Libnet.ro
UNICEF

14:00

INTERVIU VIDEO Pianista Elisabeth Leonskaja: Castigarea Concursului Enescu a fost un mare succes al vietii mele

Adevărul Adevărul,
INTERVIU VIDEO Pianista Elisabeth Leonskaja: Castigarea Concursului Enescu a fost un mare succes al vietii mele

Celebra pianista Elisabeth Leonskaja, care a interpretat, duminica, Imperialul de Beethoven, la Ateneu, spune ca si-a inceput in Romania, in 1964, o cariera prodigioasa, in care muzica lui George Enescu a fost tot timpul un reper. continuă pe Adevărul

PORTRET Pianista Elisabeth Leonskaja canta Enescu si Beethoven la Bucuresti, Sibiu si Cluj-Napoca

Pianista Elisabeth Leonskaja, nascuta la Tbilisi, Georgia sovietica, in 1945, a studiat la Moscova, in prezent cu cetatenie austriaca. Marea doamna a scolii sovietice nu este pentru prima oara la Bucuresti, un taram muzical de care o leaga decenii de performante extraordinare, printre care si castigarea competitiei de pian, in 1964, a Concursului Enescu.

Adevarul.ro transmite, de la 16.30, de la Ateneu, concertul dirijat de Horia Andreescu, cu solista Elisabeth Leonskaja

Duminica,Orchestra simfonica a Radiodifuziunii din Viena, dirijata de Horia Andreescu, are in program, la Ateneu, de la ora 16. 30, lucrari de Dunser, Beethoven, Enescu. Solista va fi celebra pianista Elisabeth Leonskaja. Adevarul. ro transmite acest concert.

INTERVIU Horia Andreescu, dirijor: Prin muzica, Festivalul George Enescu reuseste sa creeze punti bune si trainice

Duminica, 8 septembrie, de la ora 16. 30, in magicul spatiu al Ateneului Roman, publicul poate asculta un concert al Orchestrei Radio din Viena, avandu-l la pupitru pe dirijorul Horia Andreescu. in program se regasesc lucrari de Dunser, Beethoven, Enescu. Solista va fi celebra pianista Elisabeth Leonskaja. Despre acest concert, dar si despre ce reprezinta Festivalul Enescu pentru publicul roman si Romania, vorbim cu dirijorul Horia Andreescu.

INTERVIU VIDEO Dirijorul italian Fabio Biondi: Cand publicul iese de la concert trebuie sa se simta extrem de fericit, nu obosit sau plictisit

Joi seara, in seria Concertelor de la miezul noptii, pe scena Ateneului Roman, Orchestra Europa Galante, dirijata de Fabio Biondi, a interpretat opera Silla de Georg Friedrich Handel. Dirijorul Fabio Biondi a acordat un interviu pentru Adevarul in care a vorbit despre opera in stil baroc, despre energia din sala Ateneul in care se canta la miez de noapte si despre relatia sa cu Festivalul International George Enescu.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2097 seconds )