Libnet.ro
UNICEF

05:30

Lia Savonea denunta criza fara precedent din CSM si sesizeaza CCR cu privire la actiunile Anei Bircahll

Antena3 Antena3,
Lia Savonea denunta criza fara precedent din CSM si sesizeaza CCR cu privire la actiunile Anei Bircahll

Presedintele CSM Lia Savonea a denuntat marti, intr-o declaratie de presa, criza fara precedent din cadrul institutiei generata de lipsa cvorumului de la sedintele de plen, anuntand totodata ca va. continuă pe Antena3

Lia Savonea va incerca marti pentru a sasea oara numirea Adinei Florea la sefia Sectiei speciale O parte din magistratii din CSM vor sa o revoce Cate voturi sunt necesare pentru o astfel de decizie si care este procedura

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii se intruneste marti, cand Lia Savonea vrea sa faca o noua incercare - a sasea - de numire a procurorului Adina Florea la sefia Sectiei de anchetare a magistratilor. O parte din membrii CSM intentioneaza ca in sedinta de maine sa ceara revocarea din functie a lui Savonea, acuzata ca a luat CSM pe persoana fizica, au declarat surse din Consiliu pentru HotNews. ro. O astfel de decizie - pentru care ar fi necesare 10 voturi - ar fi fara precedent in istoria CSM.

VIDEO Scandal fara precedent in Consiliul Superior al Magistraturii. Savonea sesizeaza CCR in cazul Anei Birchall, pe care o acuza de subminarea activitatii CSM

Presedintele Consiliului Superior al magistraturii, Lia Savonea, a anuntat marti seara sesizarea Curtii Constitutionale in cazul ministrului Justitiei, Ana Birchall, pe care o acuza de ingerinta grava in activitatea procurorilor si actiuni de subminare a autoritatii Consiliului. De asemenea, Savonea a anuntat ca initiaza propuneri de modificari legislative, asa incat membrii CSM care lipsesc nejustificat de la sedinte sa isi piarda mandatul. Ea a facut acest anunt dupa ce marti a esuat pentru a sasea oara in demersul de numire a Adinei Florea la sefia Sectiei de anchetare a magistratilor, pentru ca la sedinta de plen nu a fost cvorum, ca urmare a absentei procurorilor.

Lia Savonea vrea puteri absolute in CSM. Lupta pentru Adina Florea, mutata la CCR

Pusa in fata celei de-a sasea tentative nereusite de a o pune pe Adina Florea in fruntea Sectiei Speciale, sefa CSM, Lia Savonea, a cerut modificarea legii care sa-i permita revocarea membrilor CSM. Aceasta a anuntat sesizarea Curtii Constitutionale cu un conflict juridic constitutional fata de actiunile ministrului Ana Birchall. Magistratii CSM au criticat propunerea Liei Savonea de modificare a legislatiei, calificand-o drept o aberatie.

MAGISTRATII, NEMULTUMITI DE LIA SAVONEA, PRESEDINTELE CSM Scandal in Consiliul Superior al Magistraturii

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii CSM) a fost convocat pentru maine de presedintele Lia Savonea, care incearca pentru a cincea oara sa o instaleze in functia de procuror sef al contestatei Sectii de Investigare a Infractiunilor din Justitie pe Adina Florea.

Lia Savonea insista pentru desfasurarea sedintei CSM: L-am sunat pe procurorul general, nu mi-a raspuns

UPDATEPresedintele CSM, Lia Savonea, a declarat marti ca l-a sunat pe procurorul general interimar Bogdan Licu pentru a-i cere explicatii in legatura cu organizarea unei intalniri la Parchetul General, la.

Blocaj la CSM. Lia Savonea propune ca membrii Consiliului care nu vin la sedintele de plen sa isi piarda mandatul

UPDATEPresedintele CSM, Lia Savonea, a propus marti o modificare legislativa rapida, care sa prevada ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii care absenteaza nemotivat la sedintele de plen.

Lia Savonea incearca din nou sa obtina la CSM numirea Adinei Florea la sefia Sectiei speciale

Presedintele CSM, Lia Savonea, a convocat, marti, o noua sedinta a plenului Consiliului, care are pe ordinea de zi numirea Adinei Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Razboi intern in CSM: Procurorii ii cer presedintei Lia Savonea sa arate documentatia care a stat la baza controversatelor propuneri de modificare a Legii ANI

Continua conflinctul in interiorul Consiliului Superior al Magistraturii CSM). Patru din cei cinci procurori i-au cerut presedintei Lia Savonea documentatia care a stat la baza propunerilor de modificare a Legii de.

Presedintele CSM, Lia Savonea, incearca din nou sa o numeasca Adinei Florea la sefia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ)

Lia Savonea a convocat, marti, o noua sedinta in cadrul careia se va incerca numirea Adinei Florea in fruntea Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie SIIJ), se arata inordinea de zi a.

Lia Savonea, principalul aliat al PSD din Justitie, ar putea fi revocata de la sefia CSM

Mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii ar urma sa declanseze procedura de revocare a Liei Savonea din functia de presedinte a institutiei. Pentru a fi supusa dezbaterii, cererea de revocare trebuie sa fie semnata de de cel putin o treime dintre membrii CSM, adica de sapte persoane.

ştiri de la Antena3

actualitate, 05:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.1985 seconds )