Libnet.ro
UNICEF

19:15

Glasul romanilor din Diaspora vrea sa fie auzit

Hotnews Hotnews,
 Glasul romanilor din Diaspora vrea sa fie auzit

La ora 17:30 in jur de 2000 de oameni asteapta sa voteze la Institul Cultural Roman din Londra. Majoritatea tineri pana in 30 de ani asteptam cuminti sa ne alegem viitorul presedinte. Multi suntem descumpaniti, suntem constienti ca exista sanse mici sa mai ajungem sa votam, dar totusi induram frigul cu stoicism si speram. continuă pe Hotnews

HARTA INTERACTIVA Cum se impart pe glob voturile romanilor din diaspora. Vezi in ce tari exotice au fost alegatori

La alegerile din 2 noiembrie, in Israel au votat doar 775 de romani, adica mai putin ca in Norvegia, Cehia sau Luxemburg. Din Zimbabwe catre Romania s-au trimis 6 voturi, iar in Sudan si Sri Lanka au votat 7, respectiv 10 romani. HotNews. ro a centralizat voturile venite din disapora si a realizat o harta interactiva care arata cum s-au repartizat geografic voturile romanilor de peste granita si cate sectii de votare au fost pentru fiecare tara.

Problemele la votul romanesc din diaspora, incalcare a valorilor UE

Repetarea problemelor semnalate la votul romanilor din strainatate ar constitui o incalcare flagranta a valorilor fundamentale ale Uniunii Europene, acuza presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, intr-o scrisoare deschisa trimisa presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Federatia Romanilor din Europa cere MAE 1.000 de sectii de vot in strainatate

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa FADERE) cere Ministerului Afacerilor Externe 1000 de sectii de vot pentru romanii din diaspora si analizeaza posibilitatea de a depune plangere penala impotriva ministrului Titus Corlatean, pentru proasta organizare a alegerilor din strainatate.

MAE cere romanilor din strainatate sa respecte deciziile autoritatii electorale

Ministerul Afacerilor Externe solicita romanilor din strainatate sa dea dovada de intelegere si sa respecte deciziile autoritatii electorale care a hotarat ca votul se incheie in strainatate la ora.

Ce s-a intamplat cu votul din DIASPORA. Mii de romani NU au putut sa isi exercite dreptul

Mii de romani din diaspora nu au reusit sa voteze din cauza masurilor suplimentare luate de Autoritatea Electorala Centrala si care au ingreunat votul. Conationalii stabiliti in strainatate au plecat.

Ce se va intampla cu votul din DIASPORA in turul doi. MAE si BEC se intalnesc azi pentru a discuta

Membrii Biroului Electoral Central se intalnesc astazi cu Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean. Acestia vor discuta despre remedierea problemelor aparute la votul din diaspora la alegerile prezidentiale.

Ponta, despre SCANDALUL din diaspora: E inadmisibil ca romanii sa NU poata vota. Ambasadorii si consulii, CONVOCATI la Bucuresti

Ambasadorii si consulii vor fi convocati la Bucuresti, a anuntat, luni premierul Victor Ponta, dupa scandalul din diaspora. E inadmisibil ca romanii sa nu poata vota, a spus seful PSD. Ponta: BEC poate.

Reprezentantii BEC si cei ai MAE se intalnesc marti pentru a rezolva problema votului din diaspora

Reprezentantii Biroului Electoral Central si cei ai Ministerului Afacerilor Externe se intalnesc marti pentru a gasi solutii astfel incat votul din diaspora sa aiba loc in bune conditii la turul doi al.

Alegeri prin corespondenta. Votul fiecarui roman din diaspora ar costa 33 de centi

Exista doua modalitati pentru ca romanii din diaspora sa poata vota simplu si fara sa stea la cozi uriase. Una dintre ele, votul prin corespondenta, ar avea un cost redus sub un milion de euro, spun specialistii.

Alegeri prin corespondenta. Votul fiecarui roman din diaspora ar costa 33 de centi

Exista doua modalitati pentru ca romanii din diaspora sa poata vota simplu si fara sa stea la cozi uriase. Una dintre ele, votul prin corespondenta, ar avea un cost redus sub un milion de euro, spun specialistii.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 19:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2194 seconds )