Libnet.ro
UNICEF

00:07

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Regalitatii: 10 Mai este o zi profund legata de statalitatea romaneasca

B1 B1,
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Regalitatii: 10 Mai este o zi profund legata de statalitatea romaneasca

Presedintele Klaus Iohannis a scris duminica, intr-o postare pe pagina personala de Facebook, despre Ziua Regalitatii, o zi profund legata de statalitatea romaneasca. Iohannis a explicat ca ziua de 10 mai o. continuă pe B1

Ziua Regalitatii. 10 Mai, ziua cu tripla semnificatie istorica

Ziua Regalitatii. Data de 10 Mai marcheaza trei momente importante din istoriografia Romaniei: inceputul domniei lui Carol I, Independenta de stat si incoronarea primului rege al tarii. Din aprilie anul acesta, ziua de 10 Mai este si zi de sarbatoare nationala, printr-o decizie a Camerei Deputatilor.

Mesajul lui Klaus Iohannis de ziua Regalitatii

Presedintele Klaus Iohannis a scris, pe Facebook, ca serbarea zilei de 10 mai, ziua Regalitatii, este, in sine, o serbare a indentitatii romanilor.

Semnificatii istorice pentru ziua de 10 mai

La 10 mai 1866 Carol I a fost proclamat principe suveran al Principatelor Unite, prin plebiscit. in aceeasi zi, Domnitorul Carol I al Romaniei a depus juramantul de credinta fata de tara.

Klaus Iohannis, de Ziua egalitatii de sanse: Egalitatea de gen trebuie sa devina realitate in Romania

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a scris, vineri, un mesaj pe contul sau de Facebook, cu ocazia Zilei egalitatii de sanse intre femei si barbati im care spune ca respectul fata de cei din jurul nostru este o virtute iar egalitatea de gen trebuie sa devina realitate intr-o Romanie moderna.

Ziua Regalitatii in Capitala: Un maraton, un semimaraton si un cros vor avea loc duminica, cu startul si sosirea la Palatul Elisabeta

Un maraton pe distanta de 42 de kilometri, un semimaraton de 21 de kilometri si un cros de 10,5 kilometri au loc duminica, in Capitala, cu startul si sosirea la Palatul Elisabeta, competitiile fiind organizate pentru a marca Ziua Regalitatii - 10 mai.

Ziua Regalitatii. Marturiile a sapte personalitati culturale despre perioada monarhiei si despre membrii Casei Regale a Romaniei

Ziua Regalitatii, 10 mai. Lascar Zamfirescu, liberalul Radu Campeanu, Dinu Zamfirescu, presedintele Consiliului stiintific al IICCMER, muzicianul Gheorghe Zamfir, scriitorul Sorin Alexandrescu si academicienii Serban Papacostea si Dan Berindei au povestit despre intalnirile sau chiar prieteniile cu regele Mihai I sau cu alti membri ai Casei Regale, despre momentul abdicarii regelui din 1947, dar si despre cum arata Romania in perioada monarhiei.

Victor Ponta, mesaj de Ziua Regalitatii: Casa Regala a sprijinit Romania in momente dificile, ne-a invatat ce inseamna patriotismul si a oferit tarii repere morale inalte

Premierul Victor Ponta a transmis pe pagina de Facebook un mesaj de Ziua Regalitatii, in care afirma ca Romania a fost sprijinita de Casa Regala in cele mai dificile momente. De asemenea, Casa Regala a.

Ponta, mesaj de Ziua Regalitatii: Casa Regala a sprijinit Romania in momente dificile si a definit repere morale inalte

Casa Regala a sprijinit Romania in momente dificile, a invatat ce inseamna patriotismul si a oferit tarii o directie puternica prin definirea unor repere morale inalte, romanii avand obligatia sa sustina aceste valori si sa invate noile generatii sa faca la fel, afirma premierul Victor Ponta.

Ziua Regalitatii, sarbatorita duminica printr-un maraton,un semimaraton si un cros

Ziua Regalitatii 10 mai) va fi sarbatorita in Capitala printr-un maraton pe distanta de 42 de kilometri, un semimaraton de 21 de kilometri si un cros de 10,5 kilomet. Startul celor trei probe se va da la.

Academicianul Dinu C. Giurescu, despre semnificatia zilei de 10 mai

Radu Tudor a publicat pe blogul sau mesajul transmis de academicianul Dinu C. Giurescu referitor la semnificatia zilei de 10 mai. Iata ce a scris academicianul cu privire la ziua de 10 mai:Ganduri despre 10 MaiFiecar.

ştiri de la B1

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2548 seconds )