Libnet.ro
UNICEF

08:30

Legea gratierii, retrimisa la Comisia juridica pentru a fi adoptata in forma trimisa de Guvern

Antena3 Antena3,
Legea gratierii, retrimisa la Comisia juridica pentru a fi adoptata in forma trimisa de Guvern

Plenul Senatului a decis luni, cu majoritate de voturi, retrimiterea la Comisia juridica a proiectului legii gratierii pentru ca acesta sa fie adoptat in forma trimisa Parlamentului de Guvern pe 31. continuă pe Antena3

Legea gratierii, in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final

Proiectul de lege al gratierii, finalizat joi de Comisia juridica, urmeaza sa intre astazi in plenul Senatului pentru dezbatere si vot final, dupa ce, tot astazi, senatorii juristi vor adopta raportul de admitere al actului normativ.

Legea gratierii revine la forma propusa de Guvern. De ce a intors PSD proiectul

Senatorii PSD-ALDE au decis sa intoarca Legea gratierii la Comisia juridica, dar nu pentru a mai fi dezbatuta, ci pentru a fi adoptata in forma in care a venit de la Guvern. Astfel, Liviu Dragnea incearca sa se dezica de modificarile in favoarea penalilor operate de senatorul PSD Serban Nicolae, care au scos din nou lumea in strada.

Legea gratierii a trecut de Comisia juridica. Dragnea: Pe mine m-a interesat ca acele amendamente sa nu fie adoptate. Daca nu mai am autoritate in PSD, o sa plec si o sa ma apuc de pescuit in mod profesionist (VIDEO)

Proiectul legii gratierii merge inainte. Gratierea a trecut de Comisia juridica din Senat. Senatorii juristi au dat luni raport de admitere asupra proiectului de lege, cu un vot strans, de 5 la 4, dupa.

Raluca Turcan, despre absenta Alinei Gorghiu de la Comisia juridica a Senatului: Nu as putea sa o suspectez de blat cu PSD

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, vineri, ca nu ar putea sa o suspecteze pe Alina Gorghiu de blat cu PSD pentru absenta de la votul din Comisia juridica pentru gratierea faptelor de.

UPDATE Legea gratierii merge in plenul Senatului, dar doar pentru a fi intoarsa la Comisia Juridica - Dragnea si Tariceanu vor sa se revina la forma initala a Guvernului

Proiectul legii gratierii a primit un raport favorabil, cu amendamente, in comisia juridica din Senat luni dimineata si ar urma sa intre la votul final luni dupa-amiaza. In forma adoptata au ramas exceptate de la gratiere faptele de coruptie, precum si abuzul in serviciu si conflictul de interese. Potrivit estimarilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in forma aceasta, ar beneficia de gratiere 1032 de persoane din care 433 ar iesi din inchisoare, 589 ar beneficia de o reducere cu trei ani a pedepselor, la care se adauga noua minori si o persoana de peste 70 de ani. UPDATE Ora 14. 00 Dupa ce Liviu Dragnea a declarat ca forma cea mai buna a proiectului este cel initial al Guvernului, conducerea Senatului a decis sa puna proiectul pe ordinea de zi a plenului si in sedinta sa se voteze retrimiterea la comisie, unde practic sa se dea un raport pe forma initiala. Aceasta decizie a fost confirmata de presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, care a declarat ca aceasta este decizia coalitiei, luata dupa ce in comisie s-a votat gratierea faptelor de coruptie, desi acest vot a fost intors. Acest lucru inseamna ca toate dezbaterile care s-au desfasurat pe parcursul a mai multor sedinte ale comisiei, la care au participat si reprezentanti ai Ministerului Justitiei, CSM, Asociatia Magistratilor, Parchetul General, Uniunea Nationala a Barourilor, vor deveni nule.

Ies din inchisoare 453 de persoane, pentru 589 se reduce pedeapsa cu trei ani

ACTUALIZARE 13:28 Serban Nicolae: Legea gratierii, in forma actuala, este absolut ineficienta, nu rezolva absolut nimic Presedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Serban Nicolae, considera ca legea gratierii, asa cum a fost adoptata de comisia pe care o conduce, este absolut ineficienta pentru ca nu rezolva absolut nimic din moment ce doar aproximativ 450 de persoane ar urma sa iasa din inchisoare si alte aproximativ 600 ar urma sa beneficieze de reducerea pedepsei. ------ Comisia juridica a Senatului a adoptat luni, cu majoritate de voturi PSD si UDMR), raportul de admitere al legii gratierii, potrivit caruia ar urma sa iasa din inchisoare, in termen de 48 de ore de la intrarea in vigoare a legii, 453 de persoane, in vreme ce alti 589 de condamnati vor beneficia de o reducere cu trei ani a pedesei. Persoanele condamnate pentru fapte de coruptie, abuz in serviciu sau conflict de interese sunt exceptate de la a fi gratiate.

