Libnet.ro
UNICEF

07:00

Inflatia din zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Inflatia din zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani

Rata anuala a inflatiei din zona euro a atins in februarie, pentru prima data in ultimii patru ani, 2%, atat cat este tinta Bancii Centrale Europene BCE), arata estimarea preliminara publicata ieri de Oficiul euro and 172;pean de statistica Eurostat). continuă pe Ziarul Bursa

increderea in economia zonei euro a crescut la cel mai ridicat nivel din 2011

Zona euro se bucura de cea mai mare cota de incredere din ultimii sase ani, in ciuda datoriilor suverane ale Greciei si a alegerilor din Franta, conform Bloomberg. Aceasta perceptie pozitiva a zonei euro va ingadui politici monetare din partea Bancii Centrale Europene BCE), care nu ar fi fost luat in considerare pana acum.

Vanzarile cu amanuntul din zona euro au scazut in ianuarie

Vanzarile cu amanuntul din zona euro au scazut in ianuarie pentru a treia luna consecutiv, cu 0,1% fata de luna decembrie, semn ca accelerarea recenta a inflatiei ar putea descuraja cheltuielile de consum si cresterea economica, potrivit datelor publicate vineri de biroul european de statistica Eurostat.

Bancile din zona euro au redus creditarea transfrontaliera

Bancile din zona euro au redus, in ultimul an, creditarea catre banci din alte state din regiune, din cauza temerilor legate de soliditatea unora dintre acestea si de viitorul uniunii monetare, potrivit datelor publicate ieri de Banca Centrala Europeana BCE), transmite Reuters.

Ministrul adjunct al Apararii, Serghei Riabkov: Relatiile dintre Statele Unite si Rusia se afla la cel mai scazut nivel de dupa Razboiul Rece

Relatiile dintre Statele Unite ale Americii si Rusia se afla la cel mai scazut punct de dupa Razboiul Rece, a declarat marti ministrul adjunct de externe rus, Serghei Riabkov.

Riabkov: Relatiile Rusia-SUA, la cel mai scazut nivel de dupa Razboiul Rece

Relatiile dintre Rusia si Statele Unite ale Americii sunt la cel mai scazut nivel de dupa Razboiul Rece, a declarat marti ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, in Parlamentul de la Moscova.

Numarul somerilor a scazut la cel mai mic nivel de cand exista statistici

Numarul de someri a continuat sa scada in prima luna a acestui an, pana la 488 mii de persoane, nivelul minim din 1994, anul in care au inceput sa fie realizate astfel de statistici, arata datele publicate de Institutul National de Statistica.

25% dintre investitori cred ca zona euro va pierde cel putin un membru in curand

Numarul investitorilor care asteapta ca zona euro sa piarda cel putin un stat membru in lunile ce urmeaza a crescut, potrivit unui sondaj realizat de compania germana de cercetare Sentix, care anticipeaza ca riscul de contagiune este mai mare acum decat in perioada de varf a crizei datoriilor 2012-2013).

O Europa cu mai multe viteze. Ambasadorul Germaniei in Romania: o tara din zona euro are alte prioritati

Recent numit in functia de reprezentant al misiunii diplomatice a Republicii Federale Germania, Cord Meier-Klodt, a declarat la Sibiu ca se impune rediscutarea modului in care se iau deciziile la nivelul Uniunii Europene.

La orizont, cel mai important eveniment in domeniul vinului: ProWein 2017

In perioada 19 -22 martie se va desfasura la Dusseldorf ProWein, cel mai important eveniment in domeniul vinului. Sub sloganul To Another Great Year editia din acest an va reuni 6. 300 de expozanti din cele mai relevante podgorii din lume in total 295) si o selectie de aproximativ 400 de varietati de bauturi spirtoase. Sunt asteptati peste 56 000 de vizitatori. Zona principala de degustari se va gasi in Hala 17 si aici se vor oferi spre degustare si analiza aproape 500 de sortimente din intreaga lume. Seara, dupa targ, cele mai multe localuri din oras invita la o multitudine de intalniri ce au legatura cu vinul: degustari, expozitii, evenimente cu caracter artistic, bottle parties. Temele sunt foarte sugestive: Wine Travel, Experience Australia, Riesling meet Fish, Bring your own bottle, .

Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor roman al momentului, si-a vandut lucrarea Enigma cu 80.000 de euro (FOTO)

Pictura realizata de Adrian Ghenie, considerat cel mai bine cotat pictor roman, a fost vanduta joi seara, in licitatie, la Bucuresti, pentru suma de 80. 000 de euro. Lucrarea sa, numita Eni.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 07:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2013 seconds )