Libnet.ro
UNICEF

17:30

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind un imprumut de 1 miliard de euro de la BEI

Hotnews Hotnews,
 Guvernul a aprobat un proiect de lege privind un imprumut de 1 miliard de euro de la BEI

Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege pentru aprobarea Contractului cadru de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii BEI), in valoare de 1 miliard de euro. Contractul a fost semnat in data de 18 iulie 2017, la Luxemburg, de catre ministrul Finantelor Publice si va fi implementat de catre Ministerul Transporturilor. In acest sens, cele doua ministere vor incheia un acord subsidiar. continuă pe Hotnews

Proiecte prioritare de transport, finantate printr-un imprumut de un miliard de euro de la BEI

Un miliard de euro, bani obtinuti printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii BEI), vor fi utilizati pentru a acoperi contributia bugetului de stat pentru cofinantarea unor proiecte prioritare de transport, din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare POIM) 2014-2020.

Proiectul de lege privind unele masuri pentru protejarea intereselor economice: Comisia pentru industrie din Camera Deputatilor a eliminat prevederea privind oprirea privatizarii timp de cinci ani, insa le-a lasat pe cele legate de nationalizarea compani

Comisia pentru Industrie din Camera Deputatilor a avizat proiectul de lege privind unele masuri pentru protejarea intereselor economice ale statului, cu unele amendamente. Astfel, a eliminat articolul din forma initiala care prevedea suspendarea pentru o perioada de cinci ani a privatizarii societatilor comerciale. In schimb, a lasat prevederile legate de nationalizarea actiunilor si activelor dobandite prin infractiuni in procesul de privatizare. De asemenea, a lasat si un articol care prevede majorarea capitalului social in cazul companiilor privatizate, cu valoarea reactualizata a terenurilor aduse ca aport al statului roman. Intr-o astfel de situatie s-ar afla OMV Petrom, Conpet, Hidroelectrica, Electrica, Oil Terminal. Vezi raspunsuri ale Ministerului Energiei legate de aceste companii.

Comisia Iordache a reluat dezbaterile pe proiectul de lege privind organizarea judiciara

Parlamentarii Comisiei speciale pentru legile Justitiei au reluat, astazi dupa-amiaza, dezbaterile pe proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, potrivit Agerpres.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2212 seconds )