Libnet.ro
UNICEF

08:30

Mai multi morti in 2020. INS: Efectele crizei sanitare asupra fenomenelor demografice sunt vizibile

B1 B1,
Mai multi morti in 2020. INS: Efectele crizei sanitare asupra fenomenelor demografice sunt vizibile

179 de romani au murit in luna august 2020, cu 752 mai multe persoane decat in iulie si cu 3. 270 mai multe fata de august 2019. Aproape doua tremi dintre romanii care s-au stins sunt persoane de peste 70 de. continuă pe B1

EFECTELE CRIZEI SANITARE Dezastru in zona culturii

Cultura, divertismentul, mass- media au fost lovite din plin de criza sanitara. Industrii care pareau sa nu fie zdruncinate de nimic au fost puse pe butuci de noul coronavirus. Spectacolele de orice fel au disparut, pur si simplu, de pe radarul cetatenilor, incasarile artistilor tind spre zero, iar masurile menite sa-i ajute intarzie sa apara.

Ce preturi sunt la chirii in Bucuresti. Zona surpriza unde platesti mai multi bani + cat au scazut preturile in nordul Capitalei

Preturile medii ale chiriilor din Bucuresti au inceput sa creasca din a doua jumatate a anului 2015 si au continuat in panta ascendenta pana in 2020. in octombrie 2019, preturile au explodat. Costurile in Capitala, zona unde platesti mai mult si explicatiile presedintelui Asociatiei Brokerilor Imobiliari. Cum evolueaza chiriile pe zone in Bucuresti? Cat costa .

Vin scumpirile peste romani. Pentru ce vor scoate mai multi bani din buzunar desi sunt saraci

Vesti proaste pentru toti romanii: vine un val de scumpiri in cateva zile. Cele mai mari preturi se vor inregistra la alimente si carburanti. Mai pe scurt, vin scumpirile peste romani fix la doua lucruri esentiale pentru ei. Vin scumpirile peste romani la carne si carburanti Din pacate, avem o veste proasta pentru toti romanii .

Mai multi parlamentari sunt nevoiti sa demisioneze

Mai multi parlamentari demisioneaza in aceste zile tinand cont ca au castigat fotolii de primar sau .

Numarul deceselor, mai mare in august. Numarul casatoriilor, mai mic, iar al divorturilor, mai mare

Efectele crizei sanitare asupra fenomenelor demografice sunt vizibile, in cazul deceselor, in special in lunile aprilie, iunie, iulie si august 2020, cand s-au inregistrat cresteri fata de lunile aprilie, iunie, iulie si august 2019, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica INS). in ceea ce priveste casatoriile, incepand cu luna martie, s-au inregistrat scaderi semnificative ale numarului de evenimente fata de luna corespunzatoare din 2019. Numarul nasterilor a scazut in fiecare luna fata de aceeasi perioada din anul precedent, exceptie facand luna august cand s-a inregistrat un numar mai mare de nascuti-vii fata de anul precedent.

ANALIZA CITR: Companiile aflate in dificultate au la indemana optiuni pentru a limita efectele crizei asupra afacerilor

Dupa 6 luni de la declansarea pandemiei, mediul de afaceri a traversat o perioada de optimism precaut, s-a inregistrat o scadere cu 10% a insolventelor fata de aceeasi perioada din anul trecut, iar nivelul NPL-urilor se afla la un minim istoric de 4,3%. in acelasi timp, incepand cu luna martie 2020 s-au acumulat 14 mld. lei taxe amanate la plata, ceea ce reprezinta 1,3% din PIB, iar adevaratele efecte ale pandemiei asupra economiei vor fi cel mai probabil vizibile doar in urmatoarele 6 luni, conform unui comunicat trimis redactiei.

Legea tuberculozei, promulgata de 2 ani, nu se aplica nici acum, din cauza birocratiei. Romania are cei mai multi bolnavi de tuberculoza din UE

Indemnizatia lunara de hrana pentru pacientii cu tuberculoza a fost deblocata de Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii la 600 de zile de la promulgarea Legii Tuberculozei, anunta jurnalista Paula Rusu, initiatoarea legii si fosta pacienta cu tuberculoza. Paula Rusu subliniaza insa ca mai este nevoie de inca un pas, care nu se stie cat va dura - aprobarea ordinului comun de stabilire a metodologiei de plata. Sunt aproape doi ani de zile care au trecut de la promulgarea legii, intre timp mii de pacienti cu tuberculoza fie au incheiat, fie au abandonat tratamentul fara ca legea sa le fie aplicata, atrage atentia initiatoarea acesteia.

Marcel Ciolacu este in izolare dupa ce mai multi lideri PSD sunt pozitiv Covid

Marcel Ciolacu, presedintele PSD, va efectua un test COVID si va intra in izolare pana la aflarea rezultatului, transmite PSD. M-am vazut cu Radu Moldovan. Dar a stat cu masca toata perioada. Asa este normal, sa ma izolez si sa-mi fac testul, a declarat Ciolacu pentru G4Media. ro.

PSD are mai multi primari decat PNL Liberalii conduc la numarul de consilieri judeteni Ce scor a obtinut USR-PLUS - Rezultate finale BEC la alegerile locale

PSD are cu 130 de primari in plus fata de PNL, insa liberalii conduc in topul consilierilor judeteni, potrivit rezultatelor finale la alegerile locale, publicate luni de Biroul Electoral Central BEC).

Ludovic Orban, despre afirmatiile lui Virgil Guran, legate de medicii de familie: Daca au fost declaratii nepotrivite, care i-au jignit, imi cer eu scuze Medicii de familie ar putea primi mai multi bani pentru implicarea in lupta anti-COVID

Societatea Nationala de Medicina Familiei SNMF)a cerut demiterea lui Virgil Guran, consilierul lui Ludovic Orban, in urma unor declaratii ale acestuia, potrivit carora medicii de familie ar trebui sa.

ştiri de la B1

actualitate, 08:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2168 seconds )