Libnet.ro
UNICEF

16:30

Locul in care Nelson Mandela a fost inchis pentru 27 de ani

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
Locul in care Nelson Mandela a fost inchis pentru 27 de ani

Mario Manole, din Boldesti Scaieni Prahova), locuieste de cativa ani in Africa de Sud. In Johannesburg, mai exact. Barbatul a vazut celula in care a fost inchis Nelson Mandela timp de 27 de ani si a aflat torturile la care a fost supus acesta. continuă pe Wall-Street Ro

Funeralii Nelson Mandela. Cortegiul funerar, la sediul Guvernului (FOTO).

Sicriul cu trupul neinsufletit al lui Nelson Mandela este transportat catre sediul Guvernului. Cortegiul funerar care urmeaza sa transporte solemn sicriul cu trupul neinsufletit al lui Nelson Mandela pe strazile din Pretoria, pentru un ultim omagiu adus de multime, a parasit miercuri dimineata spitalul militar, potrivit Mediafax. Cortegiul este precedat de o escorta de motociclete. Timp de o ora, acesta va traversa strazile capitalei sud-africane pana la Union Buildings, sediul Guvernului, .

Barack Obama, Helle Thorning Schmidt si David Cameron, selfie la funeraliile lui Nelson Mandela

Discursul sutinut de Barack Obama a marcat ceremoniiile dedicate lui Nelson Mandela, marti, dar, in tribunele stadionului din Soweto, selfie-ul autoportretul) presedintelui american in compania premierilor danez si britanic a agitat mai mult spiritele pe retelele sociale, scrie AFP.

Ce i se reproseaza lui Nelson Mandela: NU a fost un sfant!

Nelson Mandela a avut un rol important in combaterea sistemului apartheid si in instalarea democratiei multirasiale in Africa de Sud, dar criticii ii reproseaza colaborarea cu membrii fostului regim de reprimare, preconizand ca stilul sau va fi respins.

Ultimele zile ale funeraliilor lui Nelson Mandela: trupul eroului sud-african se afla la sediul Guvernului

Cortegiul funerar al fostului presedinte sud-african Nelson Mandela a traversat strazile din orasul Pretoria, iar sicriul este depus la sediul guvernului. Corpul lui Mandela va ramane la guvern in urmatoarele trei zile, timp in care oamenii pot sa viziteze sicriul, iar la final va fi condus pe ultimul drum, la locul de inhumare.

Fosti gardieni si fosti detinuti ii aduc un omagiu lui Nelson Mandela in fata Robben Island

Fosti gardieni si colegi de detentie ai lui Nelson Mandela i-au adus un omagiu acestuia, marti dimineata, in Cape Town, in fata insulei-inchisoare Robben Island, unde a stat 18 dintre cei 27 de ani petrecuti in temnitele apartheidului, relateaza AFP.

FOTO: Cum este omagiat Nelson Mandela de artisti, peste tot in lume.

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela este omagiat la Soweto, in cadrul unei ceremonii la care participa peste 100 de lideri mondiali. Citeste si: Funeralii la Soweto. Liderii lumii aduc omagii lui Nelson Mandela In memoria lui Nelson Mandela, oamenii din intreaga lume au tinut sa-i aduca omagii in cele mai originale moduri. Citeste si: Basescu: Ar fi bine sa mai avem un Mandela Aflati, din galeria foto de mai sus, ce tribut i-au adus artistii lui Nelson Mandela.

Victor Ponta sustine ca nu a stiut de modificarea Codului Penal: Nu am putut sa aranjez funeraliile lui Nelson Mandela in functie de programul Parlamentului

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca nu a fost la curent cu modificarile aduse de parlamentari Codului Penal insa Parlamentul de aia legifereaza, nu trebuie sa imi ceara mie voie. Premierul a raspuns si criticilor aduse de presedintele Traian Basescu, care l-a acuzat ca a va profita de plecarea in Africa de Sud pentru a nu isi asuma raspundere pentru actiunile majoritatii USL, declarat ca nu am putut sa aranajez funeraliile lui Nelson Mandela in functie de programul Parlamentului.

Despre Nelson Mandela, sau despre un lider autentic

Romanii vor avea ocazia sa vada crampeie de istorie plimbate pe ecranele televizoarelor. Nu e esential ca avem trei premieri britanici care participa la funeraliile oficiale, nu e esential nici ca Nicholas Sarkozy si Francois Hollande dau calduros mana si isi lasa pentru o zi batalila politica pentru a fi impreuna la ceremonia dedicata lui Nelson Mandela. Nu e esential nici macar ca Nelson Mandela isi are statuia facuta inca din 2007 in Parliament Square la Londra, alaturi de Abraham Lincoln, Benjamin Disraeli si Winston Churchill, accentuand rolul de gigant pe care il are in constiinta britanica.

Traian Basescu, condoleante pentru Nelson Mandela: A fost un simbol

Presedintele TraianBasescu a semnat, marti dimineata, in cartea de condoleante pentru NelsonMandela, afirmand, mai apoi, ca fostul presedinte sud-african a fost un simbol. Mandela a fost un.

Traian Basescu, condoleante pentru Nelson Mandela: A fost un simbol (VIDEO)

Presedintele TraianBasescu a semnat, marti dimineata, in cartea de condoleante pentru NelsonMandela, afirmand, mai apoi, ca fostul presedinte sud-african a fost un simbol. Mandela a fost un.

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2053 seconds )