Libnet.ro
UNICEF

10:15

inaltarea Domnului si Ziua Eroilor, sarbatorite joi. La ora 12 vor fi trase clopotele in toate bisericile din Romania Traditii si obiceiuri

Hotnews Hotnews,
 inaltarea Domnului si Ziua Eroilor, sarbatorite joi. La ora 12 vor fi trase clopotele in toate bisericile din Romania Traditii si obiceiuri

Biserica Ortodoxa sarbatoreste inaltarea Domnului joi, la 40 de zile de la Pasti. Tot astazi este sarbatorita si Ziua Eroilor. Sarbatoarea inaltarii a fost proclamata prin lege Ziua Eroilor, ca sarbatoare nationala. La ora 12. 00 vor fi trase clopotele in toate bisericile, pentru a-i celebra pe eroii neamului, a anuntat Patriarhia. continuă pe Hotnews

Editiadedimineata.ro: inaltarea Domnului - Ziua Eroilor, Ispasul, Joia Iepelor

La 40 de zile dupa Praznicul invierii Domnului, in cea de-a VI-a saptamana dupa Pasti, Biserica Ortodoxa sarbatoreste inaltarea Domnului, o mare sarbatoare crestina. Astazi e joia inaltarii Domnului la Cer, ultima zi in care se mai inrosesc oua, incheind astfel ciclul sarbatorilor pascale. Oamenii se saluta cu Hristos s-a inaltat!Adevarat s-a inaltat!.

Masuri speciale in biserici la slujbele de inaltarea Domnului

Sunt masuri speciale in bisericile din tara, la slujbele de inaltarea Domnului.

Superstitii la inaltarea Domnului, ziua cand plantele capata puteri miraculoase. De unde vine Pastele Cailor

Credinciosii ortodocsi praznuiesc, la 40 de zile de la Pasti, ridicarea la ceruri a Mantuitorului Iisus Hristos de pe Muntele Maslinilor. in acest an, joi, pe 28 iunie, oamenii se saluta cu Hristos s-a inaltat! si Adevarat S-a inaltat!. in credinta populara, sarbatoarea mai este numita Ispas sau Pastele Cailor, dupa numele personajului mitic cu acelasi nume.

Ceremonii militare si depuneri de coroane in cimitirele eroilor din intreaga tara, de Ziua Eroilor

Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, va participa, joi, la ceremonia de depunere de coroane de flori de la Mormantul Ostasului Necunoscut, cu ocazia Zilei Eroilor sarbatorita de inaltarea Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Pasti. Astfel de ceremonii militare si depuneri de coroane vor avea loc in cimitirele eroilor din intreaga tara, dar si la monumentele dedicate acestora.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Eroilor: in aceste momente dificile, cand suntem pusi la incercare de pandemia de COVID-19, este esential sa ne inspiram din victoriile trecutului

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, joi, cu ocazia inaltarii Domnului, o zi speciala, care de un secol, pentru Romania, coincide cu Ziua Eroilor. Seful statului afirma ca in aceste momente.

Premierul Orban, de inaltare si Ziua Eroilor: O dedicam celor care au scris istoria Romaniei prin propriul sacrificiu, aparand libertatea, credinta stramoseasca, pamantul tarii si idealul de unitate al romanilor

Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj, joi, cu ocazia inaltarii Domnului, o zi atat de importanta din calendarul crestin-ortodox, care de un secol, pentru Romania, coincide cu Ziua Eroilor.

inaltarea Domnului 2020, superstitii si traditii. Ce nu trebuie sa faci pentru a nu atrage ghinionul

Inaltarea Domnului 2020. Joi, 28mai, credinciosii ortodocsi sarbatoresc inaltarea Domnului.

Ziua Eroilor. Cati militari a pierdut Romania in teatrele de operatii dupa 1990

Odata cu sarbatoarea crestina a inaltarii Domnului, Romania a marcat astazi Ziua Eroilor, iar Ministerul Apararii Nationale organizat ceremonii de comemorare a celor care au cazut la datorie. Aproape 3. 500 de militari romani lupta in acest moment in teatrele de operatii. Din pacate, dupa anul 1990, in aceste misiuni externe au fost pierderi.

inaltarea Domnului, traditii, obiceiuri, superstitii. Rugaciunea care face minuni

Inaltarea Domnului. Potrivit credintei ortodoxe, la 40 de zile de la Invierea lui Iisus Hristos, romanii sarbatoresc Inaltarea Domnului. Se inrosesc oua, se pregatesc bucate, intocmai ca la masa de Pasti, iar salutul este Hristos s-a inaltat! Adevarat s-a inaltat!.

inaltarea Domnului, traditii si obiceiuri. Cand se vopsesc ouale si ce se da de pomana

Inaltarea Domnului. Potrivit credintei ortodoxe, la 40 de zile de la Invierea lui Iisus Hristos, romanii sarbatoresc Inaltarea Domnului. In aceasta zi se inrosesc oua, se pregatesc bucate, intocmai ca la masa de Pasti, iar salutul este Hristos s-a inaltat! Adevarat s-a inaltat!.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2351 seconds )