Libnet.ro
UNICEF

22:45

Legea darii in plata: ceva ce nu am vrea sa se descopere vreodata

Hotnews Hotnews,
 Legea darii in plata: ceva ce nu am vrea sa se descopere vreodata

Suntem pe cale sa aprobam legea darii in plata. Sunt convins ca va trece si la Camera Deputatilor cu vot de 100 la suta, ca si la Senat. O lege care nu trebuia adoptata in nicio forma, niciodata. Ea reprezinta dispretul maxim fata de piata, fata de contracte si, nu in ultimul rand, fata de oameni si fata de viitor, caci nimeni nu va mai crede, de acum incolo, ca cineva garanteaza respectarea contractelor. continuă pe Hotnews

Guvernul discuta miercuri despre legea darii in plata

Guvernul discuta in sedinta de miercuri despre legea darii in plata, pe ordinea de zi figurand o nota privind formularea punctului de vedere al Executivului pe aceasta tema. Legea darii in plata a fost adoptata luni in Senat, in unanimitate, prevederile urmand sa se aplice numai celor cu credite mai mici de 150. 000 de euro, inclusive cele acordate prin programul Prima Casa.

Punct de vedere al Guvernului: Legea darii in plata sa-si pastreze si chiar sa-si consolideze caracterul social

Guvernul considera ca legea darii in plata trebuie sa-si pastreze caracterul social, a declarat miercuri Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului. Acesta a precizat ca potrivit Ministerului Finantelor, extinderea prevederilor legii si la creditele acordate prin programul Prima Casa nu ar fi benefica. Aceasta in conditiile in care rata de neperformanta a programului este extrem de mica.

Plafonul de 150.000 de euro din legea darii in plata ar fi neconstitutional. Cum argumenteaza expertii

Legea darii in plata, in forma adoptata luni in Senat, include prevederi ce pot fi atacate la Curtea Constitutionala. Cea mai importanta, sustin expertii consultati de Adevarul, se refera la plafonul de 150. 000 de euro impus creditelor pentru care se aplica legea, acesta fiind discriminatoriu.

Legea darii in plata, dezbatuta in plenul Senatului. Prevederile se aplica creditelor sub 150.000 de euro, inclusiv cele Prima Casa

Legea darii in plata, prin care romanii cu credite pot ceda bancii locuinta cu care au garantat imprumutul, se afla astazi pe ordinea de zi a Senatului, dupa ce a trecut saptamana trecuta de comisiile de specialitate. Dezbaterea este in desfasurare, iar senatorii au stabilit pana acum ca legea se va aplica doar creditelor sub 150. 000 de euro, inclusiv cele acordate prin programul Prima Casa.

Legea darii in plata: ce inseamna, cine beneficiaza de pe urma ei si cum functioneaza

Darea in plata, legea care din toamna anului trecut a impartit opinia publica din Romania, a fost adoptata in plenul Senatului si urmeaza sa fie supusa votului final, in Camera Deputatilor. Ce inseamna, mai exact, darea in plata, care sunt beneficiarii acestei legi si care este mecanismul de functionare al acesteia.

Sergiu Oprescu: Majoritatea tacuta se va trezi dupa legea darii in plata si va intreba de ce s-au scumpit creditele

Sergiu Oprescu, presedintele Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor ARB), a declarat ca exista o majoritate tacuta in societate, care, deocamdata, nu se exprima in legatura cu proiectul legii darii in plata.

Deputatii ar putea scoate Prima Casa din legea darii in plata, anticipeaza bancherii

Aplicarea legii darii in plata la programul guvernamental Prima Casa ar putea fi anulata de catre Camera Deputatilor, camera decizionala, cu ajutorul parlamentarilor PSD, estimeaza, marti, analistii unor banci, in primele rapoarte publicate dupa ce Senatul a votat o prima forma a legii.

Legea darii in plata, adoptata de Senat. Legea se va aplica si Primei Case. Ramane insa plafonul cerut de BNR, de 150.000 de euro

Senatorii au adoptat luni, in unanimitate, proiectul legii darii in plata a unor imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, cu amendamentul ca programul Prima casa sa fie inclus in acest act normativ. S-au inregistrat 119 voturi pentru aceasta lege trimisa la reexaminare de presedintele Klaus Iohannis. HotNews a transmis LIVE TEXT dezbaterile din Senat.

Florin Danescu (ARB): Plafonul de 150.000 de euro nu rezolva toate problemele din Legea darii in plata

Introducerea plafonului de 150. 000 de euro in Legea privind darea in plata rezolva un singur aspect solicitat in cererea de reexaminare a Presedintiei, dar mai sunt multe altele care raman nerezolvate, sustine presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor ARB), Florin Danescu.

Guvernul este de acord cu legea darii in plata, dar cu anumite conditii

Guvernul este de acord cu legea darii in plata, dar considera ca ar trebui sa aiba un marcat caracter social, iar prevederile sale nu ar trebui sa se aplice si programului Prima Casa, ministerul de Finante si cel al Justitiei avand o serie de observatii asupra initiativei legislative, transmite Mediafax.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2237 seconds )