Libnet.ro
UNICEF

19:30

Libertatea - cel mai de pret castig

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Libertatea - cel mai de pret castig

22 decembrie 1989 ramane o data de referinta in istoria poporului nostru, care marcheaza eliberarea de sub regimul comunist si inlaturarea sotilor Ceausescu de la conducerea tarii. in perioada 16 si 25 decembrie 1989 au avut loc proteste, lupte de strada si demonstratii ample, care au culminat cu procesul si executia sotilor Ceausescu. Sfarsitul secolului al XX-lea a dus la prabusirea regimurilor comuniste din centrul si estul Europei. Schimbarea de putere s-a petrecut, in cea mai mare parte, fara violente sau varsari de sange. Evenimentele au inceput in Polonia, au continuat in Ungaria, Germania de Est, Bulgaria si Cehoslovacia. continuă pe Ziarul Bursa

Ministerul Fondurilor Europene preia Managementul Programelor Operationale Mediu si Transport, care au cel mai mare risc de pierdere a banilor

Ministerul Fondurilor Europene preia activitatea si structurile Autoritatilor de Management aferente Programului Operational Sectorial Mediu si Programului Operational Sectorial Transport, potrivit Ordonantei de Urgenta pentru aprobarea unor masuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, care a fost publicata in Monitorul Oficial astazi, 22 decembrie - potrivit unui comunicat al Ministerului. Programul Operational Sectorial Mediu are o alocare financiara de 4,41 miliarde de euro, iar Programul Operational Sectorial Transport are o alocare de 4,42 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013. Eugen Teodorovici a declarat recent ca aceste doua programe au cel mai mare risc de a pierde o parte din fondurile alocate, la finalul anului 2015 cand sumele necheltuite sunt automat sistate. Riscul estimat de Teodorovici este de minimum 20%.

VIDEO 22 decembrie 1989. Revolutia a inceput in Iasi la doua ore dupa fuga cu elicopterul a cuplului dictatorial

Revolutia de la Iasi a urmat tiparul celor mai multe orase din tara: s-a iesit in strada dupa plecarea lui Nicolae Ceausescu din cladirea Comitetului Central. Dupa 22 decembrie, la Iasi a murit un singur om, impuscat dupa o misiune acasa la o telefonista.

25 de ani de la Revolutie. Ziua de 22 decembrie 1989: Fuga lui Ceausescu si zeci de mii de oameni in strada, sub tiruri de gloante

In 22 decembrie 1989, zeci de mii de bucuresteni au iesit in strada si l-au fortat pe Nicolae Ceausescu sa fuga cu un elicopter. Cateva ore mai tarziu, institutii publice erau atacate de teroristi cu focuri de arma. Medicii de la Ambulanta spun ca au dus zeci de raniti, sub tiruri de gloante, scrie Mediafax.

22 decembrie 1989. Primul si singurul militar care a trecut de partea revolutionarilor: Teroristii au fost inventati de esalonul IIsi Securitate

Pe 22 decembrie, in jurul orei 10, in balconul Operei, baza revolutionarilor timisoreni, si-a facut aparitia maiorul Viorel Oancea, de la U. A fost primul si singurul militar care a trecut de partea revolutionarul inaite de fuga lui Nicolae Ceausescu.

22 decembrie 1989, ziua victoriei Revolutiei: Personajele cheie ale condamnarii sotilor Ceausescu (VIDEO)

22 decembrie 1989 a insemnat ziua in care Romania a scapat de regimul comunist. in jurul pranzului, Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, fugeau de furia multimii iesite in strada la bordul unui.

VIDEO Horoscopul zilei: luni, 22 decembrie

Aflati din horoscopul realizat de specialistul astro24. ro, astrologul Gabriel Mihailovici, ce v-au pregatit astrele pentru ziua de luni, 22 decembrie 2014.

Cel mai bun an din istoria clubului Real Madrid

Real Madrid a reusit la finalul lui 2014 sa incheie cel mai bun an din istoria sa. Trofeul Cupa Mondiala a cluburilor, pe care l-a castigat in acest week-end, se alatura altor 3 trofee cucerite in acest an.

Noua candidate la Oscarul pentru cel mai bun film strain, proiectate la Bucuresti

Noua dintre filmele propuse la Oscarul pentru cel mai bun film strain pe 2015 vor fi putea fi vazute, la Bucuresti, intre 9 si 15 ianuarie, la Cinema Studio din Capitala. Proiectiile sunt programate cu o saptamana inainte de anuntarea nominalizarilor la cea de-a 87-a editie a trofeelor Academiei americane.

Cum arata echipa ideala de la CE de handbal feminin: Cristina Neagu, cel mai bun inter stanga al competitiei

Campionatul European de handbal feminin s-a incheiat duminica, cu victoria Norvegiei a dispus in finala de Spania). Organizatorii au anuntat echipa ideala a turneului. Printre nominalizate s-a aflat si o jucatoare din Romania: Cristina Neagu fiind desemnata cel mai bun inter dreapta.

Cum a esuat Revolutia de la Iasi, cel mai minutios pregatit protest din decembrie 1989 impotriva dictaturii ceausiste

In data de 14 decembrie, la ora 16. 00, mii de oameni urmau sa se intalneasca in Piata Romana din Iasi pentru a protesta impotriva sistemului comunist. Revolta de la Iasi a fost cel mai minutios pregatita dintre toatele manifestarile similare din tara si a esuat in modul cel mai spectaculos.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 19:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2213 seconds )