Libnet.ro
UNICEF

12:30

George Floyd, martir? America, rasista sau nu? Protestele din SUA si moartea afro-americanului au accentuat diferentele de viziune din societatile libere. Pareri impartite si printre americanii de culoare (VIDEO)

B1 B1,
George Floyd, martir? America, rasista sau nu? Protestele din SUA si moartea afro-americanului au accentuat diferentele de viziune din societatile libere. Pareri impartite si printre americanii de culoare (VIDEO)

Protestele din SUA au creat sau, dupa caz, au scos la iveala noi falii in societatile libere de pe glob, cu oameni scindandu-se in cel putin doua tabere. Protestele din SUA si moartea lui George. continuă pe B1

Protestele de dupa moartea lui George Floyd au continuat si duminica: Luati bani de la politie, finantati scolile

Protestele ce solicita reformarea politiei dupa uciderea lui George Floyd, un barbat de culoare din Minneapolis, au avut loc si duminica in Statele Unite, manifestatiile fiind cel putin la fel de extinse ca cele de sambata, transmite Reuters.

SUA |Consiliul din Minneapolis cere desfiintarea sectiei de politie dupa decesul lui George Floyd si protestele antirasism

Majoritatea membrilor Consiliului Municipal din Minneapolis, SUA, s-au angajat sa desfiinteze sectia de politie a orasului dupa moartea lui George Floyd, care a dus la unele dintre cele mai mari proteste din.

Un deputat ucrainean cere Guvernului de la Kiev sa ofere 10 milioane de dolari familiei lui George Floyd si sa numeasca o strada in cinstea americanului

Deputatul ucrainean Ilya Kiva s-a adresat Guvernului de la Kiev cu solicitarea de a oferi familiei lui George Floyd 10 milioane de dolari. De asemenea, parlamentarul a cerut sa fie redenumita strada Stepan Bandera, din capitala Ucrainei, in George Floyd, numele afroamericanului ucis de un politist in timpul retinerii.

Mediastandard.ro: Provocarea George Floyd ar putea fi o noua tentativa de manipulare a publicului

Mai multe imagini cu tineri albi, imitand modul in care George Floyd a fost omorat de catre un ofiter de politie, au starnit neliniste pe internet, in contextul in care Statele Unite ale Americii au fost cuprinse de proteste anti-rasism. Fotografiile, distribuite pe social media, au atras multe reactii negative, fiind considerate a fi incercari de a-si bate joc de tragedia lui George Floyd si a altor oameni de culoare din SUA, victime ale violentei politistilor.

SUA: Politistul acuzat de moartea George Floyd a comparut pentru prima data in justitie

Politistul american Derek Chauvin, acuzat de moartea George Floyd, a comparut luni pentru prima data in fata unui judecator, in cadrul unei audieri de procedura organizata prin videoconferinta, relateaza AFP.

Moartea lui George Floyd. Mai multi alesi democrati au ingenuncheat inainte de a prezenta un proiect de reforma a politiei

Mai multi alesi ai Partidului Democrat au ingenuncheat luni intr-o sala a Congresului Statelor Unite pentru a pastra 8 minute si 46 de secunde de reculegere in memoria lui George Floyd si a altor americani de culoare care si-au pierdut viata in mod nedrept, dupa care au prezentat o propunere de reforma a politiei, transmite AFP.

VIDEO Moartea lui George Floyd: Democratii au ingenuncheat in Congresul american

Democratii din Congresul american s-au asezat in genunchi pentru 8 minute si 46 de secunde de tacere, in memoria lui George Floyd si a altor americani de culoare care si-au pierdut in mod nedrept vietile, inainte de a prezenta un proiect de reforma al politiei, scrie AFP.

SUA: Politia din orasul in care a fost omorat George Floyd va fi destructurata

Politia din Minneapolis va fi destructurata, au declarat duminica consilierii municipali din acest oras american unde a murit George Floyd, ceea ce a declansat manifestatii pe intreg teritoriul Statelor Unite si in lume impotriva rasismului din randul fortelor de ordine, scrie AFP, potrivit Agerpres. Ne-am angajat in destructurarea serviciilor de politie asa cum le cunoastem in orasul Minneapolis si reconstruirea cu populatia noastra a unui nou model de securitate publica cu scopul de a asigura in mod real siguranta populatiei noastre, a declarat presedinta Consiliului municipal, Lisa Bender, la postul CNN.

Proteste de amploare in mai multe orase europene, dupa moartea lui George Floyd. Mii de persoane au iesit in strada in plina pandemie de coronavirus

O multime de persoane au iesit, sambata, pe strazile din diferite orase europene pentru a-si demonstra solidaritatea fata de George Floyd, afro-americanul ucis de un politist in Minneapolis.

SUA: Traficul a fost inchis in centrul Washingtonului incepe mobilizarea oamenilor pentru cel mai mare protest anuntat de la moartea lui George Floyd

Primii manifestanti s-au adunat sambata la Washington, tinuti la distanta de Casa Alba cu garduri, pentru a protesta fata de rasismul si brutalitatea politistilor intr-o zi marcata de o noua ceremonie in memoria lui George Floyd, relateaza AFP.

ştiri de la B1

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2214 seconds )