Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ion Barbu si cocaina, cea mai mare patima a sa. Scriitorul isi stimula geniul si isi omora zilele cu droguri: Ma luptam in camera mea cu chinurile eterului

Adevărul Adevărul,
Ion Barbu si cocaina, cea mai mare patima a sa. Scriitorul isi stimula geniul si isi omora zilele cu droguri: Ma luptam in camera mea cu chinurile eterului

Nu mai este un secret faptul ca multi scriitori romani au folosit drogurile ca stimulent in creatie. Macedonski a luat hasis, Eminescu a fost tratat cu morfina, Mircea Eliade a folosit opium si cannabis. O relatie speciala cu narcoticele a avut si Ion Barbu, care au ajuns aproape sa-i distruga viata, stimulandu-i la maxim insa si creativitatea. continuă pe Adevărul

Bulgareala zdravana. Vezi cea mai mare bataie cu bulgari

Cea mai mare bataie cu bulgari de zapada din Statele Unite ale Americii a avut loc in centrul Washingtonului. Participantii s-au impartit in doua tabere, conduse de Batman si Captain America. Sute de tineri s.

Cat de mare este Insula Mare a Brailei? Secretele pamantului dintre ape, de la imparatia pestilor la cea mai mare ferma agricola din Europa

Insula Mare a Brailei inseamna zeci de mii de hectare de teren arabil prinse intre diguri si inconjurate de-o parte si de alta de Dunare. Candva era cea mai mare exploatare piscicola naturala a tarii, dupa Delta Dunarii. Asta pana cand comunistii au oprit artificial inundatiile anuale, cu diguri, si au facut din ea cea mai mare ferma agricola din Europa.

Internetul va deveni mult mai rapid: Ce e HTTP/2, cea mai mare schimbare din ultimii 15 ani?

Cea mai mare schimbareprin care va trece Internetul anilor 2000 il va face mult mai rapid, atat pe desktop, cat si pe mobil. Ce este standardul HTTP/2 si ce trebuie sa stii despre el? Chiar daca nu esti la curent cu standardele de pe Internet, trebuie sa stii cateva detalii despre HTTP/2. De peste un [].

FOTO Marturii din epoca de aur a Olandei, la cea mai mare expozitie Rembrandt din Romania

Timisorenii si iubitorii de arta de tara sau strainatate mai au la dispozitie mai trei saptamani pentru a vizita fenomenala expozitie Rembrandt, de la Muzeul de Arta.

Protest al sindicalistilor CE Oltenia: ANRE, cea mai mare mafie!

Aproximativ 120 de oameni din Sindicatele Complexului Energetic Oltenia au protestat, joi, timp de doua ore, in fata sediului Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei ANRE). Oamenii au acuzat agentia de partinirea unor companii la accesul pe piata energiei electrice.

Cea mai mare companie privata din Oltenia a intrat in insolventa. Ce firme au cerut falimentul firmei lui Sarcina

Societatea Succes Nic Com, patronata de omul de afaceri Nicolae Sarcina, a intrat in insolventa, in urma hotararii Tribunalului Gorj.

Ce inseamna sa fii pocait? Cea mai mare greseala pe care o fac multi romani cand vine vorba de pocainta

Esenta a crestinismului, pocainta a ajuns sa fie considerata de multi romani doar parasirea bisericii traditionale si impartasirea crezului unor biserici protestante. Folosit de multe ori in sens peiorativ, termenul de pocait este gresit atribuit sectantilor, asa cum sunt numiti crestinii din confesiunile protestante. in realitate, pocainta este o stare pe care ar trebu sa o experimenteze orice crestin.

Stop avortului! Cea mai mare campanie din lume care lupta impotriva avorturilor ajunge in Romania, la Cluj

40 de zile pentru viata este o campanie care are loc, pentru prima data in Romania, si care isi propune sa marcheze inceputul incetarii avorturilor. O prima actiune are loc la Cluj. Cum? Oamenii se vor aduna in fata Clinicii de Obstetrica-Ginecologie II) Dominic Stanca, zilnic, din 18 februarie si pana pe 29 martie, intre orele 7. 00 si 19. 00, si se vor ruga si vor incerca sa convinga femeile sa nu avorteze.

Bugetul municipiului Buzau, mai mare decat cel de anul trecut. Investitiile in infrastructura au prioritate

Bugetul local al municipiului Buzau pe 2015 este de aproape 250 de milioane de lei, mai mare decat cel de anul trecut. Bugetul este construit, in cea mai mare parte, din sume directionate de la Bucuresti, si mai putin pe incasarile locale. Proiectul de hotarare pentru aprobarea lui a trecut de votul consilierilor municipali, desi reprezentantii PNL si PP-DD au votat impotriva.

FOTO Maramuresul da lumii cea mai inalta biserica de lemn din Europa. Povestea unei biserici unicat

Cea mai inalta biserica de lemn din lume se gaseste pe pamant maramuresean. Si nu oriunde, ci in singurul loc din lume unde moartea are haz, Sapanta, cu al ei Cimitir Vesel. Este vorba despre Manastirea Sapanta Peri, care are o inaltime de 75 m.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2191 seconds )