Libnet.ro
UNICEF

18:00

intarirea francului elvetian goleste buzunarul romanilor

România Liberă România Liberă,
intarirea francului elvetian goleste buzunarul romanilor

Francul elvetian a atins un nivel-record dupa ce Banca Centrala din Tara Cantoanelor BNS) a decis sa renunte la plafonul minim de 1,2 franci pentru un euro, anunt ce a bulversat pietele financiare internationale. Banca Nationala a Romaniei a calculat un curs-record de 4,3287 lei/franc, cu 58,7 bani 15,7%) peste cel din sedinta de miercuri, de 3,7415 lei/franc. continuă pe România Liberă

Protest in fata BNR din cauza cresterii francului elvetian

Aproximativ 30 de persoane protesteaza, joi seara, in fata Bancii Nationale a Romaniei BNR) din cauza cresterii francului elvetian.

VIDEO. Protest in fata BNR din cauza cresterii francului elvetian

Aproximativ 30 de persoane protesteaza, joi seara, in fata Bancii Nationale a Romaniei BNR) din cauza cresterii francului elvetian.

UPDATE Situatia se va normaliza, a fost o reactie emotionala a pietelor, spun economistii din banci. Cursul francului elvetian a sarit de la 3,74 lei la 4,32 lei dupa ce Banca Nationala a Elvetiei a renuntat la plafonul de schimb valutar

Cursul francului elvetian a sarit joi in aer dupa ce Banca Elvetiei a decis sa renunte la plafonul minim de schimb valutar, considerand ca existenta sa nu mai este justificata. La cursul publicat de BNR francul elvetian a sarit de la 3,74 lei marti) la 4,32 lei miercuri). Euro a sarit si el de 4,5 lei iar dolarul american a fost cotat la 3,85 lei fata de 3,82 cat era cotatia de miercuri). Practic, asistam la un nou razboi valutar declansat de bancile centrale. Vezi aici cum evolueaza cursul franc/euro.

Ce stim si ce nu stim despre explozia francului elvetian

Francul elvetian a fost astazi victima propriei puteri. Alaturi de aur si yen, moneda elvetiana este considerata o investitie ultrasigura indiferent de furtunile economice. Dar ceea ce pentru investitori este paradis, pentru debitori inclusiv cei romani) astazi a devenit un cosmar.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2653 seconds )