Libnet.ro
UNICEF

01:05

FOTO VIDEO Garcia Marquez: Cea mai persistenta amintire este legata de casa in care am locuit cu bunicii mei

Adevărul Adevărul,
FOTO VIDEO Garcia Marquez: Cea mai persistenta amintire este legata de casa in care am locuit cu bunicii mei

In fiecare zi a vietii mele ma trezesc cu sentimentul, real sau imaginar, ca am visat ca ma aflu in acea uriasa casa batrana. Nu ca m-am intors acolo, ci ca sunt acolo, la o varsta nedefinita, fara vreun motiv special ca si cum n-as fi parasit-o niciodata, rememoreaza scriitorul Gabriel Garcia Marquez despre casa bunicilor sai materni, in biografia realizata de criticul literar Gerald Martin si publicata in 2008 de Editura Litera. continuă pe Adevărul

FOTO VIDEO Gabriel Garcia Marquez: Cea mai persistenta amintire este legata de casa in care am locuit cu bunicii mei

In fiecare zi a vietii mele ma trezesc cu sentimentul, real sau imaginar, ca am visat ca ma aflu in acea uriasa casa batrana. Nu ca m-am intors acolo, ci ca sunt acolo, la o varsta nedefinita, fara vreun motiv special ca si cum n-as fi parasit-o niciodata, rememoreaza scriitorul Gabriel Garcia Marquez despre casa bunicilor sai materni, in biografia realizata de criticul literar Gerald Martin si publicata in 2008 de Editura Litera.

Gabriel Garcia Marquez, un scriitor care a trait pentru a-si povesti viata

In ultimii 20 de ani, in Romania s-au vandut peste 600. 000 de exemplare ale volumelor lui Gabriel Garcia Marquez. Editura Rao, care detine exclusivitatea la nivel national pentru operele scriitorului columbian, a publicat si cartea A trai pentru a-ti povesti viata, a carei prefata scrisa de Tudora Sandru Mehedinti o redam mai jos.

Trei zile de doliu national in Columbia, in omagiu pentru scriitorul Gabriel Garcia Marquez

Presedintele columbian Juan Manuel Santos a decretat doliu national timp de trei zile pentru memoria scriitorului Gabriel Garcia Marquez. in omagiu memoriei lui Gabriel Garcia Marquez, am decretat un doliu .

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez a murit

Laureatul Premiului Nobel pentru Literatura, Gabriel Garcia Marquez, considerat unul dintre cei mai mari scriitori de limba spaniola, a murit astazi la domiciliul sau din Ciudad de Mexico, a anun and tat pre and sedintele columbian Juan Manuel Santos, potrivit surselor din presa.

Reactii la moartea lui Garcia Marquez. Presedinti, scriitori si artisti isi exprima tristetea si admiratia fata de scriitorul columbian

Gabriel Garcia Marquez a murit joi, la 87 de ani. Vestea mortii scriitorului laureat al Premiului Nobel a fost primita cu regrete de personalitati din toata lumea, care si-au exprimat admiratia fata de jurnalistul si scriitorul columbian, potrivit Mediafax. De cand am citit Un veac de singuratate, acum mai bine de 40 de ani, am fost de fiecare data uluit de darurile sale unice de imaginatie, claritate in gandire si sinceritate emotionala. , a spus fostul presedinte al Statelor Unite Bill Clinton, care era prieten cuscriitorul columbian.

Omul care a iMBOGATIT milioane de suflete. Cine a fost Gabriel Garcia Marquez: Am stiut dintotdeauna ca o sa fiu scriitor

Unul dintre cei mai indragiti scriitori ai timpurilor noastre, columbianul Gabriel Garcia Marquez, s-a stins din viata la varsta de 87 de ani in casa sa din Mexic. Desi nu a fost confirmata cauza decesului, .

Trei zile de doliu national in Columbia, dupa moartea celebrului scriitor Gabriel Garcia Marquez

Presedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a decretat doliu national de trei zile in memoria scriitorului Gabriel Garcia Marquez. Autorul , laureat al premiului Nobel pentru literatura pe anul 1982, a murit joi in.

A MURIT Gabriel Garcia Marquez

Scriitorul Gabriel Garcia Marquez, laureat al premiului Nobel pentru literatura in 1982, a murit astazi, la varsta de 87 de ani, anunta LA Times.

Cifra care arata succesul lui Gabriel Garcia Marquez: 600.000 carti vandute in Romania

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Marquez, dar cartile sale vor ramane un reper pentru cititorii de literatura. Cum s-au vandut cartile sale in Romania?.

Peste 600.000 de carti de Gabriel Garcia Marquez s-au vandut in ultimii 20 de ani in Romania

Paisprezece titluri semnate de Gabriel Garcia Marquez au aparut in ultimii 20 de ani in Romania si s-au vandut in peste 600. 000 de exemplare, au declarat agentiei Mediafax reprezentantii editurii Rao, care detine exclusivitatea la nivel national pentru operele scriitorului columbian.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2198 seconds )