Libnet.ro
UNICEF

05:00

Investitiile straine directe au crescut in primele sapte luni cu 15,9%, pana la 2,08 miliarde de euro

Adevărul Adevărul,
Investitiile straine directe au crescut in primele sapte luni cu 15,9%, pana la 2,08 miliarde de euro

Investitiile straine directe au insumat 2,08 miliarde de euro in primele sapte luni, in crestere cu 15,9% fata de aceeasi perioada din anul 2014, din care participatiile la capital, inclusiv profitul reinvestit, au inregistrat 1,23 miliarde euro, iar creditele intragrup s-au ridicat la 856 milioane euro, potrivit Bancii Nationale a Romaniei. continuă pe Adevărul

INS: Constructiile au crescut, in primele sapte luni, cu peste 11% fata de perioada similara din 2014

Volumul lucrarilor de constructii a crescut, in primele sapte luni ale acestui an, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 11,3%,.

Productia de carbune tarii a crescut cu 0,8% in primele sapte luni

Productia de carbune net a Romaniei a totalizat, in primele sapte luni ale acestui an, 2,601 milioane tone echivalent petrol, fiind cu 0,8% 19. 700 tep) mai mare fata de cea din perioada similara din 2014, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica INS).

Crestere de 3% a resurselor de energie primara

Resursele de energie primara au crescut, in primele sapte luni din 2015, cu 3,2%, iar cele de energie electrica s-au marit cu 6,9%, raportat la perioada similara a anului trecut, releva datele Institutului National de Statistica INS).

Productia industriala a crescut cu 3,2% in primele sapte luni ale anului, dar industria extractiva a scazut puternic

Productia industriala a avansat cu 2,6% in perioada ianuarie-iulie ca serie bruta si cu 3,2% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit datelor furnizate de catre Institutul National de Statistica INS).

Serviciile prestate firmelor au avansat cu 8,1% la sapte luni. IT-ul si transporturile, pe val

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor a crescut in primele sapte luni ale anului, fata de perioada similara a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,1%, respectiv 8%.

Deficit de cont curent in atenuare cu 65% la sapte luni

Conform datelor BNR contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 347 milioane EUR in primele sapte luni ale anului, in atenuare cu 65. 2% an/an. Aceasta evolutie a fost determinata, in principal, de dinamica componentelor venituri secundare- transferurile curente intre rezidenti si nerezidenti- +28. 7% an/an), servicii +9. 3% an/an) si venituri primare deficit in atenuare cu 26. 1% an/an, la 1,687 milioane EUR). Pe de alta parte, componenta bunuri a consemnat un deficit de 3,536 milioane EUR, in intensificare cu 17. 7% an/an. In cadrul balantei de plati, bunurile reflecta valoarea bunurilor mobile care fac obiectul unui transfer de proprietate intre rezidenti si nerezidenti, indiferent daca bunurile trec sau nu frontiera tarii. Spre deosebire de statistica comertului international cu bunuri ceaelaborata de INS) intrucat nu are loc schimbul de proprietate asupra bunului, in balanta de plati nu sunt inregistrate bunurile pentru prelucrare in Romania, respectiv bunurile pentru prelucrare in strainatate.

Contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 347 milioane euro

Contul curent al balantei de plati a inregistrat la sapte luni un deficit de 347 milioane euro, comparativ cu 997 milioane euro in perioada similara din 2014, in conditiile reducerii deficitului veniturilor primare, al majorarii excedentelor balantei serviciilor si balantei veniturilor secundare, informeaza un comunicat de presa.

Contul curent al balantei de plati a inregistrat la sapte luni un deficit de 347 milioane euro

Contul curent al balantei de plati a inregistrat la sapte luni un deficit de 347 milioane euro, comparativ cu 997 milioane euro in perioada similara din 2014, in conditiile reducerii deficitului veniturilor primare, al majorarii excedentelor balantei.

Pro si contra. O mama ar trebui sa tina regim in primele 12 luni dupa nastere?

Mamele nu ar trebui sa tina regim in primele 12 luni dupa nastere, arata un studiu recent efectuat de oamenii de stiinta din Germania. In pofida tuturor cercetarilor, parerile sunt cat se poate de impartite. Un.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 05:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2387 seconds )