Libnet.ro
UNICEF

07:00

FOTOREPORTAJ Construim cel mai puternic laser din lume. Pe ce sosele ajungem la el

Hotnews Hotnews,
FOTOREPORTAJ Construim cel mai puternic laser din lume. Pe ce sosele ajungem la el

La Magurele, pana in anul 2017, va fi construit cel mai puternic laser din lume - o investitie de peste 356 de milioane de euro bani europeni ce se spera ca va transforma orasul ilfovean intr-un adevarat cluster tehnologic. Numai pe platforma ELI-NP vor lucra in permanenta peste 200 de cercetatori, iar in fiecare an vor veni din afara alti peste 1. 000 de cercetatori. In cei trei ani de constructie, intre 2013 si 2015, sute de utilaje vor transporta la Magurele peste 70. 000 mc de beton, mai mult decat s-a folosit la Arena Nationala. Cu toate acestea, in prezent, drumurile care duc la Magurele nu se prezinta deloc in cea mai buna conditie, iar daca ritmul de modernizare a infrastructurii din sudul Capitalei se va pastra, exista riscul ca nici pana in 2017 accesul la mega-platforma de la Magurele sa nu se faca in conditii civilizate. Centura Sud a Capitalei, drumul care va fi folosit timp de trei ani de catre constructori, a ramas nemodernizata de peste 20 de ani. La inceputul anului s-au pornit lucrarile de largire la 4 benzi, insa Guvernul, la rectificarea bugetara, a taiat banii alocati cu peste 81%. continuă pe Hotnews

Vezi cum arata cel mai GRAS COPIL din lume! Consuma 10,000 de calorii pe zi

Jessica Gaude mananca 10,000 de calorii pe zi, nu poate merge. iar sistemul sau cardiovascular este suspus unui mare risc. Copilul este mult diferit de prietenii sai. La 222 kilograme, a fost declarat cel mai gras.

Romania, locul 42 in topul celor mai libere economii din lume.

Hong Kong ofera cea mai mare libertate economica din lume, cu un scor de 8,90 din 10, iar Romania se claseaza pe locul 42 cu un scor de 7,27 intr-un clasament realizat de institutul canadian de cercetare Fraser, potrivit Agerpres. Potrivit raportului anual Economic Freedom of the World, cele mai libere economii din lume sunt Hong Kong, Singapore, Noua Zeelanda, Elvetia, Australia si Canada la egalitate) Bahrein, Insulele Mauritius, Finlanda si Chile. La polul opus se situeaza Venezuela, .

MIT - Cea mai BUNA UNIVERSITATE din lume.

Universitatea MIT, din Statele Unite, ocupa, de saptamana trecuta, primul loc in clasamentul celor mai bune institutii de invatamant din lume. MIT a surclasat atat Universitatea Cambridge, fruntasa a topului in ultimii doi ani, cat si Universitatea Harvard, lider mondial intre 2004 si 2010, potrivit publicatiei The Telegraph. In octombrie 2009, presedintele Obama a tinut un discurs la Massachusetts Institute of Technology. La final, el a spus multimii: Am visat dintotdeauna sa vizitez cea .

Unul dintre cele mai frumoase diamante din lume va fi scos la licitatie. Vezi de la ce pret porneste licitatia

Un diamant de 76 de carate, considerat unul dintre cele mai faimoase din lume, evaluat la peste 15 milioane de dolari, va fi scos la licitatie pe 13 noiembrie, au anuntat reprezentantii casei Christies, citati de.

Romania ocupa locul 42 in topul celor mai libere economii din lume

Hong Kong ofera cea mai mare libertate economica din lume, cu un scor de 8,90 din 10, iar Romania se claseaza pe locul 42 cu un scor de 7,27 intr-un clasament realizat de institutul canadian de cercetare.

Paradoxul bucurestean. Unul din cele mai ieftine orase din lume are printre cele mai mari impozite pe munca

Bucuresti pare sa fie orasul paradoxurilor. Unul dintre cele mai ieftine orase din lume are printre cele mai mari impozite pe munca. Mai mult de un sfert din salariul unui bucurestean se duce pe taxe si asigurari.

Cei mai buni pescari din lume se intrec pe lacul Corbu.

Campionatul Mondial de pescuit la crap, la care participa 21 de delegatii din Europa, dar si de pe alte continente, se desfasoara pentru prima data in Romania. Romania nu a organizat multe campionate mondiale pe teritoriul sau. Cu atat mai importanta este stirea urmatoare: Lacul Corbu din Constanta va gazdui a XIV-a editie a Campionatului Mondial de pescuit la crap, eveniment care incepe pe 27 septembrie. Pentru a face ca totul sa fie cum scrie la carte adica in cerintele Federatiei .

Romania a pierdut cel mai lung proces din istoria sa: Un litigiu comercial cu Germania vechi de 30 de ani

Dupa 30 de ani de judecata, fostul complex siderurgic Galati a pierdut nu mai putin de 60 de milioane de dolari. Banii reprezentau o datorie mai veche a germanilor, pe care au uitat sa o plateasca. Povestea.

Cel mai mare sarpe din captivitate este un piton reticular. Vezi aici dimensiunile reptilei

Un piton reticulat s-a tarat intr-un loc in care putini serpi ajung - Carte Recordurilor, conform Huffington Post. Este fata, o cheama Medusa, are peste 7,6 metri, aproximativ 160 de kilograme si a fost.

Euro, in cea mai mare depreciere din ultimele doua luni

Moneda unica a revenit sub 1,30 dolari Moneda europeana a inregistrat ieri, pe pietele externe, cel mai important declin din ultimele doua luni, raportat la dolar, ca urmare a anuntului privind scaderea serviciilor si industriei din uniunea monetara.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2406 seconds )