Legea gratierii merge in plenul Senatului - 1032 de persoane ar beneficia de gratiere si reducerea pedepsei/ Faptele de coruptie nu se gratiaza

Proiectul legii gratierii a primit un raport favorabil, cu amendamente, in comisia juridica din Senat luni dimineata si ar urma sa intre la votul final luni dupa-amiaza. In forma adoptata au ramas exceptate de la gratiere faptele de coruptie, precum si abuzul in serviciu si conflictul de interese. Potrivit estimarilor Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in forma aceasta, ar beneficia de gratiere 1032 de persoane - 433 ar iesi din inchisoare, 589 ar beneficia de o reducere cu trei ani a pedepselor, la care se adauga noua minori si o persoana cu peste 70 de ani. UPDATE Presedintele comisiei juridice Serban Nicolae a declarat ca inca nu s-a decis daca va sustine si in plen amendamentele sale prin care faptele de coruptie sunt gratiate, repetand faptul ca nu o va face daca nu exista sustinere. Intre timp insa, presedintele Liviu Dragnea a sustinut ca ar dori ca proiectul sa treaca de Senat in forma initiala a Guvernului, ceea ce ar insemna ca nu se mai voteaza legea in forma finalizata luni cu toate modificarile.

UPDATE Alina Gorghiu sustine ca Legea gratierii in forma Guvernului rezolva speta punctuala a lui Dragnea, desi proiectul guvernului excepteaza de la gratiere faptele pentru care a fost condamnat liderul PSD

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat luni in plenul Senatului ca motivul pentru care Liviu Dragnea a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului Legii gratierii si adoptarea lui in forma transmisa de Guvern este ca in respectiva forma legea prevede gratierea celor condamnati pentru infractiuni electorale, dar si a celor condamnati cu suspendare, asa cum este cazul liderului PSD, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012. Pe de alta parte, Dragnea a fost condamnat pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, iar in forma guvernului toate infractiunile prevazute in aceasta lege sunt exceptate de la gratiere. De semnalat de asemenea ca si infractiunea de marturie mincinoasa, pentru care a fost trimis in judecata de catre DNA Calin Popescu-Tariceanu, este gratiata in forma guvernului, insa fusese exceptata de la gratiere in forma care iesise din comisia juridica.

Alina Gorghiu: Legea gratierii in forma Guvernului rezolva speta punctuala a lui Dragnea/ Proiectul initial gratiaza si infractiunea de marturie mincinoasa, pentru care este judecat Tariceanu

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat luni in plenul Senatului ca motivul pentru care Liviu Dragnea a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului Legii gratierii si adoptarea lui in forma transmisa de Guvern este ca in respectiva forma legea prevede gratierea celor condamnati pentru infractiuni electorale, dar si a celor condamnati cu suspendare, asa cum este cazul liderului PSD, condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012. De semnalat de asemenea ca si infractiunea de marturie mincinoasa, pentru care a fost trimis in judecata de catre DNA Calin Popescu-Tariceanu, este gratiata in forma guvernului, insa fusese exceptata de la gratiere in forma care iesise din comisia juridica.

Plenul Senatului a votat retrimiterea la Comisia Juridica a Legii Gratierii

Plenul Senatului a votat luni retrimtierea la Comisia Juridica a proiectului Legii Gratierii, in aceeasi zi in care aceasta comisia a dat un raport amplu cu multe amendamente admise. Retrimiterea a fost ceruta de PSD si ALDE dupa ce atat Liviu Dragnea cat si Calin Popescu-Tariceanu au afirmat ca prefera forma iniala a proiectului, cea a Guvernului, desi la comisia juridica au avut loc mai multe sedinte in care s-a discutat fiecare articol din acest proiect, inclusiv cu reprezentanti si institutiile judiciare.

ştiri de la Antena3

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2247 seconds )