Libnet.ro
UNICEF

00:07

Jihadistii din Statul Islamic au preluat controlul celei mai mari hidrocentrale din Irak si a mai multor campuri petrolifere

Adevărul Adevărul,
Jihadistii din Statul Islamic au preluat controlul celei mai mari hidrocentrale din Irak si a mai multor campuri petrolifere

Combatantii din cadrul gruparii militante Stat Islamic in Irak si Siria au preluat controlul celui mai mare baraj hidroelectric de pe raul Tigru din Irak, care alimenteaza cu energie electrica orasul Mosul, a declarat duminica un comandant al luptatorilor kurzi care aparau instalatia, relateaza CNN. Jihadistii au mai preluat si mai multe campuri petrolifere in provincia Ninewa. continuă pe Adevărul

Militantii islamisti din Irak au preluat controlul celei mai mari hidrocentrale din tara

Militantii islamisti din Irak au preluat controlul celei mai mari hidrocentrale din tara, baraj siuat pe raul Tigru, au anutat luptatorii kurzi care aparau instalatia.

Gruparea terorista Statul Islamic a capturat inca o rafinarie petroliera din Irak

Rebelii jihadisti grupati in Statul Islamic, organizatie afiliata al-Qaeda care a reusit sa captureze aproape intreaga parte de nord a Irakului si a declarat acolo un califat islamic, a capatat acum controlul asupra inca unei rafinarii petroliere si a a unui camp petrolifer.

VIDEO Jihadistii Statului Islamic au preluat controlul asupra celui mai mare baraj din Irak si a unui camp petrolifer

Statul Islamic a preluat controlul asupra celui mai mare barak din Irak, asupra unui camp petrolifer si altor 3 orase, fara a intampina rezistenta din partea luptatorilor kurzi, transmite Reuters. Controlul asupra barajului ar putea oferi Statului Islamic, care a amenintat ca va ataca Bagdadul, posibilitatea de a inunda orase importante din tara ridicand brusc mizele in conflictul nascut din incercarea de a rasturna guvernul prim-ministru Nuri al-Maliki.

Jocuri ascunse pe seama celei mai frumoase sosele din Romania

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania amana de aproape doi ani de zile rezilierea contractului semnat cu firma asfaltatorului Nelu Iordache pentru repararea Transalpina. Astfel, acesta nu este obligat sa returneze statului garantia de buna executie.

Internetul a dat nastere celei mai scumpe salate de cartofi: 55.000 de dolari pentru un preparat cat se poate de banal

Unul dintre cele mai controversate si mai mediatizate proiecte de crowdfunding a ajuns la final. Celebra salata de cartofi care a scandalizat internetul a reusit sa stranga peste 55 de mii de dolari, potrivit Uber Gizmo.

VIDEO Calatorie in preistorie, prin intermediul celei mai mari expozitii de dinozauri

Buzoienii, atat cei mici, cat si adultii pasionati de preistorie, au sansa sa calatoreasca in timp, cu multe milioane de ani in urma, vizitand o expozitie de dinozauri deschisa la etajul unui mall din nordul municipiului Buzau. Evenimentul organizat impreuna cu National Georgaphic se va desfasura in perioada 1-17 august iar intrarea este gratuita.

Scrisoarea reginei Maria catre fiul sau: Atunci m-am ridicat ca o tigroaica, din dragoste pentru tine, Carol, pentruca mai credeam in tine

Printul Carol participa la un bal in Bucuresti in locul tatalui sau, regele Ferdinand, care este bolnav. Acolo se indragosteste de Elena Lupescu, relatie pe care o contiua si dupa aceea. Regina Maria, ca sa il desparta de amanta lui, il trimite pe Carol la inmormantarea matusii ei, regina Alexandra a Angliei. inainte de plecare, Ferdinand il pune pe Carol sa isi dea cuvantul ca se va intoarce in tara. Dupa inmormantare, Carol dispare. Peste un an, in Ajunul Craciunului, trimite celor de acasa o scrisoare din Venetia, in care cere sa fie sters din registrul familiei regale si sa i se acorde dreptul de a trai sub un alt nume. Si se obliga sa nu mai calce in Romania timp de zece ani. in seara aceleeasi zile, regina Maria ii scrie fiului sau o scrisoare de despartire.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2089 seconds )