii cel de-Al Doilea Razboi Mondial, este un asemenea mit.

Marsul de Ziua Victoriei organizat de comunisti si cel al socialistilor au fost fara veterani

Daca anul trecut numarul veteranilor care participau la marsurile prilejuite de Ziua Victoriei era substantial, de aceasta data la manifestatiile comunistior si ale socialistilor au participat mai multi tineri.

Ziua Victoriei, sarbatorita grandios la Moscova

Federatia Rusa organizeaza astazi ceea ce se anunta a fi cea mai grandioasa parada militara de Ziua Victoriei dupa destramarea Uniunii Sovietice. Europenii sarbatoresc la 9 mai invingerea fortelor naziste si eliberarea continentului de sub controlul Germaniei lui Hitler, iar contributia semnificatica a Armatei Rosii la finalizarea razboiului in favoarea Aliatilor este marcata anual la Moscova printr-o parada militara.

Basescu: Astazi sarbatorim si Ziua Victoriei impotriva fascismului

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, cu ocazia receptiei organizate la Palatul Cotroceni de Ziua Europei, ca aceasta zi are o semnificatie mare pentru romani, cand se implinesc 137 de ani de la proclamarea independentei Romaniei.

VIDEO Parada militara de Ziua Victoriei la Moscova. Vladimir Putin: Vointa de fier si curajul poporului sovietic au salvat Europa de sclavie

Victoria din 1945 asupra Germaniei naziste este sarbatorita in Rusia prin mai multe parade militare, cea mai importata desfasurandu-se la Moscova, unde participa si presedintele Vladimir Putin. Rusia sarbatoreste anual victoria Aliatilor, in al Doilea Razboi Mondial, pe 9 mai - capitularea fiind semnata seara tarziu pe 8 mai, la Berlin, adica pe 9 mai dupa ora Moscovei - printr-o mare defilare militara in Piata Rosie, in centrul capitalei ruse. Vladimir Putin a salutat vineri forta triumfala a patriotismului rus, in discursul tinut la parada, in Piata Rosie din Moscova. El a afirmat ca Vointa de fier a poporului sovietic, curajul si rezistenta lui au salvat Europa de sclavie. Tara noastra a fost cea care i-a trimis pe nazisti in vizuina lor, dupa ce au provocat milioane de victime si greutati teribile.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2146 seconds )